Komentara: 0
Pregleda: 3154

Fudbaleri Spartaka bolji od Javora (2:3)

26.02.2017. u 11:16h > 12:02
Izvor: Subotica.com
U meču 23. kola Superlige odigranom u Ivanjici Spartak je savladao Javor, a gledaoci su mogli da vide vrlo efikasan meč u kojem postignuto čak 5 pogodaka. U narednom kolu dolazi Čukarički.
Fudbaleri Spartaka bolji od Javora (2:3)

Po izuzetno teškom terenu stadiona kraj Moravice fudbaleri Javora i Spartaka odigrali su iznenađujuće zanimljiv meč, pun tempa, a na kraju se se radovali "golubovi", koji su se tako učvrstili u gornjem delu tabele.

Poveo je Spartak preko Kerkeza u 21. minutu efektnim pogotom glavom, a pre toga imao je nekoliko izglednih šansi, jedna od njih uključivala je i prečku. Javor je izjednačio desetak minuta do kraja prvog dela posle centaršuta sa desne strane na koji je Mfutila spretno reagovao, takođe glavom, iznenadivši jovića preciznom egzekucijom. Do kraja prvog dela Spartak je imao još dve izgledne šanse, ali na poluvremenu ostalo je 1:1.

Novo vođstvo za Spartak doneo je Jovović u 59. minutu na fantastičnu asistenciju, odnosno dupli pas sa Mudrinskim, da bi se pet minuta kasnije i sam Mudrinski upisao u listu strelaca i svoj tim podigao na +2. Penalu je prethodnio silovit prodor Ivanovića po desnoj strani, koji je nanizao nekoliko protivnika, a u kaznenom prostoru poslednji koji mu se isprečio nepropisno ga je zaustavio i glavni arbitar nije imao dileme. Mudrinski je dva puta morao da puca, oba puta je bio precizan, ali prvi put je poništen penal jer je neko od domaćih utrčao u šesnaesterac pre nego što je "mudrigol" šutnuo loptu.

Suočen sa porazom na svom terenu Javor je zaigrao znatno ofanzivnije i konkretnije, a silni napori su nagrađeni u 73, minutu kada su uspeli da smanje na 2:3 (Jović boksovao loptu na glavu Tripkovića koji je iz drugog pokušaja sproveo loptu u mređu),

Strahovao je Spartak do poslednjeg sudijskog zvižduka za pobedu jer su Ivanjčani u poslednjih desetak minuta imali najmanje tri izgledne šanse da izjednače, a u jednoj se posebno istakao golman Spartaka Jović koji je refleksno "skinuo" dva snažna šuta u istom napadu, međutim i pored evidentno velikog htenja domaćih rezultat se nije menjao do kraja i tako je Spartak osvojio važne bodove koji su ga vratili na poziciju broj 7, na isto toliko kola do kraja ligaškog dela.

Javor – Spartak Ždrepčeva krv 2:3 (1:1)
Mfutila '36, Tripković '72 - Kerkez '21, Jovović '59, Mudrinski '64 (p)

Javor: Đogatović, Amanović, Cvetković, Gafurov (Ilić), Karišik, Kristovao (Stojaković), Milanović, Milović, Ristovski, Sević, Tomanović (Tripković).

Spartak ŽK: Jović, Bašanović, Glavčić (Torbica), Ivanović, Jovović (Krefl), Kerkez, Pantić, Radovanović, Mudrinski (Ćalasan), Stojković, Tomović.

U narednom kolu u Suboticu dolazi ekipa Čukaričkog koji je juče bio bolji od Napretka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3154
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.