Komentara: 2
Pregleda: 2668

Fudbalerke Spartake ubedljive na startu Super lige

20.08.2015. u 13:18h
Izvor: Subotica.com
Nacionalna fudbalska liga za žene krenula je u prošlu subotu, a svoju premijeru fudbalerke Spartaka zbog obaveza u Ligi šampiona odigrale su nekoliko dana kasnije i na krilima velikog uspeha i ubedljivog nastupa na kvalifikacionom turniru u Osijeku u istom maniru započele su i Super ligu.
Fudbalerke Spartake ubedljive na startu Super lige

Na startu sezone u odloženom meču Superlige Spartak je juče gostovao u Šapcu i "demolirao" lokalni tim Mačvu sa ubedljivih 12:0, a na meču je bilo čak sedam strelaca - tri dvostruka i jedan trostruki.

Šampionke Srbije suvereno su osvojile Šabac i najavile novu dominaciju na terenima u Srbiji. Utakmica se praktično igrala na polovini terena domaće ekipe koja je svim silama branila svoj gol od stalnih napada "golubica".

ŽFK "Mačva" - ŽFK "Spartak" - 0:12 (0:6)

Ngaska 3', 45', Poljak 8', 32', Filipović 33', 47', 79', Krstić 39', Markovska 67', Nikolić 77', 85', Marenić 89'.

ŽFK "Mačva": Stanković, Ostojić, Tanacković, Vučić (Filipović 23' / Lazić 74'), Mickoska, Vukašinović, Dimitrijević, Maksimović, Stanišić, Jezdić, Gligorić

ŽFK "Spartak": Kostić, Vajda, Krstić(Baka 63'), Radanović, Nikolić, Malešević (Pavlović 52'), Poljak (Marenić  50'), Filipović, Ilić (Markovska 59'), Matić, Ngaska (Jakovska')

U ostalim mečevima 1. kola postignuti su sledeći rezultati: Vojvodina - Crvena zvezda 1:5, Mašinac - Sloga Radnički 4:1 i Napredak - Požarevac 0:4

Ekipu ŽFK "Spartak" već u petak očekuje utakmica 2. kola Super lige Srbije od 17 časova na Gradskom stadionu u Subotici, a protivnik je stari znalac - ŽFK "Požarevac". Ulaz je besplatan.

Danas žreb u Nionu

Srpskog šampiona danas očekuje žreb za šesnaestinu finala Lige šampiona kada će "golubice" saznati gde će putovati, odnosno koga će dočekivati, najverovatnije na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu zato što Gradski stadion u Subotici ne ispunjava standarde UEFA.

Pošto je ovogodišnji cilj - plasman među 32 najbolje ekipe Evrope ispunjen, u klubu se nadaju da će dobiti što atraktivnijeg protivnika, a nemaju sumnje da će koga god da dobiju pokazati se u pravom svetlu.

Žreb parova šesnaestine finala Lige šampiona je zakazan za 13,30 časova. Prvi mečevi igraju se 7. i 8. oktobra, a revanši sedam dana kasnije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2668
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.