Komentara: 2
Pregleda: 3386
Foto

Fudbal: Uspešno okončan 5. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

30.08.2021. u 13:41h
Izvor: Subotica.com
Uspešno je završen peti dečji festival i međunarodni turnir u fudbalu za mlađe kategorije „Trofej grada Subotice” koji je održan tokom vikend na Gradskom stadionu, na kojem se takmičilo preko 50 ekipa u četiri uzrasne kategorije dečaka i jednoj devojčica.
Fudbal: Uspešno okončan 5. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

Po kategorijama prvo mesto su osvojili: Spartak iz Subotice u konkurenciji najstarijih i najmlađih, Bolesnikov (Novi Sad), Crvena zvezda i u konkurenciji devojčica pehar najboljih podigao je domaći tim Spartak.

Spartak je u svim kategorijama imao ekipe(7) koje su se nadmetale na turniru, a pored „golubova“ Suboticu su predstavljali FK „Subotica“ sa dve ekipe, „Arena“ sa četiri i Akademija fudbala „Su -tim“ u konkurenciji dečaka, kao i Spartak u  ženskoj konkurenciji.

Fudbal: Uspešno okončan 5. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

Najmlađi predstavnik Spartaka, dečaci rođeni 2012. godine (U-9), osvojio je prvo mesto među svojim vršnjacima pobedivši Dunav iz Starih Banovaca u finalu sa 2:0. U svojim redovima imali su najboljeg  golmana Strahinju Cvetanovića koji je i pre dve godine poneo to priznanje na ovom turniru.  Treće mesto je pripalo Voždovcu koji je savladao Bolesnikov nakon penala ( 4:3 (3:3)). Za najboljeg igračau ovoj kategoriji proglašen je Kosta Jekić iz Dunava, dok je najbolji strelac Andrej Nađ iz Voždovca sa šest postignutih pogodaka.

Fudbal: Uspešno okončan 5. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

Spartak U9

Fudbal: Uspešno okončan 5. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

Spartak U10

U konkurenciji dečaka rođenih 2011 (U-10) pehar pobednika podigao je Bolesnikov iz Novog Sada nakon što je u finalu slavio protiv „SU-tima“ sa 3:1. Treće mesto zauzeo je Sparak iz Banja Luke. Plaketa za najboljeg golmana otišla je u ruke Nenada Lukića iz prvoplasiranog tima, Danilo Kaiš iz banjalučkog Spartaka poneo je titulu najboljeg igrača, dok su za najbolje strelce proglašeni Matej Grabner iz Su -tima i Andrija Vuković iz Bolesnikova sa po osam postignutih golova.

Fudbal: Uspešno okončan 5. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

FK "Bolesnikov"

Fudbal: Uspešno okončan 5. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

Akademija fudbala "SuTeam"

Crvena zvezda je osvojila prvo mesto u konkurenciji  U -11 (2010. godište) posle pobede od 4:0 nad Internacionalom iz Sombora u finalu, dok je treće mesto pripalo Spartaku koji je slavio identičnim rezultatom (4:0) nad Arenom. Mešu najboljim pojedincima našla su se dva igrača Crvene zvezde, golman Marko Obradoović i Nikša Papović, dok je priznanje za prvog strelca otišlo u ruke Andrije Martinovića iz subotičkog Spartaka koji se osam puta upisao u listu strelaca.

Fudbal: Uspešno okončan 5. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorijeU konkurenciji najstarijih Spartak je slavio  protiv Sofeksa iz Futoga posle penala (3:1 (1:1)) i zasluženo podigao pobednički pehar. Treće mesto osvojio je Spartak iz Banja Luke. Za prvog strelca proglašen je Nikola Tošić iz Sofeksa sa sedam postignutih golova, njegov saigrač poneo je priznanje najboljg golmana Jovan Petković, dok je Adrijan Ađini iz Spartaka proglašen za najboljeg igrača.

- Ove godine prvi put su se nadmetale i devojčice. U konkurenciji šest klubova domaćin Spartak je bio neprikosnoven. Subotičanke su bez poraza i primljenog gola zasluženo podigle pehar pobednika turnira. U finalu su savladale Moskvu iz Novog Sada sa 7:0. Za najboljeg golmana priznanje je dobila Aleksandra Panić iz banjalučkog Spartaka, dok su „golubice“ pokupile plakete za najbolju igračicu Anđelu Topolski i prvog strelca sa 12 postignutih golova – Maša Ninković.

Fudbal: Uspešno okončan 5. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorijeFudbal: Uspešno okončan 5. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorijeFudbal: Uspešno okončan 5. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorijeFudbal: Uspešno okončan 5. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

Plasman po generacijama:

2012. godište (U9) - Spartak, Dunav Stari Banovci, Voždovac
2011. godište (U10) - Bolesnikov Novi Sad, Su- Tim Subotica, Spartak Banja Luka
2010. godište (U11) – Crvena zvezda, Internacional Sombor, Spartak Subotica
2009. godište (U12) – Spartak Subotica, Sofeks Futog, Spartak BanjaLuka
Devojčice  2007. godište i mlađe – Spartak Subotica, Moskva Novi Sad, Lehel, Spartak Banja Luka.

Otvaranju turnira prisustvovali su Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, koja je i proglasila turnir otvorenim, zatim Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice i Vladimir Torbica, direktor Omladinske škole Spartaka.

Turnir je organizovao FK „Spartak“ i agencija „Intersport“ iz Novog Sada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3386
Povezane teme

kup subotice za mlađe kategorije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.