Komentara: 1
Pregleda: 2634

Fudbaleri Bačke savladali Železničar (2:0)

13.09.2015. u 12:47h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Bačke 1901 zabeležili su i drugu ovosezonsku pobedu na domaćem terenu pošto su juče savladali ekipu Železničara sa 2:0 i time skočili na sedmo mesto na tabeli Srpske lige, grupa Vojvodina, sa dve pobede, dva poraza i jednim nerešenim susretom. U narednom kolu Bačka gostuje Borcu.
Fudbaleri Bačke savladali Železničar (2:0)

U prvom poluvremenu dobra igra obe ekipe. Imali su i jedni i drugi svoje šanse, ali ih nisu realizovali. Već u trećem minutu odličnu akciju započeo je Radosavljev, proigrao Švelja, a on lagano prosledio loptu do Mihajlovića koji pogađa spoljni deo mreže. Uzvratili su gosti nekoliko minuta kasnije, Gudan je asistirao do Cvejića, a on poslao loptu preko gola.

Igrao se 18. minut, domaći tim je imao stopostotnu priliku, ali je Sovilj zakasnio. Železničar je mogao do vođstva u 23. minutu Cvejić je vešto umakao odbrani Bačke, uputio šut sa ivice šesnaesterca, ali Tasić interveniše.

Pojačali su inicijativu igrači subotičkog tima, propuštali prilike i poluprilike sve do 40. minuta. U 40. minut nakon prekršaja Mitića nad Soviljem nedaleko od kaznenog prostora Železničara Radosavljev je iz slobodnog udarca doneo prednost Bačkoj.

Nastavak susreta tekao je u izjednačenoj igri dva kvalitetna tima, ali u 62. minutu domaćin je ipak udvostručio prednost. Milikić je uposlio usamljenog Vojnića koji je brzo stigao do šesnaesterca gostiju, golman je istrčao i „pokosio” ga. Momčilović je pokazao na belu tačku. Kapiten Radosavljev realizovao je jedanaesterac – 2:0. Do kraja meča obe ekipe su imale nekoliko povoljnih prilika, ali je završnica bila slaba da bi se promenio rezultat.

Bačka 1901 -  Železničar 2:0 (1:0)

Subotica – Stadion kraj Somborske kapije. Gledalaca: 300. Sudija: Momčilović (B. Topola). Strelac: Radosavljev u 40. i 62. minutu (iz penala). Žuti kartoni: Mihajlović (Bačka), Katanić, Mitić (Železničar).

BAČKA: Tasić, Kiš (Milikić), Baljak, Ćalasan, Poljaković, Mihajlović, Matić, Radosavljev, Sovilj (Vojnić), Zlatković (Torbica), Šveljo.

ŽELEZNIČAR: Katanić, Mlađenović (Spasovski), Tekijaški, Matić, Savić, Blagojević, Šalipurović, Gudan (Stajčić), Advigov, Cvejić, Čikić (Đoković).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2634
Povezane teme

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.