Komentara: 5
Pregleda: 2981

Fudbaleri Spartaka savladali Javor (0:2)

17.04.2016. u 10:23h
Izvor: FK "Spartak"
Spartak je osvojio važne bodove u Ivanjici u 1. kolu plejaut lige. Subotičani su golove postigli na samom početku i u finišu utakmice. Već u sredu igra se revanš meč polufiunala Kupa Srbije, dok se za vikend nastavlja plejaut.
Fudbaleri Spartaka savladali Javor (0:2)

Spartak je poveo već u 3. minutu kada je Mudrinski sjajno iskoristio grešku Švonje, prošao pored njega i zatresao mrežu Javora. Domaćini su odgovorili par minuta kasnije, Dražić je dodao Zečeviću koji nije uspeo da savlada golmana Mirkovića. Javor je zapretio i u 11. minutu, Docić je precizno šutirao ali Mirković paradom čuva svoj gol. Najbolju priliku domaći su imali u 36. minutu kada je Igor Stojaković oštro šutirao prema golu i pogodio prečku.

Početak drugog poluvremena protekao je u blagoj terenskoj inicijativi domaćina koji nisu uspeli stvoriti ozbiljniju priliku za gol. Spartak je vešto kontrolisao igru i čuvao stečenu prednost iz trećeg minuta. Nakon šuta Docića iz slobodnog udarca u 73. minutu, lopta odlazi tik iznad prečke. Pokušali su kasnije Miletić i Dimitrić, ali ponovo je odličan bio golman Mirković. U finišu utakmice Spartak je duplirao prednost. Đorđe Ivanović je uspeo da preseče loptu koju je Milović hteo da vrati golmanu i zatresao mrežu za konačnu pobedu od 2:0. Nakon postinutog gola Ivanović je skinuo dres i zaradio drugi žuti karton te je morao pre kraja utakmice da napusti teren. Iako sa igračem manje golubovi su mirno meč priveli kraju.

Javor - Spartak 0:2 (0:1)
Mudrinski 3',  Ivanović 87'

Javor: Đogatović, Gajić, Milović, Đokić, Miletić, Ađuru (Amanović 67'), Docić, Švonja (Josović 54'), Stojaković (Dimitrić 76'), Zečević, Dražić

Spartak: Mirković, Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević, Tumbasević (Jondić 12'), Jočić, Ilić (Mrkela 46'), Ivanović, Šljivić, Mudrinski (Milić 76')

U sredu revanš meč polufinala Kupa protiv Partizana u Subotici

Subotičani današnjom pobedom u odličnoj atmosferi očekuju drugu polufinalnu utakmicu Kupa Srbije koju igraju protiv Partizana. U prvom susretu, koji je odigran na stadionu JNA, nije bilo pobednika ali ni golova, pa će tako "golubovi" pokušati da krajnjim naporom savladaju aktuelnog šampiona Srbije pred svojim navijačima i plasiraju se u finale Kupa Srbije. Meč se igra u sredu od 16,30 časova.

Izvor: FK "Spartak"
Postavljeno pre 8 godina i 6 dana
Komentara: 5
Pregleda: 2981
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.