Komentara: 0
Pregleda: 3930

Fudbalerke Spartaka igrale nerešeno sa Mašincem (0:0)

29.04.2016. u 12:15h
Izvor: TV Subotica
U trećem kolu plejofa Superlige Srbije za žene, na Gradskom stadionu odigran je derbi šampionata između prvoplasirane ekipe Spartaka i njihovog najbližeg pratioca ekipe Mašinca iz Niša. Nakon 90. minuta igre, mreže su ostale mirne, najviše zahvaljujući raspoloženoj golmanki Mašinca Ani Marinković
Fudbalerke Spartaka igrale nerešeno sa Mašincem (0:0)

Početak utakmice obeležila je čvrsta igra na obe strane, koja nije iznedrila ozbiljnije situacije ispred oba gola.  Spartakove igračice su imale blagu terensku inicijativu ali je završnica nedostajala pre svega zahvaljujući disciplinovanoj igri fudbalerki Mašinca. Tek u 33. minutu Spartak je mogao do vođstva. Tijana Krstić je uputila centaršut koji je preleteo golmanku Mašinca Anu Marinković, ali je lopta prošla tik pored leve stative gola gošći. Kako se bližio kraj prvog poluvremena, tako su domaće igračice stezale obruč.

U 37. minutu nabačenu loptu Milena Nikolić glavom šalje malo iznad prečke. Gošće su u 41. minutu izvele kontranapad koji završava Miljana Ivanović šutem iz izgledne pozicije preko gola.

Do kraja prvog poluvremena uzbuđenja nije bilo, pa su tako u prvih 45 minuta mreže mirovale.

I u drugom poluvremenu, domaće igračice su plele mrežu oko gola Mašinca. Tijana Filipović je u 56. Minutu uputila nezgodan šut koji je naterao Marinkovićevu da paradom izbaci loptu u korner i spreči siguran gol.

Sjajna prilika za Spartak u 67. minutu otišla je u nepovrat. Nikolić se odlično ušunjala u liniju odbrane Mašinca, dobila upotrebljiv pas, zavrnula u sredinu, ali je Alegra Poljak zakasnila da loptu pošalje u praznu mrežu. Samo tri minuta kasnije iste igračice su bili u izmenjenim ulogama, ali je šut Nikolićeve golmanka Mašinca zaustavila krajnjim naporom.

Priliku da kruniše svoju dobru igru, Milena Nikolić propustila je u 81. minutu kada je iz odlične situacije sa vrha šesnaesterca šutirala pravo u golmanku gošći. Pet minuta kasnije u gol šansi bila je Ngaska koja nije iskoristila kiks gostujuće odbrane, tačnije ponovo je Marinkovićeva bila na visini zadatka. Prečka je bila saveznik Nišlijki u 90 minutu nakon slobodnog udarca koji je izvela Pavlović da bi u nastavku sa 5m Alegra Poljak promašila čitav gol. To je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje na meču nakon čega je glavni sudija Jelena Ristić iz Vrčina označila kraj utakmice.

Spartak: Kostić, Burkert, Krstić, Vajda, Malešević, Poljak, Filipović, Nikolić, Ilić (k), Marković (Ngaska), Pavlović.

Mašinac: Marinković, Stevanović, Smiljković, Milivojević, Stanković (k), Mišeljić, Ivanović (Vučković), Krstić, Lazarević, Kožović, Trnavac (Stanković).

Iako su remizirale drugi put u plejofu, fudbalerke Spartaka i dalje imaju 7 bodova više u odnosu na drugoplasiranu ekipu Mašinca. Naredno kolo na programu je 14. maja kada fudbalerke Spartaka gostuju u Novom Sadu ekipi ŽFK Vojvodina. U međuvremenu, čak 6 igračica Spartaka nastupiće za kadetsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Belorusiji.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3930
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.