Komentara: 17
Pregleda: 6259

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

08.08.2015. u 20:21h > 23:05
Izvor: Subotica.com
Partizan je ponovo do pobede na svom stadionu protiv Spartaka došao u poslednjem minutu (nadoknade) meča. Igrao je Spartak hrabro ali ponovo sreća nije bila na njegovoj strani. Poveo je Partizan u ranoj fazi meča, Torbica je izjednačio iz penala, a pobednički gol je postigao Lukić u 95' minutu meča. Konačan rezultat 2:1.
Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

U nekim medijima pojavili su se naslovi i komentari tipa "fudbal se igra dok Partizan ne da gol" ali to nije tačna, ni objektivna formulacija jer se konkretno u ovom meču sve desilo u okviru planiranog vremena, odnosno pet minuta produžetka (koji su defakto i bili za nadoknađivanje) a gol Partizana je bio još čistiji, što je na kraju meča konstatovao i sam Stevan Mojsilović koji je pohvalio igru svog tima i čestitao protivniku na fer i korektnoj igri, uz napomenu da se fudbal igra do poslendjeg sudijskog zvižduka što su crno-beli najplastičnije i demonstrirali.

Spartak je odigrao hrabro, imao je realno i mnogo sreće, ali iste je ponestalo u samoj završnici i Partizan je spretno (i srećno) došao do sva tri boda, a Spartak je još jednom poklekao bukvalno u poslednjem minutu, baš kao i u prošlom duelu na stadionu JNA.

Prvi gol je primljen naivno, penal za Spartak je bez sumnje plod greške glavnog sudije, a već treći gol je posledica Spartakovog zatvaranja, ali i prevelike želje Partizana da pred svojom publikom nastavi pobednički niz. Spartak je pružio odličan otpor i to je igra koja obećava za dalje.

Tok utakmice

1. minut - Partizan osokoljen plasmanom u plejof Lige šampiona pred svojom publikom insistira na pobedi, pogotovo posle gubitka svih bodova u Novom Pazaru nedelju dana ranije. Spartak je najavio da će u meč ući bez respekta.

2. minut - Plavšić odlično šutirao iskosa sa leve strane ali nije bilo većih problema za Živkovića

8. minut - gol za Partizan (Božinov) 1:0

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

10. minut - traje inicijativa Partizana koji je posle rano postignutog pogotka namirisao krv i žestoko se obrušio na Spartakov gol, ali subotički superligaš se za sada organizovano brani i odoleva napadima, a u tome dosta zasluge ima i golman Janošević.

15. minut - fantastična prilika za Stefana Ilića koji je sam izašao ispred golmana Partizana, šutirao snažno i precizno ali odličnom intervencijom golman domaćih sprečava izjednačenje.

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

17. minut - posle inicijative Partizana koja je trajala punih 10 minuta na otvaranju meča Spartak polako uspostavlja ravnotežu na terenu i sve češće preti.

21. minut - velika šansa za Partitzan. pobegao je živković po levoj strani odlično centrirao u srce Spartakovog šesnaesterca, loptu sa nkeih 13 metara zahvata volejom Božinov koji puca snažno i precizno, ali Janošević se našao na pravom mestu i boksovao loptu u polje.

24. minut - poslednjih nekoliko minuta ponovo inicijativa Partizana koji pritiska Spartak po bokovima pa je odbrana subotičke ekipe na velikim mukama.

26. minut - na ovom meču ponovo u ulozi kapitena je mladi Plavšić koji je ponovo pokušao oštrim šutom sa vrha šesnaesterca ali sviran je ofsajd.

29. minut - Milošević probao sa oko 20 metara ali lopta odlazi tik pored leve stative, u sledećem napadu Plavšić je iznudio prvi korner za svoj tim, dok je Partizan za 30 minuta izveo čak šest.

32. minut - poslednjih nekoliko minuta lopta se uglavnom zdržava na polovini Partizana pošto je Spartak zaigrao znatno otvorenije i opasnije pa su crno-beli primorani da se povuku.

