Komentara: 15
Pregleda: 4186

Fudbaleri Spartaka savladali Vojvodinu 2:1

30.08.2015. u 19:01h > 21:00
Izvor: Subotica.com
U 8. kolu Super lige na Gradskom stadionu u Subotici danas je odigran vojvođanski derbi u kojem su Spartak savladao Vojvodinu rezultatom 2:1, golom u poslednjem minutu nadoknade. Sada sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza repezentacije, a 12. septembra Spartak gostuje Radu.
Fudbaleri Spartaka savladali Vojvodinu 2:1

Odlična akcija Spartaka po desnoj strani, probio je Makarić pretrčao tridesetak metara, imao je otvoren put prema golu golmana Žakule što je na najbolji način iskoristio za vođstvo 1:0 u 5' minutu meča.

U prvih petnaestak minuta meča Spartak je delovao opasnije i konkretnije, pokazali su plavo-beli zube od prvog minuta i takav pristup svideo se domaćoj publici koja je sa uzdahom pratila svaku akciju. Posle Spartakove opsade Vojvodina je odlučila da preuzme sredinu terena, a ubrzo su se počele redati akcije koje se srećom po Spartak nisu konkretizovale.

Na isteku dvadesetog minuta Vojvodina je pokušala sa desne strane sa jednim oštrim ubačajem, lopta je bila dosta niska ali ipak je preletela sve u petercu i prošla je opasnost po Janoševića.

Spartakov sever je od prvog minuta pesmom, dlanovima i bubnjevima davao vetar u leđa plavo-belima, a u 22' minutu na južnu tribinu počela je da ulazi podrška i za Vojvodinu. Oko stotinjak navijača crveno-belih iz Novog Sada zauzelo je svoju poziciju u formaciji i sada su snage bile izjednačene i na tribinama.

Fudbaleri Spartaka savladali Vojvodinu 2:1

Fudbaleri Spartaka savladali Vojvodinu 2:1

Fudbaleri Spartaka savladali Vojvodinu 2:1

U 30' minutu posle odlično izvedenog slobodno udarca iskosa sa leve strane Kovačević je odlično igrao glavom ali zamalo bio neprecizan. Akcija drugoj strani i Janošević se našao na prvom ozbiljnijem testu ali odlučio se da snažan šut boksu u korner.

U 35' minutu Spartak je nespretno izgubio loptu na sredini terena, krenula je brza akcija Vojvodine i oštar šut iskosa sa leve strane sa vrha šesnaesterca, ali lopta za malo prolazi pored desne stative.

Posle oštrog prizmenog šuta kapitena Torbice sa oko dvadesetak metara iskosa sa leve strane lopta se kao rikošet odbijala od nekoliko nogu, da bi konačno neko iz odbrane crveno-belih izbacio loptu u korner i otklonio opasnost.

Na isteku 45+ minuta Vojvodina je imala fantastičnu priliku posle odlično izvedenog kornera, ali udarac glavom odlazi pored gola.

U rezimeu prvog poluvremena zaključak bi bio da je Spartak igrao otvoreno i prilično opasno u većem delu meča, nije se ni Vojvodina predavala, ali osim onog pogotka u 5' minutu i nekoliko polušansi rezultat je ostao 1:0 za Spartak.

U nastavku Vojvodina suočena sa gubitkom bodova zaigrala je znatno ofanzivnije i posle desetak minuta opsade Spartakovog gola stigao je i izjednačujući pogodak (58') i to vrlo lep i efektan - parabola iskosa sa leve strane sa oko dvadesetak metara. Strelac je bio Mirko Ivanić.

Posle relativno mirnih 7-8 minuta od izjednačenja Vojvodine ukazala se iznenadna prilika za Bogunovića koji se našao u mrtvom uglu, vratio loptu u peterac, ali tamnoputi igrač Spartaka nije se najbolje snašao, lopta je na kratko izbijena ali vrlo brzo se vratila u Spartakov posed, a  zatim je napravljen prekršaj na ivici šesnaesterca koji je Torbica izveo, ali bez većih poteškoća za golmana Vojvodine.

Na početku 78' minuta Vojvodina je opasno pripretila iz kontranapada. Dva igrača vojvodine protiv jednog, ali uz malo sreće i spretnosti odbrambeni igrač Spartaka Goran Antonić uspeva da prekine dodavnje ka isturenom igraču i od svega bio je samo korner za goste.

U 80' minutu u povoljnoj šansi se ponovo našao Kovačević ali snažan šut je bio zamalo neprecizan. Tri minuta kasnije u odličnoj prilici se našao i Jondić, ali za pola koraka lopti bio je bliži golman Vojvodine. Nepun minut kasnije ponovo Jondić u akciji po levoj strani, centrira ali odbrana Vojvodine je na mestu. Posle kornera na loptu je naleto Živković, snažno šutirao ali na putu do gola spretno je reagovao jedan igrač Vojvodine i ta prilika je otišla u nepovrat.

Uzbuđenje u zaustavnom vremenu. Prekršaj za Spartak nadomak gostujućeg šesnaesterca, lopta idelano centirana, još idealnije odigrava glavom Kovačević, a Ilić dovršava posao za 2:1

Počelo je skandiranje sa zapadne tribine "Plavi plavi"... dvadesetak sekundi kasnije sudija svira kraj meča. Pobeda Spartaka, a nastavljaju se ovacije sa zapada, istoka, severa..

Spartak - Vojvodina 2:1 (1:0)
Makarić 5', Ilić 90+2' - Ivanić 58'

Sada sledi dvonedeljna pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije, a u narednom kolu Spartak gostuje na Banjici ekipi Rada, a taj meč je na programu 12. septembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4186
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.