Komentara: 2
Pregleda: 1227
Video

Fudbal: Spartak završio učešće u Kupu, Vojvodina pobedila 2:1 u Subotici

12.03.2021. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Nakon velike borbe na Gradskom stadionu i brzih golova u nastavku meča četvrtfinala Kupa Srbije Vojvodina je pobedila 1:2 i obezbedila plasman u dalji tok takmičenja. Posle mirnog poluvremena koje je proteklo u nadmudrivanju, nastavak utakmice doneo je dinamičniju igru i golove. Gosti su poveli, Spartak brzo izjednačio golom Šimure, ali je Bojić odlučio ko nastavlja dalje takmičenje.
Fudbal: Spartak završio učešće u Kupu, Vojvodina pobedila 2:1 u Subotici

Prvih 45. minuta igre proteklo je u nadmudrivanju, a Subotičani su prvi pripretili preko Savkovića posle odličnog pasa Tufegdžića, ali je prilikom prijema igrao rukom. Uzvratili su Novosađani brzim napadom, Bojić je šutirao, Dujmović odlično intervenisao.

Igra je bila izjednačena, ali bez velike opasnosti po čuvare mreže, sve do 25. minuta kada je Vojvodina imala najbolju šansu. Nikola Drinčić je prihvatio odbijenu loptu na dvaesetak metara od gola, silovito je šutirao, golman Spartaka se još jednom našao na pravom mestu.

U 39. minutu u žaru velike borbe sudarili su se  u duelu Vidović i Andrić i obojica su morala napustiti teren. Do odlaska na pauzu igra se odvijala na sredini terena bez većih šansi da se rezultat promeni.

Nastavak utakmice doneo je mnogo veća uzbuđenja, bolju i dinamičniju igru oba tima, pa i golove.  Spartak je mogao prvi do vođstva, ali je posle centaršuta Dunđerskog Savković zakasnio na petercu i prilika je propuštena. Ubrzo su gosti to kaznili i u 58. minut stigli do prednost. Mrkaić je uputio centaršut, Savković, pa Tekijaški kratko su otklonili opasnost, ali je odbijena lopta odskočila do Nemanje Čovića koji je bio nemilosrdan po Spartak i sa više od dvadesetak metara pogodio mrežu za vođstvo Vojvodine – 0:1.

TROCIFRENI NASTUP ZA DUNĐERSKOG - Davidi Dunđerski u pisao je svoj stoti nastup u dresu Spartaka upravo protiv Vojvodine, te je tim povodom pre početka utakmice predsednik Spartaka Nikola Simović uručio mu dres sa brojem 100.

Samo dva minuta kasnije Subotičani su izjednačili. Šimura je uputio silovit šut, lopta je odskočila pred golom, prešla gol liniju i Spartak je izjednačio. Mile Savković  bio je u šansi da prokrene rezultat, ali je Bralić izblokirao njegov šut.

U 66. Petar Bojić je pokušao da Novosađanima donese novu prednost, Filip Dujmović je odbranio. Tri minuta kasnije Bojić je nadoknadio propušteno i svom timu doneo prednost. Prevario je odbranu Spartaka, a potom prebacio istrčalog Dujmovića za 1:2.

Nakon primljenog gola Subotičani su krenuli na sve ili ništa ne bi li bar izjednačili da penali odlučuju,  ali nisu uspeli i Vojvodina je obezbedila polufinale.

Spartak -  Vojvodina 1:2 (0:0)
Šimura 60’ – Čović 58’, Bojić 69’

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Ivančević (Branković), Tekijaški, Vidović (Jović), Marčić, Šimura (Vidaković), Savković, Tufegdžić, Srećković, Furtula (Bijelović)

Vojvodina: Vukliš, Andrić (Bjeković), Bralić, Saničanin, Đorđević, Stojković, Drinčić, Bojić, Čović, Gemović (Zukić), Mrkaić (Simić).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 1227

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.