Komentara: 4
Pregleda: 1757

Fudbal: Spartak savladao Voždovac na startu plejofa

15.04.2018. u 22:26h
Izvor: Subotica.com
U prvoj utakmici plejofa Spartak Ždrepčeva krv protiv odlične ekipe Voždovca upisao je pobedu. Golom Kerkeza na asistenciju Savkovića Subotičani su zasluženo osvojili sva tri boda i ponovo se vratili na treću poziciju na tabeli.
Fudbal: Spartak savladao Voždovac na startu plejofa

Odlično je Spartak otvorio utakmicu i već u osmom minutu imao idealnu priliku da dođe do vođstva, ali se dobrim odbranama istakao golman Voždovca Marko Knežević. Prelepu akciju započeo je Savković sa desne strane, proigrao Nikolića, a on nesebično prosledio loptu do Čečarića koji pogađa Kneževića. Odbijenu loptu prihvatio je Stojković na ivici kaznenog prostora i njegov pokušaj osujetio je golman gostiju i sačuva svoju mrežu. Na drugoj strani pokušao je Stuparević, ali je lopta posle njegovog šuta pogodila Ostojića i promenila putanju. Nešto kasnije gosti su ponovo bili u prilici, Pavlović je pokušao iz daljine, i plasirao loptu pravo u naručje Ostojića. Najbliži da dođu do prednosti gosti su bili u 34. minutu, Ješić je posle dobre kontre izbio pred Ostojića sam i umesto u gol, loptu poslao iznad prečke. Finiš prvog dela pripao je Subotičanima, ali je Savković u želji da proigra Nikolića propustio šansu da šutira i možda Spartak dovede u vođstvo.

Drugo poluvreme je donelo mnogo dinamičniju igru obe ekipe. Nizale su se šanse, ali je završnica izostajala. Prvi su ponovo gosti mogli do vođstva, Duronjić je uputio centaršut, na sreću po Spartak Stuparević je zakasnio da prihvati loptu. Uzvrtili su domaći igrači, Đurićin je za kratko propustio loptu u petercu da je posle centaršuta Čečarića sprovede u mrežu Kneževića. Konačno u 66. minutu Spartak je iskoristio prilku nakon prekida i došao do vodećeg gola. Mile Savković je izveo korner sa desne strane, najviši u skoku bio je Dejan Kerkez i glavom loptu plasirao u gol Voždovca. Šansu da udvostrzči prednost propustio je Savković nakon duplog pasa sa Đuričinom. U 82. minutu Stojković je odlično uposlio Čečarića, ali je lopta završila pored stative. Poslednji minuti utakmice doneli su mnogo uzbuđenja. Gosti su mogli da poravnaju rezultat i odnesu bod iz Subotice, ali je Kerkez sa gol linije izbacio loptu posle pokušaja Milutinovića, lopta je završila u korneru. Nakon dobro izvedenog udarca iz ugla, Petrović je silovito šutirao, Ostojić sjajno izboksovao loptu i sačuvao bodove koji su Subotičane vratili u igru za izlazak u Evropu

Spartak - Voždovac 1:0 (0:0)
Kerkez u 66. minutu

Soartak ŽK: Ostojić, Stojković , Ćalasan, Kerkez, Vukčević, Šimura, Torbica (Jočić), Čečarić, Đuričin (Glavčić), Savković, Nikolić.

Voždovac: Knežević , Ćirković, Mihajlov, Jovanović, Bulatović, Pavlović, Duronjić, Luković, Ješić (Milutinović), Srećković (Petrović )Stuparević (Pavićević )

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 1757
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.