Komentara: 0
Pregleda: 1285

Fudbal: Spartak u nedelju gostuje na Banovom brdu

30.03.2018. u 20:53h
Izvor: Subotica.com
Do plejofa Superlige Srbije ostala su još samo dva kola. Spartak Ždrepčeva krv u 29. kolu snage će odmeriti sa Čukaričkim, koji ima bod više u odnosu na Subotičane. Derbi kola, ali i prestiža, odlučiće najverovatnije ko će od ova dva tima prvi deo okončati kao četvrtoplasirani.
Fudbal: Spartak u nedelju gostuje na Banovom brdu

Pred igračima Spartak Ždrepčeva krv je veliki izazov. Subotičani  nastavljaju borbu za što bolji plasman pred plejof i to protiv direknog konkurenta za četvrtu poziciju na tabeli, Čukaričkog, stoga im je itekako važno da  osvoje bodove na Banovom brdu.   Svesni su u taboru plavo – belih šta derbi susret znači, protiv kakvog protivnika igraju i u Beograd putuju izuzetno motivisani.

- Pred nama je utakmica protiv Čukaričkog, jedne od ekipa koja nam je direktan konkurent za visok plasman. Predvođena je starijom grupom igrača poput Drinčića, Puškarića i mlađim  Bogosavcem, Stevanovićem... Igra u visokom ritmu, dosta čvrst fudbal i jedna je od najagresivnijih  u ligi.  Dobro su vođeni od strane trenera Nenada Lalatovića i pomoćnika Šarca, Bratića i Delibašića – kratko je analizirao protivnika Vladimir Gaćinović, saradnik šefa struke Spartaka.

Gaćinović je podsetio na jesenji duel sa Čukaričkim i naglasio šta je bitno protiv takve ekipe za pozitivan rezultat.

- Prvi meč  koji  smo odigrali sa sa Brđanima u Subotici bio je izuzetno neizvstan jer je Čukarički borbena, ratnička ekipa i na te stvari se moramo pripremiti i u utakmicu ući maksimalno skoncentrisani da ostvarimo što povoljniji rezultat. - dodaje Gaćinović

Put Beograda Subotičani idu u najjačem sastavu, dok su Brđani znatno oslabljeni zbog izostanaka Mudrinskog i Bojića.

- Na sve igrače možemo da računamo, sem Miloševića koji je još povređen. Svi su spremni, raspoloženi. Pridružili su nam se reprezentativci Ostojić, Ćalasan i Vukčević. Vratili smo samopouzdanje i dobro raspoloženje u tim  jer smo vezali dve pobede u Nišu i protiv Rada, a i pauza nam je dobro došla, stabilizovali smo ekipu. Nadam  se da ćemo i na Banovom brdu prikazati dobru igru protiv kvalitetnog protivnika i osvojiti željene bodove, iako je oslabljen neigranjem dva iskusna napadača – kaže Gaćinović.

Spartakov čuvar mreže, Miloš Ostojić, nakon obaveza u mladoj reprezentaciji Srbije vratio se u tim i spreman je za nove izazove. Ostojić ističe da su "golubovi" motivisani da se nadigravaju sa Čukaričkim i spremni da u Suboticu  donesu bodove.  

- Iako sam bio odsutan iz ekipe zbog reprezentativnih obaveza, pratio sam šta se radi. Mnogo me raduje što su se moji saigrači koji su bili povređeni oporavili i posebno što je Mile Savković postigao dva gola u prijateljskoj utakmici protiv Bačke. To pokazuje u kakvoj je golgeterskoj formi. Naši napadači predstavljaju možda i najbolji trojac u ligi. Od njih se uvek mnogo očekuje, pa i protiv Čukaričkog u derbiju koji je pred nama. Između "brđana" i nas samo jedan bod, a mi želimo da uđemo u završnicu prvenstva sa što boljim učinkom tako da u Beograd putujemo izuzetno motivisani. Uvek idemo na pobedu, pa se i ovog puta nadamo osvajanju sva tri boda  – jasan je Ostojić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1285
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.