Komentara: 4
Pregleda: 2914
Foto

Fudbaler Savo Pavićević poručio osnovcima da obrazovanje i sport moraju ići zajedno

23.02.2024. u 08:57h
Izvor: Subotica.com
Proslavljeni fudbaler Savo Pavićević posetio je juče OŠ "Sveti Sava" i tom prilikom poslao snažnu poruku đacima kojima je govorio o značaju učitelja, nastavnika i trenera u njihovom odrastanju.
Fudbaler Savo Pavićević poručio osnovcima da obrazovanje i sport moraju ići zajedno

Fudbaler Savo Pavićević, koji je dobar deo svoje karijere proveo u subotičkom Spartaku, a imao je priliku i da igra u dresu Crvene zvezde, strpljivo je odgovarao na brojna pitanja članova fudbalske sekcije OŠ "Sveti Sava". Tako su osnovci slušali o tome koliko odricanja i strpljenja iziskuje profesionalni sport, Savo im je dočarao atmosferu sa večitog derbija, govorio o izazovima, usponima i padovima koji su sastavni deo sportske karijere, ali i o značaju škole i sporta u stasavanju svakog mladog čoveka. Nastavnici i treneri zaslužuju svako poštovanje, budući da su svoj život posvetili omladini sa ciljem da ih izvedu na pravi put - nedvosmisleno je poručio naš proslavljeni sportista.

Fudbaler Savo Pavićević poručio osnovcima da obrazovanje i sport moraju ići zajedno- Roditelji i nastavnici imaju isti zadatak, da od deteta naprave dobrog, kvalitetnog i poštenog čoveka. Meni je bilo veoma teško kada sam završio osnovnu školu, jer sam tek tada postao u potpunosti svestan koliko su mi učitelji i nastavnici pomogli. Voleo bih da prosvetni radnici uživaju još veće poštovanje kako od strane dece tako i od strane roditelja, jer oni su svoj život posvetili najvažnijem zadatku - da decu izvedu na pravi put. Verujem da sve polazi od kuće, ali moram da dodam da je škola druga kuća svakom detetu i ona predstavlja najjaču i najvažniju bazu za normalan život - poručio je Pavićević koji je inače diplomirani fudbalski trener i dodao da sport takođe uči decu važnim životnim veštinama - Sport kod dece razvija zdrav takmičarski duh, uči ih tome da je normalno pasti, ali ih uči i kako da prihvate pad i da ustanu. Kroz sport najmlađi uče kako da pobeđuju, ali i da gube. Kako da se nose sa porazom, ali i kako da "ne polete" kada ostvare uspeh. Sport vas pravi čovekom, odnosno postajete osoba kojoj je normalno da pruži ruku protivniku kada pobedi, baš kao i kada izgubi. 

Poznati fudbaler gostovao je u OŠ "Sveti Sava" na poziv direktora Miroslava Cicmila koji je želeo da iznenadi đake, članove fudbalske sekcije koji su protekle godine zauzeli prvo mesto na Kola kola kupu.

Fudbaler Savo Pavićević poručio osnovcima da obrazovanje i sport moraju ići zajednoMožemo da se pohvalimo da je sportska sekcija na čelu sa nastavnicima fizičkog vaspitanja Sabinom Topčagić Ujvari i Boškom Dimićem veoma uspešna, o čemu svedoče zapaženi rezultati naših đaka. Učenik OŠ "Sveti Sava" Martin Nikolas osvojio je najsjajnije odličje u republici na takmičenju škola u plivanju, dok je Relja Radovanović zauzeo 4. mesto u atletici - ponosno ističe Cicmil - Pozvao sam jednog od najboljih srpskih fudbalera da im održi svojevrsni motivacioni govor i uputi ih na sve lepote, ali i izazove koje sa sobom nosi profesionalna sportska karijera, kao i da im predoči koliko je važno, uprkos kvalitetnoj sportskoj karijeri, biti obrazovan.

Pavićević je đacima poklonio fudbalsku loptu, a iz škole "Sveti Sava" za uspomenu je poneo dres sa njegovim imenom.

Fudbaler Savo Pavićević poručio osnovcima da obrazovanje i sport moraju ići zajedno

Izvor: Subotica.com
Fudbaler Savo Pavićević posetio učenike u aleksandrovačkoj osnovnoj školi Fudbaler Savo Pavićević posetio učenike u aleksandrovačkoj osnovnoj školi Fudbaler Savo Pavićević posetio učenike u aleksandrovačkoj osnovnoj školi Fudbaler Savo Pavićević posetio učenike u aleksandrovačkoj osnovnoj školi Fudbaler Savo Pavićević posetio učenike u aleksandrovačkoj osnovnoj školi Fudbaler Savo Pavićević posetio učenike u aleksandrovačkoj osnovnoj školi Fudbaler Savo Pavićević posetio učenike u aleksandrovačkoj osnovnoj školi Fudbaler Savo Pavićević posetio učenike u aleksandrovačkoj osnovnoj školi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 5 dana
Komentara: 4
Pregleda: 2914
Povezane teme

OŠ Sveti Sava

sava pavićević

miroslav cicmil

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.