Komentara: 0
Pregleda: 2410

Fudbalerke Spartaka ubedljivom pobedom do finala Kup Srbije

18.05.2017. u 11:40h
Izvor: Subotica.com
U polufinalnoj utakmici Kupa Srbije Spartak je nadigrao Vojvodinu. Ubedljivom pobedom od 6:0 „golubice” su se plasirale u završnicu najmasovnijeg klupskog takmičenja.
Fudbalerke Spartaka ubedljivom pobedom do finala Kup Srbije

Od starta meča Spartak je imao veću inicijativu. Filipovićeva je prva zapretila, ali je loptu nakon njenog šuta zaustavila Tanja Đapić i sačuvala mrežu Vojvodine. Nešto kasnije Matićeva se našla u prilici, šutirala je iskosa sa desne strane lopta je pogodila nekog od igračica protivničkog tima, odbila se na kratko do Frajtovićeve, ali je ona bila neprecizna.

POVREDA ILIĆEVE - U 20. minutu susreta Marija Ilić se teže povredila. Prema navodima rukovodstva, nakon lekarskih pregleda za Ilićevu je sezona završena.

U 10. minutu gošće iz Novog Sada su pokušale iz kontre da dođu do vođstva, Kostićeva sigurna nakon šuta Delićeve.  Boljom igrom Spartak je u 24. minutu poveo. Našimento je prošla po desnoj strani, plasirala loptu u šesnaestecac, a Radojičićeva je olako sprovela u mrežu Vojvodine za 1:0.

Fudbalerke Spartaka ubedljivom pobedom do finala Kup Srbije

foto: ŽFK "Spartak"

Mnogo muka odbrani Subotičanki zadavala je Delićeva. U nameri da izjednači rezultat u 41. minutu omele su je Slovićeva i Vajda, pa je slabo šutirala. Finiš prvog dela je bio izuzetno uzbudljiv. Posle odlične asistencije Delićeve, Kovačevićeva je sa ivice šesnaesterca uputila šut, Kostićeva uz krajnji napor odbranila i izbacila loptu u korner. Usledila je odmah potom kazna za propušteno. Marsela Našimento silovito sa dvadesetak metara šalje loptu u gol protivnika za vođstvo od 2:0.

U nastavku susreta Golubice su i dalje bile dominantne, šanse su se nizale i u 52. minutu Spartak je pogotkom Marsele Našimento stigao do prednosti od 3:0. Na 4:0 povisila je Našimento u 61. minutu.

Fudbalerke Spartaka ubedljivom pobedom do finala Kup Srbije

foto: ŽFK "Spartak"

Završnica meča u potpunosti je pripala razigranim Subotičankama. Priliku da poveća vođstvo, propustila je Filipovićeva, ali se na pravom mestu našla Mekuko i donela Spartaku prednost od 5:0. Tačku na ubedljivu pobedu  i konačnih 6:0 stavlia je Tijana Filipović u 88. minutu.

Spartak – Vojvodina 6:0 (2:0)
Radojičić 24', Našimento 45', 52' i 61', Mekuko 67', Filipović 88'

Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović, Našimento, Ilić (Mekuko), Radojičić, Filipović, Pavlović, Matić.

Vojvodina: Đapić, Malijar, Nikolić, S. Savanović, Kovačević, Trbojević, Plavšić, Delić, A. Savanović, Šćepanović, Milanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2410
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.