Komentara: 0
Pregleda: 2953

Gabor Kasa bez značajnijeg rezultata na drumskoj trci na olimpijadi u Londonu

29.07.2012. u 12:44h
Izvor: Sportska centrala
Subotičanin i srpski Olimpijac Gabor Kasa, takmičar u sportskoj disciplini bickilzam nije uspeo da napravi značajan rezultat na drumskoj trci dugoj 240 kilometara i u konkurenciji 114 takmičara završio je tek 111. dok je naš drugi predstavnik u istoj trci, Ivan Stević, postigao značajnije bolji rezultat - trku je završio kao 53. takmičar. Pobednik je reprezentativac Kazahstana.
Gabor Kasa bez značajnijeg rezultata na drumskoj trci na olimpijadi u Londonu

Srpski biciklisti Ivan Stević i Gabor Kasa zabeležili su očekivan plasman u drumskoj trci dugoj 240 kilometara koja je održana prvog dana Olimpijskih igara u Londonu.

Ivan Stević je završio u grupi takmičara od 41. do 67. mesta sa vremenom od pet sati, 46 minuta i 37 sekundi što je plasman koji je u potpunosti ispunio očekivanja i planove pred polazak za London. Gabor Kasa je završio u grupi takmičara od od 111. do 114. mesta sa vremenom od šest sati, sedam minuta i 43 sekunde. Trku su počela 144 takmičara, a kroz cilj ih je prošlo 114.

Pobedio je Kazahstanac Aleksandar Vinokurov koji je u sprintu bio srećniji od Kolumbijca Rigoberta Urana Urana, dok je treći bio Norvežanin Aleksander Kristof. Domaćini su polagali velike nade u svoje adute, ali najbolje plasiran bio je Mark Kevendiš koji je završio na tek 29. mestu.

 

Naši u Londonu - raspored za nedelju

Drugog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu će od srpskih sportista nastupiti rukometaši, vaterpolisti i odbojkaši, kao i takmičari u tenisu, streljaštvu, plivanju i stonom tenisu.

U 10 časova po našem vremenu Zorana Arunović i Bobana Veličković počeće kvalifikacije u gađanju vazdušnim pištoljem, a ako se plasiraju u finale na strelište će ponovo izaći u 12.45h po našem vremenu. Od 11.20h plivač Radovan Siljevski nastupiće u kvalifikacijama na 200 metara slobodnim stilom.

Od 13 časova Novak Đoković igra meč 1. kola, a protivnik mu je Italijan Fabio Fonjini. Oko 18.30 se očekuje početak mečeva dublova. Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević igraće protiv slovačkog para Klizan i Lacko, dok će Novak Đoković i Viktor Troicki igrati protiv Brunstrema i Lindsteta iz Švedske.

Plvačka štafeta 4x100 metara slobodno nastupiće u kvalifikacijama u 13.40h, a u 15.30 časova takmičenje počinje stonoteniser Aleksandar Karakašević koga u 2. kolu čeka duel protiv Mađara Danijela Cvikla.

U 16.30h vaterpolisti na premijeri igraju protiv Mađarske, dok od 17.15h rukometaši igraju protiv Španije. Pola sata kasnije na teren će i odbojkaši kojima je protivnik selekcija SAD.

(izvor: Sportska Centrala)

 
Izvor: Sportska centrala
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2953
Povezane teme

sportska olimpijada

biciklizam

olimpijske igre london 2012

gabor kasa

olimpijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.