Komentara: 6
Pregleda: 6559

Fudbaleri Spartaka poraženi od Vojvodine (1:4)

19.02.2017. u 14:55h > 17:15
Izvor: Subotica.com
Meč 22. kola Superlige odigran na Gradskom stadionu u Subotici između Spartaka i Vojvodine pripao je Novosađanima rezultatom 1:4.
Fudbaleri Spartaka poraženi od Vojvodine (1:4)

Bila je ovo prilika da se Subotičani revanširaju Novosađanima za težak poraz u 5. kolu, ali nažalost prilika je propuštena, Vojvodina je ponovo bila bolja, ovaj put nešto manje ubedljivija.

Relativno mirno poluvreme, bez previše ubuđenja, ali koje je ipak donelo jedan pogodak u ranoj fazi meča. Fudbaler Vojvodine u 5. minutu prevario golmana Spartaka koji se našao na pogrešnoj nozi za 0:1.U ovoj akciji igrač Vojvodine Puškarić je sjajno prošao pored čak trojice igrača Spartaka i odigrao pas do Paločevića, njegov udarac je izblokiran, ali je do lopte došao Meleg i poslao loptu uz desnu stativu Jovićevog gola.

Gosti su bili konkretniji, ali imao je Spartak u prvih 45 minuta nekoliko prilika da sa oko 25-30 metara zapreti iz slobodnih udaraca ali problem je bila realizacija i nije bilo radovanja domaćih navijača.

Drugo poluvreme počelo je mnogo konkretnije. Posle nepunih desetak minuta u drugom delu gosti iz Novog Sada imali su 0:2 na semaforu. Sjajna akcija crveno-belih završila se proigravanjem Paločevića za Babića, koji je preciznim udarcem sa desetak metara iskosa sa leve strane pogodio suprotni ugao gola Spartaka.

Spartak je tri minuta kasnije smanjio na 1:2, ali Vojvodina je vrlo brzo vratila na +2. Bio je to period igre u kojem se mnogo uzdisalo, jak tempo i dosta golova, ono zbog čega se i igra fudbal.

Mnogo zanimljivijih drugih 45 minuta donelo je i golove, ali loš teren i puno prekida zbog prekršaja učinilo je igru dosta iseckanom i na momente tromom, što je u više navrata izazvalo negodovanje malobrojne publike. Novosađani su tačku na ovaj meč stavili u 86' minutu posle gužve u šesnaestercu "golubova" i loše intervencije golmana Jovića koja je usledila na nakon kornera za ubedljivih 4:1

Veliku sigurnost igračima Vojvodine davao je njihov golman Emil Rockov koji je u nekoliko navrata zaista čudesno intervenisao i sprečio da se i Spartak više puta upiše na semafor.

Spartak - Vojvodina 1:4 (0:1)
Mudrinski '57 - Meleg, '5, S. Babić '54, Malbašić 59, Maslać '86

Spartak: Jović, Mudrinski (Purović '80), Jovović (Torbica '59), Ivanović, Bašanović, Glavčić, Pantić, Savković (Krmar '76), Stojković, Ćalasan, Radovanović

Prohladno i oblačno vreme nije privuklo mnogo posetilaca na Gradskom stadionu, ali obe ekipe su imale glasnu podršku. Oko 1.000 gledalaca posmatralo je ovaj superligaški meč.

Fudbaleri Spartaka poraženi od Vojvodine (1:4)

Ovim porazom Spartak je pao na osmu poziciju, ali sada ima samo dva boda više od Voždovca, prvog "ispod crte". 

Tabela: Crvena zvezda 57, Partizan 51, Vojvodina 48, Mladost 37, Napredak 36, Javor 32, Radnički Niš 30, Spartak 30, Voždovac 28, Rad 24, Čukarički 23, Metalac (-1) 22, Radnik (-1) 20, OFK Bačka 18, Borac 18, Novi Pazar 12.

U narednom kolu sledi gostovanje u Ivanjici i duel protiv javor Matisa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 6559
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.