Komentara: 0
Pregleda: 1688

Fudbaleri Spartaka savladali Čukarički (1:2)

14.05.2017. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
U 35. kolu Superlige, fudbaleri Spartaka savladali su u gostima lidera plejaut grupe, ekipu Čukaričkog, rezultatom 2:1. Svi pogodci postignuti su u prvom poluvremenu, a za Spartak precizni su bili Ivanović i Mudrinski.
Fudbaleri Spartaka savladali Čukarički (1:2)

Iako meč nije imao rezultatski značaj jer su obe ekipe još ranije obezbedile opstanak u superligaškom društvu, žara i borbe na terenu nije nedostajalo. Oba trenera iskoristila su priliku da daju malo veću minutažu izgračima koji su ranije možda malo bili u drugom planu.

Obe ekipe su u duel ušle otvoreno, bez velikog pritiska, ali željne dokazivanja. Spartak je poveo u 20. minutu preko Ivanovića koji je pokupio odbijenu loptu posle šuta Mudrinskog i sa svega nekoliko metara zatresao mrežu Čukaričkog.

Posle primljenog gola domaći su zaigrali angažovanije,a kao nagrada za takav pristup stiglo je izjednačenje samo deset minuta kasnija kaka je Regan rezantnim udarcem sa vrha šesnaesterca ponovo poravnao rezultat.

Na krilima terenske inicijative Beograđani su u više navrata imali prilike i da preokrenu meč, pre svega sa bele tačke i penala koji je golman Spartaka Ostojić "skinuo", a te neiskorišćene prilike, po nepisanom fudbalskom pravilu, bivaju obično kažjene. Tako je bilo i ovaj put. Mudrinski je u 42. minutu iskoristio grešku domaće ekipe i na asistenciju Savkovića ponovo doneo svom timu prednost - 1:2.

U drugom poluvremenu uglavnom se igralo na polovini Spartaka, ali i pored više izglednih prilika "brđani" nisu uspeli da promene rezultata i izbegnu poraz pred svojom publikom. Treba istaći i dobru partiju gomana Spartaka Miloša Ostojića koji je u više navrata odlično intervenisao i ulivao sigurnost u redovima ekipe sa severa Bačke.

Čukarički - Spartak Žk 1:2 (1:2)
Regan 30' - Ivanović 20', Mudrinski 42'

Čukarički: Pajović, Docić, Mandić, Kopitović, Regan (30. minut (od 59.minuta Bojić), P. Jovanović, Radić, Milojević (od 59. Matić), Šarić (od 46. Jevtić), Bogosavac, Radonjić.

Spartak Žk: Ostojić, Mudrinski ((42. minut) od 63. minuta Purović), Toribica (od 63. minuta Tomović), Ivanović (20. minut), Glavčić, Pantić (od 73. Krmar), Krefl, Savković, Stojković, Ćalasan, Radovanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1688
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.