Komentara: 7
Pregleda: 1253

Fudbal: Trener Spartaka, Ljubiša Dunđerski, podneo ostavku

21.03.2023. u 13:53h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Trener Spartaka, Ljubiša Dunđerski, podneo ostavku

Spartak je ostao bez šefa stručnog štaba. Ljubiša Dunđerski je podneo ostavku posle poraza od niškog Radničkog. U upravi subotičkog superligaša ističu da će se u narednih nekoliko dana znati ko će ga naslediti.

- Doneo sam odluku nakon jučerašnjeg poraza i neprespavane noći da podnesem ostavku na mesto šefa stručnog štaba Spartaka. Ovu odluku sam doneo iz ljudskih i moralnih razloga, a pre svega jer osećam da više ne mogu da pomognem Spartaku u borbi za opstanak. Mislim da u pravo vreme podnosim ostavku, jer sledi pauza u prvenstvu, a samim tim će novi trener imati dovoljno vremena da se upozna sa igračima i promeni nešto u sistemu igre, a sve u cilju što bržeg opstanka Spartaka u Superligi - istako ej Dunđerski. - Zahvaljujem se upravi kluba i navijačima na dosadašnjoj podršci i razumevanju ovog mog čina.

Rukovodstvo Spartaka prihvatilo je ostavku Dunđerskog, ali se ne rastaje sa dosadašnjim šefom struke koji će u klubu dobiti neku novu ulogu.

- Dunđerskom se zahvaljujem na svemu što je uradio za naš klub. Preuzeo  je ekipu pre šest meseci u nezgodnom trenutku kada smo bili u rezultatskoj krizi. Uspeo je da ostvari neke bitne pobede  kao što je ona protiv Partizana.  U proteklih nekoliko kola, ne računajući ovaj meč sa Radničkim, napravio je dobar učinak, ali nakon poraza od Nišlija odlučio se da podnese ostavku. Smatram da rezultati nisu pravi pokazatelj njegovog znanja, rada, truda,  i da nam je u nekoliko mečeva nedostajalo sportske sreće. Dunđerski je još jednom pokazao da je vojnik kluba. Dobar ćovek i sportski radnik kao što je on je potreban Spartaku u budućnosti i on će i dalje ostati u klubu. Kadase sve malo slegne razgovaraćemo i nadam se dogovoriti nastavak saradnje na nekoj drugojfunkciji u klubu  – kaže Nikola Simović

O imenima ko će preuzeti ekipu i biti imenovan za šefa struke u narednim danima će se znati više.

- Što se tiče novog trenera u narednih nekoliko dana rešićemo i to pitanje. Pauza je, ne žurimo preko noći da sve bude gotovo. Imamo nekoliko kandidata, razgovaražemo. Nemamo pravo na grešku, zbog situacije u kojoj se nalazimo – jasan je Simović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 1253
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.