Komentara: 2
Pregleda: 2434

Fudbaleri Spartaka pobedili Bačku 1901 u prijateljskom meču (0:2)

13.11.2015. u 09:36h
Izvor: Subotica.com
Pauzu u prevenstvu fudbaleri Spartaka iskoristili su da odigraju prijateljski meč sa drugim gradskim klubom, srpskoligašem Bačkom 1901 na njenom terenu. Meč je završen pobedom Spartaka 0:2.
Fudbaleri Spartaka pobedili Bačku 1901 u prijateljskom meču (0:2)

Duel dve ekipe koje imaju dijametralno suprotan učinak u svojim takmičarskim rangovima ovaj put pripao je superligašu koji je golovima u drugom delu pobedio srpskoligaša na terenu na kojem domaćin ne zna  za poraz u novoj sezoni.

Iako je u pitanju bio kontrolni meč, bez rezultatske važnosti, ruski strateg na terenu je Bačkoj suprotstavio najjači sastav koji je predvodio pomalo zaboravljeni golman Mirković.

Spartak je u prvih 45. minuta imao veću inicijativu i nekoliko prilika, ali se odbrana Bačke nije dala iznenaditi pa su golovi izostali. U nastavku meča oba šefa struke promešala su malo postave na terenu, dok je Slobodan kustudić (Bačka 1901) iskoristio priliku da pruži priliku mlađim igračima. Plavi golubovi su u kratkom periodu postigli dva gola. Mrežu Bačke prvo je zatresao Živković, potom je dva minuta kasnije Zlatković povećao vođstvo, a ispostavilo se i postavio konačan ishod ove prijateljske utakmice.

Bačka 1901 – Spartak 0:2 (0:0)
Živković 54', Zlatković 56'

Subotica – Stadion kraj Somborske kapije.
Gledalaca: oko 100.
Sudija: Popović (Subotica)

BAČKA: Tripković, Matijević, Poljaković, Ćalasan, Baljak, Radosavljev, Torbica, Matić, Kiš, Šveljo, Jakovljević. Igrali su još: Tasić, Nikić, Ušumović, Francišković, Nađ, Gavrić, Bursać.

SPARTAK: Mirković, Farkaš, Jočić, Antonić, Milošević, Mrkela, Torbica, Jondić, Ivanović, Makarić, Ilić. Igrali su još: Janošević, Marinković, Alić, Banjac, Klisura, Bogunović, Jokić, Tumbasević, Živković, Zlatković, Božović.

Fudbaleri Spartaka će ovaj dvonedeljni period bez takmičenja iskoristiti da skoknu do Zlatibora na kratke pripreme, a već 21. novembra "u povratku" plavi golubovi će igrati meč 18. kola Superlige u Lučanima protiv ekipe Mladosti, dok će nedelju dana kasnije dočekati Partizan. Do kraja godine ostalo je da se odigra još pet kola, a prvenstvo se nastavlja krajem februara.

Fudbaleri Spartaka pobedili Bačku 1901 u prijateljskom meču (0:2)

foto: FK Bačka 1901

Sa druge strane Bačka u nedelju gostuje Senti i pokušaće da nastavi niz od 7 mečeva bez poraza i time eventualno iskoriste kiks Radničkog iz Nove Pazove koji im "beži" jedan bod i time se približe ekipi Odžaka koji vode na tableli Srpske lige, grupa "Vojvodina".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2434
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.