Komentara: 2
Pregleda: 2345

Fudbal: Spartakovi prvotimci Tufegdžić i Ivančević dobili poziv da obuku dres "orlova"

13.01.2021. u 11:37h
Izvor: Subotica.com
Dvojica igrača Spartaka dobila su poziv za nacionalni tim. Lazar Tufegdžić i Mihajlo Ivančević će od 16. do 31. januara biti deo reprezentacija Srbije koja je sastavljena od igrača iz Superlige na turneju u Sjedinjenim Američkim Državama. Srbija će tokom turneje „preko bare“ igrati nekoliko "egzotičnih utakmica".
Fudbal: Spartakovi prvotimci Tufegdžić i Ivančević dobili poziv da obuku dres "orlova"

Reprezentacija Srbije putuje na turneju u Ameriku. Iako još nije rešeno pitanje selektora, rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije pronašlo je privremeno rešenje. „Vršilac dužnosti" selektora na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama biće Ilija Stolica. Selektor mlade reprezentacije Srbije sa kojim je FSS obnovio nedavno ugovor vodiće nacionalni tim koji će ovog puta biti sastavljen od igrača iz domaćih superligaških klubova.

Poziv da obuku dres sa nacionalnim grbom dobila su i dvojica Spartakovih prvotimaca. Lazar Tufegdžić, najbolji strelac i prvi asistent „golubova“ i Mihajlo Ivančević, koji se ove sezone istakao odličnim igrama na svojoj poziciji centralnog beka. Njih dvojica neće otputovati na pripreme sa Spartakom, koji u petak odlazi u Antaliju, već će se pridružiti reprezentaciji u Staroj Pazovi.

Okupljanje "orlova" zakazano je za 16. januar nakon čega sledi put u Santo Domingo gde će Srbija 25. januara igrati utakmicu sa Dominikanskom Republikom. Par dana kasnije, 31. januara sledi meč sa selekcijom SAD u Orlandu na stadionu "Eksplorija".

Poslednjih godina, Fudbalski savez Srbije rado je prihvatao ponude za utakmice u januarskim danima, međutim, nije bilo lako pomiriti interese klubova. Upravo zbog tih razloga, uz neozbiljnost organizatora, otkazana je turneja na Karibima i susreti sa Sent Kitsom i Nevisom i Barbadosom, januara 2019.

Pre nepune četiri godine nacionalna selekcija predvođena Slavoljubom Muslinom, igrala je u San Dijegu, protiv Sjedinjenih Američkih Država (0:0).Tada su iz redova Spartaka  dres reprezentacije oblačili Nemanja Ćalasan i Nemanja Glavčić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2345
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalska reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.