Komentara: 17
Pregleda: 2831

Fudbaleri Spartaka poraženi u Lučanima (3:2)

07.03.2015. u 16:34h > 18:04
Izvor: Subotica.com
U 18. kolu Jelen Super lige u Lučanima sastali su se povratnik u elitu Mladost i Spartak. Subotička ekipa je u ovom meču upisala poraz od 3:2 (2:0). Trostruki strelac za domaću ekipu bio je nigerijac Frajdej, dok je oba gola za Spartak postigao Ivanović u samoj završnici meča. U narednom kolu na Gradskom stadionu u Subotici gostuje aktuelni šampion Srbije - Crvena zvezda.
Fudbaleri Spartaka poraženi u Lučanima (3:2)

U prilično lošim uslovima za igru (susnežica i pojačan vetar) bolje se snašla domaća ekipa i zabeležila nova tri boda, a Spartak posle pobede u prošlom kolu zabeležio svoj prvi poraz, treći u poslednja četiri meča.

Lučanci su imali i igru i rezultat, vodili su 3:0, ali su umalo ispustili sigurna tri boda pošto je Spartak uspeo da smanji rezultat na 3:2. Ipak, zahvaljujući stabilnosti ekipe Mladosti iz Lučana u poslednjim trenucima meča tri boda su danas ostala u Moravičkom okrugu.

Golove za Spartak je postigao Đorđe Ivanović - jedan nakon greške odbrane Mladosti, tačnije Ljube Nenadića, dok je drugi postigao nakon dobre akcije svog tima.

Svoj prvi gol nigerijac Patrik Eze Frajdej postigao je u ranoj fazi meča, u 8' minutu, kada je dosuđen prvi od ukupno dva penala za Mladost. Najbolji strelac plavo-belih iz Lučana posle inicijative domaće ekipe i odlučnijeg starta svoj tim je doveo u minimalnu prednost, a udvostručio je 16 minuta kasnije za sigurno vođstvo, sa kojim je domaća ekipa i otišla na pauzu.

Posle drugog primljenog gola ekipa Petra Kurćubića zaigrala je mnogo ofantzivnije i konkretnije, te su stvarali polušanse, ali istakla se odbrana domaćih koja je u nekoliko navrata sprečila izglednije prilike.

Na poluvremenu za Spartak u igru je ušao Stefan Ilić koji je zamenio Branimira Jočića, koji se pridružio ofanzivnim akcijama i pomogao da se nastavi pritisak iz prvog dela u nadi da će se povratiti rezultatsko stanje, ali taman kada se činilo da Spartak preuzima inicijativu i gospodari terenom, arbitar sudi novi penal kojeg današnji junak Mladosti realizuje sa sigurnošću i u 60' minutu Spartak je gubio sa velikih 3:0.

Posle primljenog gola iz igre je izašao Srđan Plavšić koji je i danas mnogo pretrčao, a njega je zamenio nedavna akvizicija subotičkog superligaša, mladi Dejan Georgijević. Treći pogodak kao da je dao krila domaćoj ekipi koja je u narednih desetak minuta stvorila par izglednih šansi, ali srećom po Spartak nije bilo precizne završnice.

Tračak nade pojavio se kada je Ivanović iskoristio grešku domaće odbrane i smanjio na 3:1, da bi svojim drugim golom, samo 5 minuta kasnije primakao svoj tim na korak do boda, ali nažalost i pored nekoliko prilika do kraja meča Spartak je kapitulirao u Lučanima i nove bodove će morati da traži protiv neke druge ekipe.

Mladost - Spartak 3:2 (2:0)
Frajdej 9'(pen), 26', 59'(pen) - Ivanović 76', 81'

U narednom kolu u Suboticu dolazi šampion Srbije, ekipa Crvene zvezde. Ekipa Petra Kurćubića imaće mnogo motiva da se pokaže u boljem svetlu, ali nije realno očekivati da će se vaditi nad beogradskom ekipom, iako ni oni sami nisu dosada pružali neke ubedljive partije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 17
Pregleda: 2831
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.