Komentara: 13
Pregleda: 2729

Fudbal: Spartak savladao Vojvodinu u Novom Sadu (1:2)

06.03.2019. u 20:53h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv je pobednik vojvođanskog derbja. Subotičani su u Novom Sadu nakon preokreta savladali Vojvodinu sa 2:1 golovima Kerkeza i Denkovića. Mitošević je doneo radost domaćinu i dao nadu da će konačno bodovi ostati na „Karađorđu“ i to na jubilarni 105. rođendan Vojvodine, međutim, „golubovi“ su ipak bili ti koji su slavili.
Fudbal: Spartak savladao Vojvodinu u Novom Sadu (1:2)

Spartak je upisao nova tri boda u duelu sa Vojvodinom. Subotičani su bili bolji i posle preokreta stigli do trijumfa.

Imali su igrači Spartaka nekoliko prilika na početku meča, ali ih nisu pretvorili u vođstvo. Domaćin je to kaznio i nakon prvog šuta na gol došao do prednosti. Vuk Mitošević potrudio se da prekine dug post bez golova na „Karađorđu“ i dovede Vojvodinu u vođstvo od 1:0. Pokušavali su „golubovi“ da poravnaju rezultat do poluvremena, ali bezuspešno je bilo.

Drugo poluvreme tek je počelo, a Subotičani su posle prekida izjednačili. Dobro je centrirao Glavčić, a Dejan Kerkez zatresao mrežu Vojvodine za izjednačenje 1:1. Razigrali su se igrači Spartaka i konačno probudili strelci. Denković je preokrenuo rezultat i svoj tim doveo u vođstvo od 2:1. Do kraja meča se vodila borba, ali promene rezultata nije bilo i Subotičani su osvojili tri boda u 59. vojvođanskom derbiju.

Vojvodina – Spartak ŽK 1:2 (1:0)
Mitošević 29', Kerkez 64', Denković 72'

Vojvodina: Rockov, Lazarević, Devetak, Saničanin, Matić, Gravorac, Milojević (Gojkov), Srećković, Mitošević, Nešković, Koneh.
Spartak: Ostojić, Tekijaški, Otašević, Kerkez, Milošević, Marčić, Glavčić (Mladenović), Tufegdžić (Đorđević), Đenić, Denković, Obradović (Dunđerski).

Nakon 25. kola i osvojena tri boda Spartak se nalazi na 12. poziciji sa 23 osvojena boda. „Golubovi“ će već u nedelju na Gradskom stadionu ugostiti Radnik iz Surdulice, a u sredu, 13. marta, sledi meč četvrtfinala Kupa kada Subotičani dočekuju Mladost iz Lučana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 2729
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.