Komentara: 45
Pregleda: 10188
Video

Fudbalska senzacija - Spartak izbacio Spartu!

02.08.2018. u 22:51h > 23:00
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka poraženi su u Pragu od Sparte sa 2:1 ali zahvaljujući pobedi od 2:0 u prvom meču, Subotičani su ukupnim rezultatu pobedili sa 3:2 i obezbedili prolaz dalje, u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope!
Fudbalska senzacija - Spartak izbacio Spartu!

Sparta je povela u 28. minutu (Šural), duplirala prednost u 66. (Plavšić), a gol za Spartak je sa bele tačke postigao Čečarić u 75. minutu. Zaustavno vreme je bilo 7 minuta, Spartak se grčevito branio i ODBRANIO!

Sparta je od starta krenula ofanzivno i u nekoliko navrata zapretila. Najbolju priliku imao je Plavšić koji je pogodio prečku. Uzvratio je Spartak preko Savkovića, završnica je bila slaba. Slobodan udarac imao je domaći tim u 10. minutu, ali je Radaković zakasnio i prilika je propuštena.  Nakon dugog napada Sparta je u 17. minutu zapretila po drugi put, ali je Tete na sreću Subotičana pogodio stativu.

Potpunom inicijativom domaći tim je diktirao igru, dok se Spartak branio. Pokušao je Srđan Plavšić, Perić siguran. Novi napad, ali Perić dobro interveniše nakon pokušaja Tetea.Poklekli su Subotičani pritisku Sparte i u 29. minutu primili gol. Srđan Plavšić je dobro centrirao sa leve strane, a Šural nesmetano poslao loptu u dalji donji ugao za 1:0.

Spartak je doživeo veliki hendikep u 32. minutu kada se Ćalasan povredio i morao da napusti igru. Doživeo je povredu glave nakon sudara sa Samo što je igra nastavljena Kanga je pokušao iz velike daljine, lopta je završila pravo u rukama Perića. Na isteku 39. minuta Sparta je još jednom zapretila, ali je pokušaj Šurala izblokirao Tekijaški.

Do kraja prvog poluvremena Tete i Plavšić su pokušali, Perić je oba puta bio siguran.

Fudbalska senzacija - Spartak izbacio Spartu!

Foto: sparta.cz

I u nastavku je domaći tim diktirao tempo igre. Zapretila je Sparta preko Frideka i Tetea. Otvorio se i Spartak malo i zaigrao ofanzivnije što je dalo prostora domaćim igračima da kreiraju igru. Šural je pogodio, ali je sudija pokazao da je bio prekršaj u napadu.

Sparta je još jednom zapretila preko Teteta. Najbolju priliku napadač nije iskoristio, ali je to nadoknadio Plavšić. Posle asistencije Frideka Plavšić je svom bivšem klubu lepim volejom smestio loptu u mrežu za 2:0.

U 74. minutu Đenić je bio u prodoru, činilio se da je izgubio duel, ali ostao je uporan, uspeo da se postavi između odbrambenog igrača Sparte Radakovića i lopte, ovaj je u svom kaznenom prostoru neoprezno načinio prekršaj nad Đenićem, a sudija je posle kraćeg razmišljanja pokazao na belu tačku. Čečarić je bio siguran sa penala za 2:1.

Fudbalska senzacija - Spartak izbacio Spartu!

Nakon postignutog gola Spartaka na kratko su navijači Sparte ulaskom na teren prekinuli utakmicu. Kapiten domaćeg tima uspeo je da ih vrati posle razgovora.

Nastavljena je igra, a Subotičani su ostali sa igračem manje. Marčić je dobio drugi žuti karton zbog prekršaja i morao je van terena.  Nisu domaći igrači iskoristili slobodan udarac, Stanču je šutirao preko gola. Utakmica je završena trijumfom domaćeg tima, ali je gol sa bele tačke odveo Spartak u dalje takmičenje na međunarodnnoj sceni.

Sparta – Spartak 2:1 (1:0)
Šural 29', Plavšić 66' - Čečarić 75'

Sparta: Nita, Čipčiu (Štetina), Radaković, Semih Kaja, Kosta(Batelu), Kanga, Fridek, Stančiu, Plavšić, Tete, Šural.

Spartak: Perić, Tekijaški, Kerkez, Ćalasan (Marčić), Vukčević, Šimura Jočić, Đuričin (Đenić), Glavčić, Savković, Čečarić (Torbica).

Tim Vladimira Gaćinovića ostvario je istorijski uspeh i u narednom kolu će igrati protiv danskog Brondbija (9. i 16. avgust, prvu dočekuje na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 45
Pregleda: 10188
Povezane teme

fudbalski klub spartak

liga evrope

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.