Komentara: 5
Pregleda: 3386

Fudbalerke Spartaka pobedile LASK Crvenu zvezdu (2:0)

17.04.2014. u 00:20h
Izvor: ŽFK "Spartak"
Tokom poslepodneva, po vrlo vetrovitom i prohladnom vremenenu, u okviru prvog kola plejofa na Gradskom stadionu sastali su se ŽFK "Spartak" i ŽFK "LASK Crvena zvezda", prvoplasirana i četvrtoplasirana ekipa u ligaškom delu i do prva 3 boda je sasvim zasluženo došao Spartak pobedivši sa 2:0 (1:0)
Fudbalerke Spartaka pobedile LASK Crvenu zvezdu (2:0)

Prvih desetak minuta gošće su za nijansu prikazale bolju i agresivniju igru, ali su domaće igračice uspostavile narušenu ravnotežu i u kratkom vremenu uspele da loptu vrate u svoj posed. Od dvadesetog minuta, pa da do kraja prvog poluvremena Spartak ima potpunu dominaciju nad terenom, diktira tempo i svoj način igre, ali mu nedostaje efikasna završnica. Naravno, nedostatak efikasnosti je "zasluga" besprekornog funkcionisanja odbrane gošći koje su blagovremeno presecale Spartakove akcije i otklanjale opasnost od svoga gola.

Prvi gol je postignut u 37 minutu. Violeta Slović sa oko 18 metara izvodi slobodan udarac. Šutira snažno pod prečku, Marina Petković ima odličnu reakciju, ali joj lopta preko vrhova prstiju završava iza leđa u mreži.

U 40-om minutu je Allegra Poljak izmamila uzdahte domaćih navijača kada je sa ivice šesnaesterca snažno šutirala, ali je lopta tek par santimetara preletela iznad gola.

Na početku drugog poluvremena gošće ponovo kreću agresivno i već u 49-om minutu dolaze u odličnu priliku za izjednačenje. Tijana Matić je po desnoj strani prodrla u šesnaesterac i odigrala kratak pas prema Jani Radosavljević koja se na svega 7-8 metara udaljenosti našla oči u oči sa Ljiljanom Gardijan. Šutira precizno po zemlji, ali je Gardijanova odlično reagovala i sačuvala prednost Spartaka.

Izmene koje Darko Stojanović vrši u liniji napada donele su znatno bržu i opasniju igru gošći, pa one sve češće prelaze na Spartakovu polovinu stalno preteći da ugroze gol Gardijanove. Tačku na meč stavila je u 87 minutu Milena Nikolić postigavši gol. Pre toga Tijana Krstić je po desnoj strani prodrla u dubinu crveno-bele odbrane i nabacila fantastičnu loptu pravo na glavu Mileni Nikolić kojoj ništa drugo nije preostalo nego da loptu pošalje u mrežu kraj nemoćne Marine Petković.

Golove su postigle Violeta Slović u 37 minutu i Milena Nikolić u 87 minutu.

Izvor: ŽFK "Spartak"
Fudbal (Ž): Spartak - LASK Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - LASK Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - LASK Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - LASK Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - LASK Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - LASK Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - LASK Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - LASK Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3386

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

gradski stadion

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.