Komentara: 2
Pregleda: 2000

Fudbal: Spartak sezonu otvorio pobedom nad Radom (2:1)

22.07.2019. u 10:48h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv upisao je pobedu na startu nove sezone. U prvom kolu Linglong Superlige Srbije Subotičani su savladali Rad sa 2:1 nakon preokreta.
Fudbal: Spartak sezonu otvorio pobedom nad Radom (2:1)

Na meču gde su viđena dva različita poluvremena Spartak je nakon preokreta i boljom igrom u nastavku stigli do pobede od 2:1 protiv Rada,  golovima Obradovića i Vidakovića.

Spartak je u osmom minutu zapretio preko Denkovića, ali je on za malo loptu poslao pored stative van gola.  Na drugoj strani, na sreću domaćina Kaslica nije dobro prihvatio loptu i iskoristio to što je ostao usamljen da Beograđane dovede u vođstvo.

U 16. minutu Rad je bio najbliži da zatrese mrežu Subotičana. Bašanović je uputio silovit šut iskosa sa leve strane, istakao se Ostojić dobrom odbranom. Uzvratili su Subotičani. Obradović je uposlio Denkovića u samom srcu kaznenog prostora, ali je napadač  domaćeg tima bio neprecizan.

Gosti su bili bolji na terenu, dominirali, imali su konkretnije prilike, a u samom finišu uspeli i da dođu do vođstva. Tekijaški je u pokušaju da zaustavi šut Smiljanića slučajno u padu igrao rukom, a sudja pokazao na belu tačku. Precizan sa 11 metara bio  je Miloš Trifunović – 0:1

Drugo poluvreme samo što je počelo, a Rad je mogao da udvostruči vođstvo. Smiljanić je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane i šutirao direktno u gol, ali se Ostojić nije dao iznenaditi. Trgli su se „golubovi“ i preuzeli inicijativu. Igralo se na polovini  terena gostujućeg tima. U  49. minutu Subotičani su mogli do izjednačenja. Bila je to najbolja prilika domaćina do tog trenutka, ali je ostala neiskorištena. Posle izvanrednog pasa Denkovića, Šormaz je propustio šansu da loptu s pet metara sprovede u gol rada. Inicijativa se isplatila u 65. minutu kada je posle lepe asistencije Stefana Šormaza, Nemanja Obradović zatresao mrežu protivnika za 1:1.

Nakon primljenog gola, gosti su odmah zapretili, ali na sreću Spartaka, Smiljanić je pogodio prečku. Nisu posustajali igrači domaćeg tima. Uspeli su dobrom igrom da dođu i do drugog gola i to nakon prekida. Mladenović je izveo korner, Otašević bio najviši u skoku, loptu prihvatio glavom i spustio je tačno pred noge novajlije Vidakovića, a on olako sproveo u mrežu gostiju za  preokret i pobedu - 2:1. 

Spartak ŽK – Rad 2:0 (0:1)
Obradović 65', Vidaković 79' - M. Trifunović 45+2 (penala)

Spartak: Ostojić, Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević, Jočić,  Denković (Srećković), Mladenović, Marčić (Vidaković), Tufegdžić ( Šormaz), Obradović.  

Rad: Marković, Jovanović, Kasalica (Živković), Mladenović (Ilić), Bašanović, M.Trifunović (V.Trifunović), Jagodić, Petrović, Šipčić, Stević, Smiljanić.

U drugom kolu Spartak gostuje u Surdulici, gde će snage odmeriti s Radnikom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2000

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.