Komentara: 2
Pregleda: 1895
Foto

Fudbal (Ž): Spartak pobedom i proslavom šampionske titule okončao prvenstvo

30.04.2022. u 18:00h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka su i ove sezonesu potvrdile da su najbolji tim u Srbiji i zasluženo podigle šampionski pehar i to 13. put u istoriji kluba. „Golubice“ su svojim igrama zasluženo stigle do 12. uzastopne titule prvaka Srbije.
Fudbal (Ž): Spartak pobedom i proslavom šampionske titule okončao prvenstvo

U poslednjem kolu snage su odmerile sa Mašincem i upisale pobedu, a nakon meča upriličeno je slavlje i dodela medalja i pehara šampionkama. Tomislav Karadžić počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije šampionski pehar predao je kapitenu Violeti Slović, dok je zlatne medalje dodelio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Poslednjom prvenstvenom utakmicom protiv Mašinca iz Niša tim Borisa Arsića stavio je tačku na još jednu uspešnu sezonu. „Golubice“ su trijumfovale, a nakon toga je usledila spektakularna proslava šampionske titule do koje su stigle uz maksimalan učinak na 20 odigranih utakmica sa isto toliko pobeda. Vatromet, fantastična koreografija, svetlosni efekti i atmosfera kakvu viđamo na proslavama velikih evropskih šampiona, ali koju nažalost nije pratio prikaldan broj simpatizera sa tribina.... Subotičani i dalje nisu svesni kakav sportski kolektiv imaju u svom gradu.

Fudbal (Ž): Spartak pobedom i proslavom šampionske titule okončao prvenstvo

- Najveće čestitke pripadaju devojkama koje su sav teret iznele na terenu i bile sjajne svih 20 kola gde smo prvi put u istoriji uspeli da ostvarimo sve pobede iako nije bilo lako. U prvoj polusezoni smo imali dve prekretnice ge je prvenstvo moglo da ode u drugom pravcu, međutim uspeli smo da budemo najjači kada je bilo najpotrebnije i drugi deo rutinski završili. Devojke su zaslužile sve ovo, a iskreno se nadam da su ljubitelji fudbala imali priliku da vide  na današnjoj utakmici sve ono što devojke pokazuju tokom čitave godine na terenu, sve te fudbalske veštine, znanje i umeće. Čestitam im na svemu, a ostaje nam još utakmica kupa i iskreno verujem da ćemo ostvariti naš cilj i ovu sezonu zaokružiti duplom krunom – rekao je Boris Arsić, šef struke šampionki.

Violeta Slović, kapiten šampionskog tima "golubica", nije skrivala sreću zbog uspeha i osvojene 12. uzastopne titule prvaka Srbije.

Fudbal (Ž): Spartak pobedom i proslavom šampionske titule okončao prvenstvo

- Iza nas je jedna istorijska sezona s obzirom da smo imale maksimalan učinak 20 pobeda i za mene jubilarna dvanaesta titula. Mnogo sam srećna i ponosna što smo uspele da osvojimo i odbranimo šampionsku titulu jer je u sportu definitivno najteže ponavljati se i u kontinuitetu biti na visokom nivou – rekla je Violeta Slović. - Mi se iz godine u godinu ponavljamo i koliko god se  činilo da je to lako, nije baš tako. Tu je mnogo truda uloženo, rada, odricanja i posvećenosti koje ove devojke i stručni štab imaju. Odajem im veliko priznanje na  jednoj uspešnoj sezoni i smatram da nakon onog ispadanja od Tventea u Ligi šampiona nije ni malo lako bilo psihički da se vratimo, ali uspele smo. Čestitam svim igračicama, sadašnjim, bivšim, stručnom štabu, rukovodstvu kluba na uspešnoj sezoni kojj su svi dali neki svoj doprinos u osvajanju šampionske titule. Nadam se da ćemo nastaviti ovim putem,osvojiti duplu krunu, a i da ćemo imati sreće u žrebu i u Evropi načiniti korak više.

Utakmicu Spartaka i Mašinca ispratili su mnogobrojni simpatizeri "golubica", ali i veliki prijatelji kluba i zvaničnici kao što su Tomislav Karadžić - počasni predsednik FSS, Ivica Dačić - predsednik Socijalističke partije Srbije, Dušan Bajatović - direktor Srbija Gasa, Stevan Bakić - gradonačelnik Subotice, Nataša Aleksić - član Gradskog veća zadužen za sport, Dejan Vuković - sekretar Sportskog saveza Subotice, Momčilo Marić - komesar FSS za takmičenje Superlige Srbije za ženski fudbal, predstavnici ŽFK "TSC" iz Kanjiže, Spartakovog muškog kolektiva i mnogi drugi.

Fudbal (Ž): Spartak pobedom i proslavom šampionske titule okončao prvenstvo

UBEDLJIVO PROTIV MAŠINCA ZA KRAJ SEZONE

Iako je Spartak još pre kraja prvenstva odbranio šampionsku titulu ni u poslednjem prvenstvenom meču „golubice“ se nisu opustile protiv Mašinca. Slavile su Subotičanke nad Nišlijkama sa ubedljivih 7:0.

Od starta su „golubice“ bile dominantniji tim na terenu, a seriju golova otvorila je Amber Trip. Prednost je duplirala Vesna Milivojević, a do odlaska na pauzu Živana Stupar je naterala Vanju Stankoviž da još jednom loptu vadi iz mreže.

I drugo poluvreme je pripalo Spartaku, a Kusi, Slovićeva, Trip i Šarićeva su se pobrinule da na kraju rezultat  bude 7:0.

Spartak – Mašinac 7:0 (3:0)
Trip 8',60', Milivojević 31', Stupar 38',  Kusi 58', Slović 73' (p), Šarić 90'

Spartak: Mihajlović, Nađ, Slović, Frajtović, Milivojević, Trip (Golubović), Ćirić (Baka), Filipović, Kusi (Šarić), Ilić (Lefebvre), Stupar.

Mašinac: V. Stanković, Nikolić, Vučković, M. Stanković (Janković), Ilić, Vasiljković, Stevanović, Pavlović, Marjanović, Vilet (Todosijević), Đorđević.

Fudbal (Ž): Spartak pobedom i proslavom šampionske titule okončao prvenstvo

Za Spartak još nije završena sezona. Čekaju ih obaveze u Kupu Srbije  i pohod na još jedan trofej.

Izvor: Subotica.com
Proslava titule šampiona ŽFK "Spartak" Proslava titule šampiona ŽFK "Spartak" Proslava titule šampiona ŽFK "Spartak" Proslava titule šampiona ŽFK "Spartak" Proslava titule šampiona ŽFK "Spartak" Proslava titule šampiona ŽFK "Spartak" Proslava titule šampiona ŽFK "Spartak" Proslava titule šampiona ŽFK "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1895
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

boris arsić

violeta slović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.