Komentara: 1
Pregleda: 1323

Fudbal: Superliga počinje 17. jula, u trećem kolu u Suboticu dolazi šampion Crvena zvezda

23.06.2021. u 15:15h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Superliga počinje 17. jula, u trećem kolu u Suboticu dolazi šampion Crvena zvezda

Žrebom koji je juče održan u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije određene su  takmičarske pozicije superligaša i raspored duela po kolima za predstojeću sezonu Superlige Srbije. Voljom žreba odlučeno je da Spartak startuje u novom šampionatu na domaćem terenu. Subotičani će 17. jula, za kada je zakazan početak nove sezone dočekati na svom terenu Radnički iz Niša. U drugom kolu „golubovi“ će gostovati u Kragujevcu gde će se sastati sa Radničkim 1923, dok u trećem kolu na Gradski stadion stiže Crvena zvezda. Spartak u  četvrtom kolu gostuje u Lučanima, a potom sledi vojvođanski derbi u Subotici 14. avgusta.  U jesenjem delu će se odigrati 21. kolo što znači da se zavesa na prvi deo sezone spušta 15. decembra kada Spartak gostuje u Kruševcu.

PUBLIKA NA TRIBINAMA - Posle godinu i po dana pauze odlukom Kriznog štaba, u novoj sezoni biće dozvoljeno prisustvo  navijača na stadionima. Popunjenost kapaciteta na tribinama moćiće da bude  maksimalno 50 odsto.

Početak prolećnog dela zakazan je za 12. februar. Kraj preliminarne faze takmičenja je 10. aprila posle čega sledi plejof i plejaut, ali bez podele bodova. Kraj borbe za bodove je 21. maj.

Evropsku vizu izboriće tri prvoplasirane ekipe, dok će četvrti putnik za međunarodno takmičenje  biti pobednik Kupa Srbije. Ukoliko najuspešniji tim  u masovnijem takmičenju u prvenstvu izbori mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencija, učešće u Evropi obezbediće i četvrtoplasirana ekipa.

Elitni rang napustiće četiri poslednjeplasirane ekipe, jer će Superliga od sezone 2022/23 brojati 14 timova i zbog toga neće biti baraža za opstanak.

ČETIRI STRANCA I JEDAN BONUS

Pravo da igraju u startnih jedanaest imaće četiri stranca, odnosno to je najveći broj stranaca koji može biti upisan u zapisnik. Celu utakmicu moraće da odigra po jedan igrač mlađi od 21 godine, moćiće da ga zameni bonus igrač.

TRI PAUZE ZBOG REPREZENTACIJE

U jesenjem delu superligaši će imati tri pauze zbog tri reprezentativna termina. Prva pauza sledi posle sedmog kola, od 29. avgusta do 11. septembra, druga posle 12. kola od3. do 16. oktobra i treća posle 16. kola od 7. do 20. novembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1323
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.