Komentara: 17
Pregleda: 5816

G.O. DS: ukidanje samodoprinosa u MZ Novo selo

01.03.2012. u 15:30h
Izvor: RTV Yueco
G.O. DS: ukidanje samodoprinosa u MZ Novo selo

Građani Mesne zajednice „Novo selo“ još od 2001. godine plaćaju samodoprinos za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnju i regulaciju kolovoza i rad Mesne zajednice, iako je odluka o uvođenju tog samodoprinosa sa trajanjem do 2016. godine, svojevremeno doneta u krajnje sumnjivim okolonostima.

Grupa nezadovoljnih građana, ne verujući u zakonitost te odluke, još tada je pokrenula inicijativu za ukidanje plaćanja samodoprinosa, međutim sva pripadajuća dokumentacija, iz koje bi se videlo da li je samodopronos raspisan na zakonit ili nezakonit način, nakon te inicijative, volšebno je nestala u navodnoj provali u prostorije Mesne zajednice, pri čemu provalnici ništa iz prostorija nisu odneli osim dokumentacije za samodoprinos.

Godinama se povlači sumnja u ispravnost odluke o uvođenju samodoprinosa i da li je na referendumu izašao dovoljan broj građana za izglasavanje odluke, te da je dokumentacija falsifikovana. Gradski odbor Demokratske stranke pokrenuo je inicijativu za ukidanje samodoprinosa, kako bi se građani rasteretili nepotrebnog plaćanja i u iduće četiri godine.

Da bi se zaustavilo dalje sprovođenje jedne krajnje sumnjive, samovoljne odluke tadašnjeg rukovodstva Mesne zajednice „Novo selo“ i Opštine Subotica, oličenog u vlasti Saveza vojvođanskih Mađara, Demokratska stranka pokreće inicijativu da se na zakonom propisan način sprovede referendum o ukidanju samodoprinosa. Aktivisti Demokratske stranke će u narednom periodu posetiti građane Mesne zajednice „Novo selo“ i dati im mogućnost da potpišu ovu inicijativu.

Demokratska stranka predlaže da referendum o ukidanju samodoprinosa u Mesnoj zajednici „Novo selo“ bude održan na dan održavanja lokalnih izbora, čime bi se izbeglo stvaranje dodatnih troškova. Demokratska stranka će takođe izneti i jasan plan za rešavanje problema nakon ukidanja samodoprinosa u Mesnoj zajednici „Novo selo“.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 17
Pregleda: 5816
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.