Komentara: 0
Pregleda: 1787

Fudbalerke Spartaka odigrale nerešeno sa Vojvodinom (2:2)

09.04.2016. u 21:28h
Izvor: Subotica.com
U prvoj utakmici plej ofa aktuelni šampion Spartak odigrao je nerešeno 2:2 sa Vojvodinom. Meč je u potpunosti opravdao epitet derbija, jer su obe ekipe prikazale dobru igru gde se do poslednjeg minuta vodila velika borba za gol više.
Fudbalerke Spartaka odigrale nerešeno sa Vojvodinom (2:2)

Gošće su početkom meča bile agresivnije i sve češće unosile pometnju u odbranu Subotičanki, ali je ipak Spartak prvi stvorio konkretnu šansu za gol. U 9. minutu, Nikolićeva je pokušala glavom, lopta je završila preko gola.Usledila je kazna za propušteno. Adrijana Delić dovela je svoj tim u vođstvo.

Zaigrale su „golubice” mnogo ofanzivnije i sve češće atakovale na gol Novosađanki, ali su bile neprecizne Filipovićeva i Nikolićeva. Igrao se 29. minut kada se Delićeva ponovo našla ispred gola Spartaka, međutim Ilićeva je otklonila opasnost. Samo minut kasnije nakon prekida, Trajkovićeva je glavom plasirala loptu pored stative i propustila priliku da povisi prednost Vojvodine. Pre nego što će napustiti igru, Marenićeva je pokušala da izjednači, slabo je šutirala i lopta je završila u rukama Đapićeve.

Drugo poluvreme donelo je bolju igru domaćina. Dve dobre prilike Nikolićeve da pretvori u gol zaustavila je Tanja Đapić, ali je ipak poklekla u 67. minutu. Tijana Filipović uposlila je Frajtovićevu na drugoj strani, njen šut Đapićeva je uspela na kratko da odbrani. Milena Nikolić je bila na mestu i odbijenu loptu plasirala u mrežu gošći za izjednačenje 1:1. Samo dva minuta kasnije, nakon duge lopte koju je ka Nikolićevoj uputila Krstićeva Spartak je preokrenuo rezultat – 2:1.

Nije bilo opuštanja ni u jednoj ekipi, a onda je Aleksandra Savanović nakon povratne lopte Delićeve uputila šut i poravnala na 2:2. Pokušavale su igračice Spartaka da dođu do trećeg pogotka, ali su bile neprecizne. U samoj završnici Vojvodina je takođe mogla da odnese sva tri boda, ali je Delićeva pogodila prečku. Uzvratio je domaćin, međutim stopostotnu priliku Nikolićeve osujetila je Tanja Đapić odličnom odbranom i sačuvala bod.

Spartak – Vojvodina 2:2 (0:1)

Subotica – Gradski stadion. Gledalaca: 50. Sudija: Kuzmanović (Lazarevac) 8. Strelci: Nikolić u 67. i 69. za Spartak, a Delić u 10. I Savanović u 73. Minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Trajković, Nikolić, Vukčević (Vojvodina).

SPARTAK: Kostić 7, Burkert 6,5 (Mostarac –), Krstić 7,5, Vajda 7, Malešević 7, Poljak 7, Filipović 7,5, Nikolić 8, Ilić 7,5 (Frajtović 7), Pavlović 7,5, Marenić 6,5 (Ngaska Leone 6).

VOJVODINA: Đapić 8, Kolarić 7,5 (Penić –), Trajković 7,5, Nikolić 7, Vukčević 7, Kovačević 7 (Malijar – (S. Savanović –)), Trbojević 7, Delić 8, Jonović 7, A. Savanović 7,5, Milanović 7.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1787
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.