Komentara: 0
Pregleda: 1203
Video

Fudbal: Spartak slavio protiv Voždovca (3:0)

07.04.2021. u 11:37h
Izvor: Subotica.com
Posle bledih izdanja Spartak je konačno prikazao dobru igru. Subotičani su nadigrali Voždovac i upisali važna tri boda.
Fudbal: Spartak slavio protiv Voždovca (3:0)

Nakon dužeg posta i samo jednog osvojenog boda na prethodnih pet utakmica, fudbaleri Spartak su protiv Voždovca bili raspoloženi za igru i golove i na kraju zasluženo slavili sa 3:0 u okviru 30. kola Linglong Superlige Srbije. Nemanja Tekijaški je načeo „zmajeve“, a Nikola Srećković i Lazar Tufegdžić su potvrdili bolju igru Subotičana za velika tri boda.

Spartak je imao veću inicijativu na startu, ali nije uspeoda iznenadi goste. Kako je vreme odmicalo ritam igre se izjednačavao. Usledio je period nadmudrivanja na sredini terena,  a onda su gosti preuzeli inicijativu i osmelili se da upute udarac ka golu Subotičana. Stoisavljević je šutirao, lopta je završila preko gola. Voždovac je preselio igru na polovinu terena domaćeg tima, pokušavao da ugrozi Dujmovića, ali je završnica bila slaba.

U 28. minut nakon što je Jovanović u kaznenom prostoru oborio Stanisavljevića, gosti su negodovali i tražili penal, ali je sudija pokazao da se igra nastavi. Trgli su se „golubovi“ i zaigrali malo žustrije, a u 35. minutu najbolju priliku da donese radost svom timu propustio je Nikola Srećković čiji šut je zaustavio Krunić.

Brza igra Subotičana rezultirala je i vođstvom u 38. minutu. Nikola Srećković je odlično centrirao s desne strane, a Nemanja Tekijaški skočio i glavom loptu plasirao u mrežu Voždovca za prednost „golubova“ – 1:0. Mogli su gosti da izjednače pre odlaska na pauzu, ali je Lasickas bio neprecizan, dok je u poslednjem minutu prvog dela odličan šut Stoisavljevića zaustavio je Filip Dujmović i sačuvao prednost Spartaka.

Drugo poluvreme samo što je počelo, Nikola Srećković je pokušao da udvostruči prednost, Krunić je bio na mestu. Uzvratili su gosti Stefan Hajdin je bio u idaelnoj šansi da izjednači, nije se Dujmović dao iznenaditi. Prpušteno je Voždovac skupo koštalo.

Posle prelepe akcije Spartak je stigao do prednosti od 2:0. Lazar Tufegdžić je nesebično uposlio Srečkovića, a on glavom loptu smestio u mrežu Zmajeva. U 60. minutu Srećković je propustio nemoguće. Poslao je loptu preko gola iako je bio u idealnoj poziciji da po drugi put savlada Krunića.

Ono što je Srećković propustio Lazar Tufegdžić je nadoknadio. U 65. minutu nakon greške gostujućeg golmana prihvatio je loptu i zatresao mrežu za 3:0. Samo minut kasnije našao se u novoj prilici, ali je Krunić uspeo da odbrani. Poslednjih 15 minuta utakmice proteklo je u čvrstoj igri. Gosti su pokušavali da smanje prednost Spartaka i ublaže poraz, ali nisu uspeli. Nisu dali „golubovi“ da se mreža Dujmovića zatrese, odlučni da ubedljivom pobedom stignu do tri boda  uspeli su u tome.

Spartak  – Voždovac 3:0 (1:0)
Tekijaški 38’, Srećković 52’, Tufegdžić 65’

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Ivančević (Branković), Tekijaški, Vidović, Šimura, Vidaković (Đurasović), Jovanović (Savković), Tufegdžić (Rajović), Srećković, Bijelović.

Voždovac: Krunić, Lasickas, Gajić, Milović, Hajdin, Purtić, Milosavljević, Nišić (Ajdinović), Arsić (Milojević), Stanisavljević (Janković), Stoisavljević (Cvetićanin).

U narednom kolu Spartak gostuje ekipi Mladosti u Lučanima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1203
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.