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

38. minut - Golman Spartaka Budimir Janošević u dosadšnjem toku bio je spretan u odbrani rukama, ali imao je nekoliko nekontrolisanih ispucavanja koja su iznenadila sve na terenu. Posle kraće opsade Spartakovog gola Janošević je odlučio da malo provocira glavnog sudiju tako što je skinuo svoje rukavice da bi vezao pertle (što nije praksa za golmane) i malo "ukrao" vremena za predah svoje ekipe, što se ovom nije svidelo uopšte.

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

42. minut - Partizan je za dva minuta imao dva opasna napada po densoj strani gde deluje brzonogi Živković

43. minut - Božinov u punoj brzini šutira oštro i zamalo naprecizno. Lopta se odbija od prečku i odlazi u gol aut.

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

45. minut - Korner broj 8 za crno-bele na isteku prvog poluvremena, Oumaru faulira Miloševića u šesnaestercu Spartaka čime se izborio za povoljnu poziciju, šutirao glavom, Janošević boksuje, ali sudija prekida igru zbog uočenog prekršaja.

Na poluvremenu 1:0 za Partizan. Imao je Spartak svoje šanse ali nisu realizovane. Mogao je i Partizan da poveća prednost, ali Janošević je večeras u dosadašnjem delu meča pokazao da je raspoložen za igru. Ekipe napadaju u talasima, završnica prvog dela pripala je Partizanu.

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

45. minut - na poluvremenu Mojsilović je ubacio oporavljenog Torbicu koji je zamenio Ivanovića, ali Plavšić zadržava kapitensku traku.

48. minut - Drugi deo nastavio se pritiskom domaće ekipe. Oumaru odlično šutira po sredini gola ali tik iznad prečke.

51. minut - Božinov loše reaguje na lep centaršu sa leve strane i propada prilika za Partizan,  u sledećem Spartakovom napadu Makarić se nalazi u idealnoj šansi, šutira iz prve ali golman Partizana se ponovo ističe odbranom. Ostaje 1:0 za domaće.

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

54. minut - Ponovo problemi po desnoj strani koje pravi Živković koji je pretrčao Spartakovu odbranu, uz par driblinga stvorio izglednu priliku,iskosa sa desne strane snažno i precizno šutirao ali Janošević je ponovo bio uspešniji.

55. minut - Vrmešni kapiten Partizana Saša Ilić menja dosadašnjeg jedinog strelca na meču Božinova.

58. minut - GOL!!! Spartak izjednačuje sa bele tačke. Sporna situacija na štetu Partizana. Plavšić je dobro istrčao po levoj strani i fauliran je evidentno van šesnaesterca (prekršaj je načinjen barem metar pre linije šesnaesterca), ali sudija je posle kraćeg razmišljanja ipak pokazao na belu tačku.

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

Torbica je preuzeo odgovornost na sebe i rutinski matirao golmana Živkovića za 1:1.

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

63. minut - Ponovo opsada Spartakovog gola ali Janošević nastavlja da oduševljava sa svojim odbranama i za sada drži svoju ekipu u igri.  Za samo par minuta Lukić, Fabrisijo, Babović, Babić - odlične šanse srećom po subotički tim ostale neiskorišćene.

66. minut - Partizan tražio igranje rukom Spartakovog igrača u šesnaestercu, ali na TV snimku jasno se videlo da o tome nema govora. Zbog odugovlačenja igre Janošević dobija žuti karton.

69. minut - Petrović ne koristi novu šansu za Partizan. Crno-beli srednjak uhvatio je volej u šesnaestercu Spartaka i snažno šutirao, lopta ostro prolazi tik pored stative. U narednom napadu ponovo Janošević junak koji je odbranio šut Brašanca sa vrha šesnaesterca. Odbrana Spartaka je na velikim mukama.

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

72. minut - domaći najviše koriste desni bok po kojem deluju Vuličević i brzonogi Živković.

73. minut - Partizan pritiska, a Spartak koristi svaku priliku za protivnapad pa su tako Torbica i Plaviš u poslednjih par minuta stavili na muku domaću odbranu. Partizan je izgubio igru po sredini, Spartak koristi takvu situaciju.

