Komentara: 0
Pregleda: 1677

Fudbal: Turnir "Trofej grada Subotice" krajem avgusta, prijave u toku

24.07.2021. u 11:18h
Izvor: Subotica.com
U Subotici, 28. i 29. avgusta, održaće se 5. Međunarodni deči fudbalski festival „Trofej grada Subotice” u organizaciji Fudbalskog kluba "Spartak" i agencije "Intersport" iz Novog Sada, uz podršku Grada Subotice, Fudbalskih saveza Srbije i Vojvodine i Sportskog saveza Srbije.
Fudbal: Turnir "Trofej grada Subotice" krajem avgusta, prijave u toku

Utakmice će se igrati na terenima Gradskog stadiona, gde će se nadmetati mališani uzrasta od 9 do 13, a od ove godine nadmetaće se i devojčice. Ova manifestacija će okupiti ekipe iz zemlje i inostranstva. Broj timova je ograničen, a prijave su u toku i traju do 28. avgusta. Turnir traje dva dana. Igra se u grupama, nakon toga idu eliminacije.

- Ovaj turnir je od izuzetnog znača za Grad Suboticu i Fudbalski klub Spartak. Posle situacije koja nas je zadesila zbog korona virusa i neodržavanja turnira prošle godine, sada su se stekli uslovi za nastavak manifestacije posvećene najmlađoj deci. Zadovoljstvo mi je što ću sarađivati sa ljudima iz Spartaka i velika zahvalnost svima koji će pomoć, a tu mislim na Grad Suboticu, Fudbalski savez Srbije, Vojvodine i Sportski savez Srbije. Ne sumnjam da će biti sjajan turnir jer imamo odlične uslove – kaže Milan Čabrić, direktor turnira. - Od ove godine smo uvrstili i devojčice kako bi dali na popularnosti ženskog fudbala. Znajući da u ovom gradu ovde stanuje šampion Srbije, da se igra Liga šampiona. Iako je broj ekipa ograničen nadamo se velikom odzivu. Pored devojčica nastupaće dečaci rođeni od 2009. do 2012. godine. Broj ekipa je ograničen pre svega da se dobije što bolji kvalitet, kako bi Spartak skautirao najtalentovaniju decu.

Vladimir Torbica, bivši igrač i kapiten Spartaka, sada direktor omladinske škole plavo – belih i ujedno promoter ove manifestacije, istakao je značaj turnira.

- Žao mi je što prošle godine nismo mogli da organizujemo turnir zbog pandemije, ali evo nas ponovo tu. Ova manisfestacija za cilj ima da učesnici, deca koja se budu takmičila, pre svega, pokažu svoje fudbalsko umeće. Dečaci i devojčice će imati priliku da se predstave u najboljem svetllu. Da se druže i da što lepše uspomene ponesu iz našeg kluba i grada Subotice. Pozvao bih ekipe da uzmu učešće na turniru i da svi zajedno uživamo u dečijim majstorijama - rekao je Torbica.

Od ove godine organizator je odlučio da se nadmeću i devojčice. Dve generacije će uzeti učešće na ovom turniru.

- Od ove godine će turnir imati i grupu devojčica koje će igrati, a to su 2007. i 2008. godište. I Ranije smo učestvovali i takmičili sa dečacima. Bilo je to lepo iskustvo. Nadamo se da će ovo biti još jedna promocija ženskog fudbala Posle turnira „Dragan Mance“ u Beogradu i da će prerasti u tradiciju. Pozivamo sve klubove koji imaju te generacije da se prijave i da pokažemo koliko možemo i znamo – poručio je Renato Pirša, trener iz Ženskog fudbalskog kluba "Spartak".

Za Međunarodni festival fudbala u Subotici interesovanje je ogromno, a po rečima glavnog koordinatora manifestacije, Milana Čabrića, već su počele prijave.

- Pred nama je pravi fudbalski spektakl na kome će učestvovato ekipe iz zemlje i regiona. Interesovanje je veliko. Ovh dana očekujemo i zvanične potvrde još nekih inostranih klubova koji žele da učestvuju na ovoj manifestaciji. Vremena još ima do 28. avgusta da se klubovi, škole i akademije fudbala prijave na turnir – ističe Čabrić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1677
Povezane teme

trofej grada subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.