Komentara: 2
Pregleda: 3209

Fudbalerke Spartaka odbranile "duplu krunu"

08.06.2015. u 01:39h > 16:31
Izvor: ŽFK "Spartak"
Spartakove "plave golubice" su i pored loše sreće, koja ih je sprečavala da svoju igru krunišu adekvatnim brojem golova, uspele da osvoje, odnosno odbrane "duplu krunu" i da na terenu još jednom demonstriraju da su najbolje i neprikosnovene u Srbiji. One su u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi pobedile ekipu LASK Crvene zvezde rezultatom 3:1.
Fudbalerke Spartaka odbranile "duplu krunu"

Šampionke su od prvog sudijskog zvižduka započele seriju napada na protivnički gol i sa napadima nisu prestajale više od 120 minuta. Sa druge strane igračice Lask Crvene zvezde su igrale disciplinovano i požrtvovano, mnogo bolje od onoga što objektivno mogu, i to je bilo sasvim dovoljno da publika uživa u neizvesnoj, lepoj i uzbudljivoj utakmici.

Već u prvom minutu publika je doživela prvo uzbuđenje. Tijana Krstić izvodi slobodan udarac za Spartak sa oko 25 metara. Violeta Slović je najviša u skoku, ali lopta leti iznad prečke. Ubrzo potom Allegra se probila po desnoj strani, ubacila loptu ka Mileni Nikolić, ali golmanka Vuković je odlično intervenisala. U trećem minutu Milena Nikolić uspeva da prevari odbranu crveno-belih, prolazi po levoj strani i loptu ubacuje u kazneni prostor, ali Marija Ilić i Alegra Poljak nisu iskoristile ovu izglednu priliku.

Fudbalerke Spartaka odbranile "duplu krunu"

U 40. minutu i Lazarevčanke su dobile prvu ozbiljnu priliku da ugroze gol Spartaka. Dina Blagojević se probila po desnoj strani i uputila loptu do Tijane Đuriček, ali Milica Kostić je bila na svom mestu. U 44. minutu Spartak uzvraća napad preko Milene Nikolić koja loptu precizno odlaže do Alegre Poljak, ali Poljakovoj je nedostajalo samo malo preciznosti da savlada odličnu čuvarku Lask-ove mreže.

U prvom minutu produžetka prvog poluvremena Dejana Stefanović izvodi slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane. Šutira snažno po zemlji i lopta završava u mreži Spartaka.

U drugom poluvremenu fudbalerke Lask Crvene zvezde dodatno utvrđuju prilaze i odbranu oko svog gola, odugovlače sa igrom čuvajući rezultat, pa nastavak igre gubi dinamičnost i živost koja je krasila prvo poluvreme.

Spartak nastavlja da niže napad za napadom, ali loša sreća i odlična golmanka Milena Vuković ne dozvoljavaju da te napade krunišu pogotkom. U 54. minutu Nikolićeva šutira preko gola. U 55. minutu Nikolićeva se našla u poziciji jedan na jedan. Odličan šut i još bolja odbrana. U 58. minutu dve gotovo idealne prilike za Nikolićevu i Matićevu, ali golmanka Milena Vuković je za Spartakove napadače nesavladiva prepreka. U 77. minutu lopta pogađa stativu...

Fudbalerke Spartaka odbranile "duplu krunu"

Konačno u 85. minutu Spartak uspeva da poravna rezultat preko Alegre Poljak koja je glavom loptu sprovela u mrežu. Nakon poravnanja rezultata igra ponovo postaje zanimljiva i neizvesna. Crveno-bela ekipa se otvara i pokušava da kontrom ugrozi gol besposlene Milice Kostić. U 94. minutu Dina Blagojević i Katarina Đorđević koriste grešku Spartakove odbrane i lepom kombinacijom dolaze u zonu šuta, ali Milica Kostić je uspela da sačuva svoju mrežu.

Regularnih 90 minuta utakmice je završeno. Slede produžeci. Kondiciono bolje pripremljene "plave golubice" konačno imaju priliku da pokažu da čak ni loša sreća, ni odlična Milena Vuković, neće moći da ih zaustave na putu do duple krune. Fenomenalna i nadasve borbena Milena Nikolić se u 100. minutu ponovo našla u poziciji jedan na jedan sa imenjakinjom Vuković. Ovoga puta je gađa precizno u dalji ugao i rezultat je 2:1.  Osamnaest minuta kasnije Nikolićeva daje gol za konačnih 3:1.

Spartak - LASK Crvena zvezda 3:1 (1:1)
Dejana Stefanović 45', Alegra Poljak 85' i Milena Nikolić u 100' i 118'

Fudbalerke Spartaka odbranile "duplu krunu"

U kvalifikacijama za žensku UEFA ligu šampiona 2015/2016 boriće se 32 ekipe, od kojih samo 8 najboljih-prvoplasiranih će izboriti plasman u šesnaestinu finala lige šampina (TOP 32 ekipe u Evropi).

ŽFK "Spartak" se kao predstavnik Srbije u UEFA ligi šampiona za žene nalazi u prvom šeširu, imaće ulogu nosioca kvalifikacione grupe sa odličnim koeficijentom od 15.620 bodova. UEFA je odredila klubove domaćine kvalifikacionih grupa, među kojima su:

Prvi šešir (Spartak ne može dobiti domaćine iz prvog šešira): Apollon Ladies FC (Kipar), FC Twente (Holandija), PK-35 Vantaa (Finksa)

Drugi šešir: WFC SFK 2000 Sarajevo(B i H), KKPK Medyk Konin(Poljska), NK Osijek(Hrvatska), WFC Pomurje(Slovenija)

Treći šešir: Glentoran Belfast United (Severna Irska)

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3209
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.