75. minut - Živković opasno šutira iz srca šesnaesterca ali lopta odlazi neposredno pored desne stative gola Spartaka.

76. minut - Spartak nastavlja da preti kontranapadima, Ilić iznuđuje prekršaj u visini šesnaeserca Partizana, Izlazi Plavšić ulazi Spremo. Plavšić je dobio žuti karton zbog toga što je lično odneo kapitensku traku Torbici, umesto da je preda najbližem igraču.

78. minut - Šaponjić izbija sam ispred Janoševića, pozicija malo iskosa sa desne strane, šutira snažno, lopta mu prelazi preko noge i šutira prema golu ali neprecizno.

82. minut - Partizan napada, ali Spartak se organizovano brani i čeka prilike za protivnapad.

84. minut - Fubaler Spartaka Jočić našao se na travi što je izazvalo salve zvižduka sa tribina stadiona JNA i nezadovoljstvo fudbalera Partizana koji su smatrali da je Jočić taktički troši vreme simulirajući povredu.

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

86. minut - ponovo šutira Šaponjić ali lopta od prečke odlazi u gol aut

87. minut - Spartak preko Torbice istrčava kontru, ali Balažic ga nepropisno zaustavlja i zbog toga dobija žuti karton.

89. minut  - velika gužva pred Spartakovim golom. Subotički tim se povukao i svim snagama brani rezultat i uz malo sreće to im za sada polazi za rukom.

90. minut - trinaesti korner za Partizan izveden kvalitetno ali ponovo je odbrana Spartaka dobro odigrala i izbacila loptu u polje.

92. minut - u šesnaestercu pada Trujić, Partizan ponovo traži penal (startovao Farkaš) ali sudija odmahuje rukom. Utakmica je produžena za 5 minuta.

93. minut - Janošević ponovo ispucava neprecizno u aut, ali vreme prolazi, do kraja meča manje od dva minuta.

93. minut - Kovačević spašava izgledu šansu Partizana, u sledećem napadu Živković nezgodno centrira pod prečku Janoševića koji izbacuje loptu u korner.

95. minut  - Gol za Partizan. Neopreznost na minut do kraja produžetka, Spartak ponovo prima gol od partizana u poslednjem minutu meča. Posle četrnaestig kornera izvedenog sa leve strane najbolje se u srcu šesnaesterca snalazi partizanov Lukić koji zalucava loptu u mrežu za veliko slavlje domaće ekipe. Samo što se nastavio meč sudija je označio kraj.

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

U najavi večerašnjeg meča javnosti su se obratili prvi trener Spartaka Stevan Mojsilović i prvotimac Vladimir Kovačević.

– "Utakmica protiv Mladosti je bilo naše najbolje izdanje. Ostvarili smo bitnu pobedu, ali smo je i ostvarili kao tim. Igrali smo čvrsto i discipliovano. Imali smo prilike da naša pobeda bude i ubedljivija, i to jedino za čime ostaje žal. Naravno, ima tu i nekih srtvari koje radom na treninzima i pričom možemo da iskorenimo, to je pre svega pojava jednog egoizma i sebičluka na terenu i van terena. U tom raspoloženju i sa tim saznanjem kako smo igrali i sa svime što smo radili u pripremi i video analizi idemo Partizanu. To je sa jedne strane laka utakmica za nas, a sa druge možda i najteža. Trebamo da napadnemo Partizan bez ikakvog posebnog respekta kao i prošle godine. Njima čestitamo na velikom uspehu, jer su obezbedili Evropu. Nadam se da možemo da ih iznenadimo i igramo po istom receptu. Ako smo mogli u maju, danas smo spremniji, uigraniji i fizičk i taktički. Gledajući nas, to uvek radimo uz respekt, sve ono što smo dobro uradili tada, sada možemo još bolje."

