Komentara: 5
Pregleda: 2447
Foto

Futsal: Spartak izborio plasman u viši rang - Drugu ligu Srbije

19.04.2022. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Futsal: Spartak izborio plasman u viši rang - Drugu ligu Srbije

Spartak NTM Čikerija je obezbedio plasman u Drugu futsal ligu Srbije nakon što je u revanš meču finala plejofa sinoć odigrao nerešeno 3:3 sa Letećim Holanđaninom iz Vrbasa, a za to su se pobrinuli Nedo Nedić i Milan Čičić golovima, kao i svi ostali odličnom igrom.

S obzirom da su Subotičani u prvom susretu upisali pobedu, i nerešen rezultat je bio dovoljan da podignu pobednički pehar Vojvođanske futsal lige i ostvare svoj cilj plasmanom u viši rang koji su zacrtali od svog osnivanja pre dve godine.

Futsal: Spartak izborio plasman u viši rang - Drugu ligu SrbijeKako se i očekivalo utakmica je protkla u velikoj neizvesnosti. Gosti su prvi poveli golom Radoslava Lazetića, a onda se Nedo Nedić pobrinuo da izjednači u 6. minutu igre. Do kraja prvog dela vodila se velika borba, ali dobra dobrana oba tima i taktiziranje nisu dozvolili da se rezultat promeni.

U nastavku utakmice nastavila se igra, ali bez izglednih šansi sve do 32. minuta kada Vrbašani ponovo dolaze do prednosti golom Vukašina Avdalovića. Želja za pobedom donela i je i malo veću nervozu na teren, pa je golman Spartaka Bjelica isključen u 32. minutu. Pred gol Subotičana stao je rezervista Vladimir Horvacki. Nastavili su plavo – beli borbu sa igračem manje, a posle sjajnog dodavanja Horvackog do Nedića Spartak je stigao do drugog izjednačenja. Nedo Nedić je ponovo zatresao mrežu gostiju i podigao mnogobrojnu publiku na noge. Radost je kratko trajala jer su Vrbašani već naredni napad krunisali pogotkom. Ipak, završnica utakmice pripada Subotičanima. Milan Čičić u 39. minutu postiže gol i ujedno postavlja konačan rezultat 3:3 koji je bio dovoljan da Spartak podigne pobednički pehar i okiti se titulom prvaka Vojvođanske futsal lige, a ujedno i plasira u Drugu ligu Srbije.

Futsal: Spartak izborio plasman u viši rang - Drugu ligu Srbije

Spartak NTM Čikerija – Leteći Holanđanin 3:3 (1:1)
Nedić 6’, 34’, Čičić 39’ – Lazetić 3’, Avdalović 32’, M. Šmit 34’

Spartak: Miloš Bjelica, Goran Popović, Srđan Vuković, Nikola Tomić, Nikola MaksimovićVladimir Horvacki, Aleksandar Zolnajić, Momčilo Arežina, mateo Kujundžić, Nedo Nedić, Milan Čičić, Nikola Bašić.

Leteći Holanđanin: Martin Marinković, Martin Šmit, Danilo Radović, Vukašin Avdalović, Radoslav Lazetić, Petar Marojević, Andrej Šmit, Lazar Radanović, Vukašin Vujović, Nemanja Muminović, Zoran Stjepović, Luka Dragnić, Nemanja Peković.

Futsal: Spartak izborio plasman u viši rang - Drugu ligu Srbije

Spartak je osvojio prvo mesto nakon ligaškog dela,  a onda je usledio baraž gde su se ukrstile ekipe Vojvođanske futsal lige, grupa Sever i Jug. U četvrtfinalu Subotičani su prošli Kikindu, somborski ŽAK Junior je pobeđen u polufinalu, a onda je na red došao dvomeč sa Letećim Holanćaninom. Utakmica u Vrbasu završena je pobedom Spartaka od 8:6, a u revanšu i bod osvojen bio je dovoljan za ostvarenje cilja.

- Bila je ovo izuzetno iscrpljujuća utakmica, ne samo ova nego nekako i cela sezona gde smo se borili sa dosta poteškoća. Čestitam svojoj ekipi na izuzetnoj borbenosti i protivniku iz Vrbasa koji je takođe cele sezone igrao izuzetno dobro. Danas je sreća bila na našoj strani, kao tokom takmičenja gde smo zasluženo regularni deo završili na prvom mestu i tako ostvarili naš cilj plasmanom u viši rang iako smo celo prvenstvo odigrali bez i jednog treninga – rekao je Goran Popović, kapiten i predsednik Spartaka

Futsal: Spartak izborio plasman u viši rang - Drugu ligu Srbije

Viši rang takmičenja donosi i veće zahteve. Spremni su u Spartaku da se suoče sa novim izazovima.

- Tek sada predstoji onaj teži deo da se pripremimo za Drugu ligu Srbije koja je mnogo kvalitetnija od ove treće lige. Čekaju nas dalja gostovanja i protivnici većeg kvaliteta koji konstantno treniraju. Moraćemo i mi  da podignemo sve ovo na viši nivo ako želimo da budemo konkurenti, a to nam je i cilj. Verujem da ćemo uspeti u svojim namaerama uz pomoć i podršku svih prijatelja kluba koji su bili i do sada uz nas i pomagali nam u svakom smislu i finansijskom i moralnom - dodao je Popović. - Veliko hvala i našim bivšim igračima Veselinu Guberiniću, Čedomiru Tomčiću, Stefanu Spremo, Borisu Čusu, Draganu Jakoviću i Nemanji Laziću koji su u prvoj sezoni doprineli našem uspehu svojim igrama za Spartak, a posebno hvala Nataši Aleksić, članu Gradskog veća zaduženom za sport i Dejanu Vukoviću, sekretaru Sportskog saveza Subotice, na podršci, kao i svim medijima koji su se trudili da svaki naš rezultat bude ispraćen maksimalno.

Futsal: Spartak izborio plasman u viši rang - Drugu ligu Srbije

Izvor: Subotica.com
Futsal: Spartak - Leteći Holanđanin (finale plejofa Futsal lige Vojvodine) Futsal: Spartak - Leteći Holanđanin (finale plejofa Futsal lige Vojvodine) Futsal: Spartak - Leteći Holanđanin (finale plejofa Futsal lige Vojvodine) Futsal: Spartak - Leteći Holanđanin (finale plejofa Futsal lige Vojvodine) Futsal: Spartak - Leteći Holanđanin (finale plejofa Futsal lige Vojvodine) Futsal: Spartak - Leteći Holanđanin (finale plejofa Futsal lige Vojvodine) Futsal: Spartak - Leteći Holanđanin (finale plejofa Futsal lige Vojvodine) Futsal: Spartak - Leteći Holanđanin (finale plejofa Futsal lige Vojvodine)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 2447
Povezane teme

futsal

klub malog fudbala spartak

futsal liga vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.