Komentara: 7
Pregleda: 3102

Fudbaleri Spartaka ubedljivi protiv Jagodine za korak bliže opstanku

04.05.2016. u 10:46h
Izvor: Subotica.com
Spartak je na svom terenu zabeležio novu uverljivu pobedu. Nakon Metalca, sa 5:1 savladana je i Jagodina čime su značajno povećane šanse za opstanak u Super ligi. U narednom kolu Spartak već u subotu gostuje OFK Beogradu.
Fudbaleri Spartaka ubedljivi protiv Jagodine za korak bliže opstanku

Domaći fudbaleri počeli su meč veoma ofanzivno sa stalnim napadima ka golu Jagodine. Poveli su već u 7. minutu iz akcije koja je krenula od Ivanovića, lopta dolazi do Miloševića koji je šalje pred gol na liniju peterca. Mudrinksi je bio za malo kratak, ali se tu našao Farkaš koji glavom dovodi Golubove u vodstvo od 1:0. Postignut gol samo još više je osokolio subotičane koji su nizali akcije pred golom Jagodine. U šansi su bili Ivanović, Mudrinski i Farkaš no gosti su odolovelali do 22. minuta kada Milošević prošao po levoj  strani i kada se očekivalo da loptu ubaci pred gol uputio je precizan i jak udarac i savladao golmana Tatića za 2:0. Pokušao je Farkaš iz daljine ali ovaj put golman Jagodine loptu uspešno odbija.

Gosti su smanjili u 36. minutu iz prve prilike. Mitošević je ubacio loptu pred gol gde je sa par metara Lečić šalje u mrežu. Nije to omelo domaće da nastave sa pritiscima. Usledile su nove akcije najčešće preko Miloševića i Ivanovića koji su zadavali velike probleme odbrani gostiju. Prednost su povećali u 31. minutu odličnim šutem Ivanovića iskosa sa leve strane za 3:1. U finišu prvog dela Mudrinski je propustio odličnu priliku, kada se nakon asistencije Ivanovića našao sam pred golmanom Tatićem koji refleksnom reakcijom uspeva da sačuva svoju mrežu.

Početak drugog poluvremena obeležila je jaka kiša koja je znatno otežala uslove za igru. Uprkos tome fudbaleri obe ekipe su stavrali prilike. Prvi deo pripao je Jagodini koja je zapretila preko Nikolića i Jevtovića no odličnim intervencijama golmana Mirkovića mreža domaćih se nije zatresla. Kovačević je odlično izblokirao pokušaj Nikolića sa desetak metara u 65. minutu. Najbolju priliku gosti su imali u 76. minutu kada je Savković uputio jak šut, lopta je na svom putu promenila pravac, mešutim nije uspela da prevari golmana Mirkovića koji paradom čuva svoj gol.

Spartak je u sledećem minutu overio pobedu. Ivanović se nezadrživo probio po desnoj strani i ponovo savladao Tatića. Konačan rezultat od 5:1 postavio je Milić, šest minuta pre kraja utakmice.

Spartak - Jagodina 5:1 (3:1)
Farkaš 7', Milošević 22', Ivanović 40', 77', Milić 84' - Lečić 36'

Gradski Stadion u Subotici.
Gledalaca: oko 500.

Spartak: Mirković, Antonić, Tomić, Kovačević,  Milošević, Jočić (Jondić 73'),  Šljivić, Tumbasević, Farkaš (Mrkela 83'), Ivanović,  Mudrinski (Milić 46').

Jagodina: Tatić, Đorđević (Savković 74'), Miladinović, Filipović, Gašić, Knežević, Mitošević  (Milošević 46'), Martinović (Nedović 32'), Lečić, Nikolić, Jevtić.

Posle jučerašnje pobede Spartak je došao do 23. boda, sada ima 8, odnosno 10 bodova više u odnosu na poslednje dve ekipe na tabeli. Do kraja pleauta ostalo je da se odigraju još tri kola, a Spartaku jedna pobeda garantuje opstanak. U narednom kolu Spartak gostuje OFK Beogradu, zatim gsotuje u Novom Pazaru i u poslednjem kolu dočekuje Rad.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3102
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.