Vraća se kapiten, još uvek bez Milića

Spartak će biti jači za kapitena Torbicu koji se vraća u tim, izostaće jedino napadač Nemanja Milić koji se još nije u potpunosti oporavio, rekao je šef struke subotičana i dodao – "Partizan je moja najslađa priča, najviše volim da pripremim tim protiv Partizana. Lepo je igrati na tom stadionu prped navijačima koji frenetično navijaju. Mi se ni po čemu ne poredimo sa Partizanom. Lako je biti profesionlac u Partizanu, a to je mnogo teže u Spartaku. Zato i stalno ističem rad i profesionalni odnos igrača. Znam da se tako ne radi ni u većim klubovima. Mi smo fudbalska sirotinja u odnosu na Partizan, koji je bogat, mogu da dovedu koga hoće iz naše lige, mogu i iz inostranstva. Evo, Saša Ilić je nastupio 101 put u Evropskom takmičenju, ima više takmičenja u Evropi nego što su moji igrači uživo gledali sa terena. Božinov za godinu dana zarađuje više nego svi moji za tri godine. Imaju sjajnog Petra Grbića, sa kojim sam sarađivao, otišao iz Mogrena u Olimpijakos, a nije ni među osamnaest. Naravno, ne mešam, se u posao kolege, ali to samo govori o konkurenciji i mogućnosti izbora. Sa druge strane ja verujem u želju, ambiciju, otresitost igrača koje predvodim. Pružiće ruku legendi kao što je Saša ilić, ali će u sebi reći, pa ne možeš ti da igraš do 150 godine fudbal. Svaka tebi čast, majstor si, ali mi dolazimo sa voljom, željom i timskom igrom. Kolektivno, direktno, brzo, bez soliranja, usko i plitko. Izlazimo u našem sistemu 1-4-3-3 i napašćemo Partizan. Kada treba da napadnemo, napašćemo, a branićemo se kada treba da se branimo. Samo da odigramo bolje nego što je bilo u maju a imamo sve preduslove za to. Takva igra 90 minuta doneće pozitivan rezultat."

Vladimir Kovačević, standardni prvotimac Spartaka nada se da će ekipa naredni meč završiti bez poraza.  – "Sledi nam teško gostovanje u Beogradu, ekipi Partizana, o kojoj ne treba mnogo pričati. Pokazali su svoj kvalitet u dva uvodna kola Super lige Srbije, a pogotovo u evropskim utakmicama. Mogli smo da vidimo koliko su kvalitetni, iskusni i uporni. Takođe, znamo da igramo protvi aktuelnog šampiona Srbije. Imamo veoma mladu ekipu  a važno je što iz dana u dan rastemo, igramo sve bolje i bolje. Sigurno je da u Beograd idemo bez bele zastave. Ima i Spartak svoje kvalitete, verujem da će oni doći do izražaja. Verujem da bi ljudi u Spartaku, kao i ja, bili srećni da se u Suboticu vratimo neporaženi. Jedino mogu da obećam u svoje lično ime i ime saigrača da ćemo da na terenu pružimo i više od 100%, a nadam se da će nam to biti dovoljno da se vratimo kući bar sa jednim bodom."

Tekstualni prenos susreta na MozzarSport-u

Navijači i simpatizeri Spartaka koji nisu bili u mogućnosti da otputuju da uživo da bodre subotički tim rezultat i tekstualni prenos će moći uživo da prate na našem sajtu, a ubrzo po završetku objavićemo i izveštaj sa meča 4. kola Super lige odigranom na stadionu JNA u Beogradu.

Fudbaleri Spartaka ponovo poraženi u poslednjem minutu meča (2:1)

TV prenos će biti obezbeđen za gledaoce koji mogu da prate kanal ArenaSport 5, a to su korisnici IPTV usluge koji imaju taj sportski paket, dok korisnici kablovske neće biti u mogućnosti da prate iz svojih fotelja. Postoji varijnata PayTV koju Telekom Srbija nudi svojim korisnicima koji imaju zasnovan ugovor bilo kojeg BOX paketa i koji će za 50 dinara moći da prate utakmicu preko Interneta. Za više detalja pogledajte http://webtv.telekom.rs/gledaj-stream.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 6259

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub partizan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.