Komentara: 15
Pregleda: 4818
Foto

Fudbaleri Spartaka poraženi od Vojvodine (0:1)

04.04.2015. u 17:57h
Izvor: Subotica.com
Na Gradskom stadionu u Subotici danas su se sastali Spartak i Vojvodina. U vojvođanskom derbiju bolja je bila novosadska ekipa koja je minimalnim rezultatom pobedila i odnela sva tri boda iz Subotice.
Fudbaleri Spartaka poraženi od Vojvodine (0:1)

U prvom meču 21. kola Jelen super lige, posle dvonedeljne pauze u prvenstvu gost u Subotici je bila ekipa Vojvodine. Bila je ovo idealna prilika da se savlada Vojvodina koja ove sezone igra sa vrlo mladim sastavom, bez nekoliko važnih igrača, uz Spartakovo samopouzdanje posle pobede u Jagodini očekivao se povoljniji rezultat koji je nažalost izostao.

Posle prvog poluvremena koje je svakako zaslužilo prelaznu ocenu, uz nešto bolju igru domaće ekipe, drugi deo je počeo loše za Spartak, posle čega je usledila dodatan nervoza, nepovezani pasovi, puno tehničkih grešaka i praktično bez prave izgledne prilike fudbaleri Spartaka dopustili su gostima da još jednom u lepo sećanju napuste Suboticu.

U prvih 45 minuta nije bilo većih uzbuđenja, iako je Spartak bio konkretniji, čak i stvorio par izglednih šansi koje su mogle da dovedu do promene rezultata, ali do poluvremena mreže su mirovale.

U nastavku gosti su zaigrali mnogo angažovanije i agresivnije, a ta igra im je donela prednost već u trećem minutu nastavka posle nesmotrene igre Mezeija u šesnaestercu Spartaka, odnosno igranja rukom koje je glavni arbitar okarakterisao kao dovoljna namera za najstrožiju kaznu. Poklon Spartaka gosti su iskoristili preko Ivanića i to je bio rezultat koji je ostao do kraja meča.

Posle primljenog gola Spartak je pokušao da malo podigne intenzitet susreta i kroz veći posed da stigne do gola Novosađana, pa je u 53. minutu Ivanović šutirao, a Žakula lako ukrotio njegov pokušaj. Desetak minuta kasnije, međutim, mogla je vojvodina da duplira vođstvo, kada je, posle centaršuta Novakovića, mogao bolje da reaguje štoper Radovan Pankov. U 68. Minutu opet su zapretili  „plavi golubovi“, ali Stefan Ilić je dosta slabo šutirao, pa njegov pokušaj nije bio veći problem za odličnog golmana Srđana Žakulu.

Fudbaleri Spartaka poraženi od Vojvodine (0:1)

Spartak - Vojvodina 0:1 (0:0)
Strelac: Ivanić u 49. minutu (iz penala).
Žuti kartoni: Maksimović i Mezei (Spartak).

SPARTAK: Mirković, Dukić, Jakovljević, Antonić, Mezei (Balabanović), Maksimović, Plavšić, Torbica, Mrkela (Ilić) , Ivanović (Georgijević) , Milić.

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Pankov, Pekarić, Nastić, Tumbasević, Sekulić, Ivanić (Rogač), Asani (Luković), S. Novaković, Stojanović (Ćurko).

Iako je ekipa iz Novog Sada već godinama u samom vrhu srpskog fudbala i mečevi su po pravilu privlačili dosta publike na Gradskom stadionu u Subotici, ovog popodneva poseta je bila daleko ispod očekivanja s obzirom na rivalitet ova dva kluba, ali i prilično lepo vreme koje je danas bilo u Subotici. Na Gradskom stadionu okupilo se možda 500 gledalaca, a podršku su imala oba tima.

Fudbaleri Spartaka poraženi od Vojvodine (0:1)

Fudbaleri Spartaka poraženi od Vojvodine (0:1)

Pred početak drugog dela na severnoj tribini stadiona Spartakova navijačka grupa sa prigodnom koreografijom obeležila je jubilej 70 godina postojanja Sportskog društva "Spartak" koje je osnovano 25. aprila 1945. godine.

U narednom kolu Spartak gostuje u Nišu ekipi Radničkog.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Vojvodina Fudbal: Spartak - Vojvodina Fudbal: Spartak - Vojvodina Fudbal: Spartak - Vojvodina Fudbal: Spartak - Vojvodina Fudbal: Spartak - Vojvodina Fudbal: Spartak - Vojvodina Fudbal: Spartak - Vojvodina
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 4818

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.