Komentara: 5
Pregleda: 2267

Fudbal: Spartak ŽK počeo pripreme za novu sezonu

11.06.2018. u 10:41h > 12:30
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak ŽK počeo pripreme za novu sezonu

Okupljanjem na Gradskom stadionu u Subotici Spartak Ždrepčeva krv počeo je pripreme za novu sezonu i kvalifikacioni ciklus za međunarodnu scenu. Sportski direktor Ljubiša Dunđerski i šef struke Vladimir Gaćinović sa saradnicima pozdravili su igrače i istakli ciljeve za predstojeću sezonu.

- Imamo ambicije da budemo na nivou prethodne sezone što će biti jako teško, jer je minula sezona bila Ciljevi i želje su da igram moderan napadački fudbal, da budemo stabilni superligaši, ako nam se ukaže prilka da se plasiramo u gornji deo tabele , a uz sve to da promovišemo mlade fudbalere što je i najvažnije, ali da ne trpe rezultati. Malo problema nam pravi to što ne znamo tačno, osim Nemanje Nikolića, ko će nas napustiti. Ima naznaka da će otići još neko od igrača, ali to još nije tačno definisano. Moramo da idemo korak po korak, da sklapamo kockice, da uobličavamo tim. Nije lako ni malo. Uvek je teško kada se pravi nešto nov. Bio bih presretan da zadržimo jedan broj igrača koji su činili prošle sezone ekipe. Videćemo koliko ćemo u tome uspeti, jer je takva situacija da se mnogo većih klubova interesuje za igrače Spartaka i teško ih je zadržati. Videćemo šta je ineteres kluba. Od pridošlica koji su stigli tu je Ivan Racković iz pljevaljskog Rudara, Benjamin Demair koji je reprezentativac Makedonije. Imamo grupu igrača koji su na probi, nadam se da će se neko od njih nametnuti i zaslužiti dres Spartaka u narednom periodu – kaže Gaćinović.

Fudbal: Spartak ŽK počeo pripreme za novu sezonu

Fudbal: Spartak ŽK počeo pripreme za novu sezonu

Šef štručnog štaba ukratko je izneo plan priprema koji očekuje plave „golubove”.

- Prve dve nedelje ćemo raditi u Subotici, gde ćemo trenirati dva puta dnevno, a potom 20. juna putujemo na Zlatibor i ostajemo do 3. Jula. Tamo ćemo početi sa odigravanjem kontrolnih utakmica. Neke mečeve smo već dogovorili, a za preostale tražimo protivnike. Cilj je da se što bolje uigra ekipa. Nemamo mnogo vremena, a obaveza je previše . Prva evropska utakmica je već 12. jula. Taj prvi meča u Evropi može da nam donese mnogo toga. Sve to zavisi od našeg stanja u kakvom budemo i protivnika kojeg izvučemo – rekao je šef struke Spartaka.

Fudbal: Spartak ŽK počeo pripreme za novu sezonu

Fudbal: Spartak ŽK počeo pripreme za novu sezonu

Na okupljanju su se pojavila 32 igrača. Osim Nikolića koji je zvanično već prešao u Partizan skor kompletan tim iz prethodne sezone je došao na prozivku, ali i mnogo novih igrača, kao i oni sa pozajmice i iz omladinskog pogona. Prvog dana rada izostali su Nobrou Šimura koji će se sutra priključiti ekipi, Nemanja Tekijaški i Miloš Ostojić.

- Kao i svake sezne, naše ambicije su da budemo stabilan superligaš koji se bori za plej– of. Prioritet je i dalje baziran na stavranju i afirmaciji mladih igrača. Spartak neće da bude epizodista u Superligi i cilj je da se ponovi ono što je urađeno prošle sezone. Verujem da zajedničkim snagama od rukovodstva kluba do nas, sportskog sektora da ćemo u tome i uspeti i pokazati da se u Spartaku radi kako treba – istakao je Ljubiša Dunđerski , a potom se dotakao teme prelaznog roka: – Što se tiče pojačanja, u pregovorima smo sa nekoliko igrača koji bi zaista bili pojačanja, ali sve zavisi od odlazaka. Trenutno nas je napustio Nemanja Nikolić i prešao u Partizan, a što se tiče ostalih postoji mogućnost da još neko ode. Imamo igrače na probi i svi oni koji su tu nisu slučajno došli u Suboticu, već to znači da su zanimljivi za Spartak i tu su da bi ih videli. Na osnovu odlazaka, tako će biti i dolazaka jer nam je cilj da igramo dobar fudbal, budemo bitni u našem prvenstvu i izbacimo nekoliko pojedinaca kao protekle sezone, za koje neki ljudi nisu nikad čuli, a preko Spartaka su postali imena i otišli u veće klubove.

Nikolić u poseti bivšim saigračima

Fudbal: Spartak ŽK počeo pripreme za novu sezonu

Nemanja Nikolić po okončanju prošle sezone potpisao je ugovor sa Partizanom. Napadač i najbolji strelac "golubova" u minulom šampionatu iskoristio je priliku i juče došao u Suboticu, na početak priprema, da se pozdravi sa svojim dosadašnjim saigračima i stručnim štabom.

Uz reči zahvalnosti kompletnoj ekipi Nikolić je istakao da su svi saigrači i stručni štab zaslužni za njegov napredak i uspeh. Najbolji igrač iz redova plavo – belih poručio je svim igračima da se trude i bore za ostvarenje sna i da će sigurno u tome uspeti.

Fudbal: Spartak ŽK počeo pripreme za novu sezonu

Spisak igrača

Golmani: Miloš Ostojić, Ivan Lučić, Ivan Dokić, Bojan Jović, Aleksa Milojević.

Igrači:  Aranđel Stojković, Nemanja Ćalasan, Dejan Kerkez, Andrija Vukčević, Nemanja Tekijaški, Popović Nikola, Stefan Milošević, Noboru Šimura, Branimir Jočić, Nemanja Glavčić, Ognjen Đuričin, Vladimir Torbica, Bojan Čečarić, Mile Savković, David Dunđerski, Benjamin Demir, Ivan Racković, Milivoje Krmar, Marko Pantić, Predrag Medić, Igor Antunić, Filip Jović, Stefan Šormaz, Andrija Milić, Velja Jovanović, Nemanja Tomašević, Aleksa Matić.

Još će biti priključeno i 10 omladinaca, ali su dobili slobodno jer se prvenstvo Lige Srbije završilo pre nedelju dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2267
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.