Komentara: 4
Pregleda: 3984

Fudbal: Uspešno okončan 3. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

26.08.2019. u 15:08h
Izvor: Subotica.com
Nakon trodnevnog nadmetanja završen je treći međunarodni dečiji fudbalski festival „Trofej grada Subotice”. Ljubitelji fudbala na Gradskom stadionu su uživali u igri mališana i budućih asova, u njihovim atraktivnim potezima i lepim golovima.
Fudbal: Uspešno okončan 3. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

Završen je treći dečji festival i međunarodni turnir u fudbalu za mlađe kategorije „Trofej grada Subotice” koji je održan tokom vikend na Gradskom stadionu, u organizaciji Spartak Ždrepčeve krvi i agencije „Intersport“ iz Novog Sada, a na kojem se takmičilo preko 90 ekipa u šest uzrasnih kategorija.

Nakon trodnevnog nadmetanja po kategorijama prvo mesto su osvojili: Spartak, Bolesnikov (Novi Sad), Vojvodina, Partizan, Spektar (Sombor). 

Spartak je u svim kategorijama imao po dve ekipe učesnice. Tim predvođen trenerom Žikom Savinim, najmlađi predstavnik domaćeg kluba osvojio je prvo mesto među svojim vršnjacima. U svojim redovima imali su najboljeg igrača Iliju Sarića i najboljeg golmana Strahinju Cvetanovića.  Za malo je Spartakovim mališanima u kategoriji U9 I U12  izmakla bronza jer su poraženi u mečevima za treće mesto.

Fudbal: Uspešno okončan 3. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

Pored "Spartaka" na turniru su Suboticu predstavljali "Arena" i "Subotica". Ovog puta Subotica je ostala bez plasmana među ti prvoplasirane, dok su dečaci Arene osvojili jedno drugo i jedno treće mesto. Igrači do devet godina bili su drugi i u svojim redovima imali najboljeg golmana Andreja Mikovića, dok su njihovi klupski drugari godinu dana mlađi bili treći, a njihov čuvar mreže Milin Bajić poneo je priznanje najboljeg u tom uzrastu. U generaciji 2008. Arena je imala najboljeg strelca, a ta titula otišla je u ruke Novaka Rakića.

Po okončanju finalnih utakmica podeljene su medalje i pehari, a specijalni pokloni, dresovi naših reprezentativaca Mijata Gaćinovića i Dušana Tadića. Za najperspektivnijeg igrača proglašen je Lazar Veselica iz Spartaka 2007 i njemu je pripao dres Gaćinovića, dok je najbolji igrač turnira bio Dragan Peić (Stars Gradiška) i on je dobio Tadićev dres.

Fudbal: Uspešno okončan 3. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

Plasman po generacijama:

2012. godište (U7) - Spartak, Feniks Šabac, Omladinac Novi Banovci
2011. godište (U8) - Bolesnikov Novi Sad, Ačko Doboj i Sporto
2010. godište (U9) - Vojvodina, Arena Subotica i OFK Vršac
2009. godište (U10) - Partizan, Crvena zvezda, Arena
2008. godište (U11) - Spektar Sombor, Stars Gradiška, Proleter Zrenjanin
2007. godište (U12) - Spektar Sombor, Petrika Novi Sad, Stars Gradiška

PORUKE TORBICE I SIMOVIĆA NA OTVARANJU

Takmičarima, trenerima i njihovim roditeljima na svečanom otvaranju turnira prvog dana, obratili su se Vladimir Torbica, kao promoter, Nebojša Vučković ispred Omladinske škole Spartaka i Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu koji je i proglasio turnir otvorenim.

- Drago  mi je što se po treći put održava ovakva manifetsacija koja je okupila veliki broj dečaka, budućih asova i verujem da će ovaj turnir prerasti u tradiciju i održavati se još dugi niz godina. Svim učesnicima želim mnogo uspeha, da se druže, uživaju, takmiče, a najbolji neka pobede. Da lepe uspomene ponesete iz našeg grada  i da nam opet dođete – rekao je Simović prilikom otvaranja dečijeg festivala fudbala

Fudbal: Uspešno okončan 3. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

Vladimir Torbica dugogodišnji kapiten plavih Golubova i najbolji primer za sve buduće asove bi je promoter ove manifestacije koju je njegov klub organizovao po treći put.

- Velika mi je čast što sam promoter ovako velikog turnira koji iz godine u godinu dobija na značaju i za koji je vlada zainteresovanost mnogih klubova iz Srbije, ali i okolnih država. Nisam imao priliku da ispratim prethodne turnire zbog svojih profesionalnih obaveza dok sam bio igrač, ali sada je drugačije. Pratiću sve te buduće asove koji će, siguran sam prikazati svoje umeće i potencijal na ovoj manifestaciji i koji će se potruditi da se u najboljem svetlu predstave subotičkoj publici i ljubiteljima fudbala koji dođu u naš grad da isprate ovaj događaj. Posebna poruka za sve učesnike jeste da poštuju svoje protivnike, svoje, a i protivničke trenere i da se u duhu fer pleja predstave najbolje što mogu. Važno je da i roditelji dece i svi koji budu pratili turnir takođe u duhu ferpleja isprate sve – poručio je Torbica.

Fudbal: Uspešno okončan 3. "Trofej grada Subotice" za mlađe kategorije

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3984
Povezane teme

fudbalski klub spartak

trofej subotice

trofej grada subotice

škola fudbala arena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.