Komentara: 8
Pregleda: 2313

Fudbal: Spartak savladao Rad (2:0)

18.03.2018. u 20:03h > 21:31
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi upisali su drugu pobedu za redom ovog proleća. Subotičani su na domaćem terenu bili bolji od Rada i slavili sa 2:0 golovima Đuričina i Šimure. Rano vođstvo "golubova" poremetilo je protivnika koji je bio pod imperativom da što pre izjednači i zbog toga pravio greške, dok je domaći tim svoju superiornost u završnici utakmice krunisao drugim golom i uknjižio tri boda. Sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija.
Fudbal: Spartak savladao Rad (2:0)

Subotičani su dobro otvorili utakmicu i rano stigli do prednosti. Posle odlične kombinacije Nikolića, Čečarića i Šimure, Đuričin je vešto prihvatio loptu u šesnaesetrcu i plasirao je u mrežu Rada – 1:0. Pokušali su gosti preko Veselinovića, Ostojić je intervenisao i sprečio da izjednače. Odličnom igrom "golubovi" su mogli da udvostruče prednost u 10. minutu. Nemanja Nikolić uposlio je Šimuru, a on loptu prosledio na desnu stranu do Čečarića čiji šut je u poslednjem trenutku izblokirao Ze Markos. Usledila je kontra gostiju, ali je Lutovac zakasnio na centaršut Marinkovića i propustio priliku da izjednači. Gosti su pokušavali da poravnaju rezultat, međutim u završnici su grešili. Lutovac je u dva navrata pokušao da ugrozi Ostojića, Spartakov čuvar mreže bio je siguran, nije dozvolio protivničkom napadaču da ga iznenadi. Na isteku 26. minuta Nikolić je proigrao Čečarića, Volkov je ponovo bio na pravom mestu i lopta je završila kod Stevanovića. Na drugoj strani šansu da izjednači je propustio Marinković. Veselinović je centrirao sa desne strane, ali je iskusni vezista zakasnio. Velika želja igrača Rada da dođu do izjednačujućeg pogotka donela je u završnici prvog dela inicijativu "građevinara", međutim mreža Spartaka je ostala netaknuta.

U nastavku su gosti prvi zapretili. Pokušao je Denić iz daljine, ali je loptu poslao iznad prečke. Uzvratili su Subotičani. Pokušaj Đuričina zaustavio je Stevanović. Idealnu priliku da poveća prednost Spartaka propustio je ponovo Đuričin. Na dodavanje Nikolića uputio je šut po zemlji ka golu, ali je lopta završila pored stative u golautu. Propuštenu šansu gosti su mogli da kazne. Pokušao je Volkov, Ostojić je na kratko odbranio, odbijenu loptu prihvatio je Denić i zatresao prečku. U 69. minutu Čečarić je bio u prilici, ali je pomoćni sudija Petrović signalizirao nedozvoljenu poziciju. Razigrani "golubovi" posle nekoliko pokušaja i prelepih akcija u 77. minutu zatresli su mrežu po drugi put, ali se ispostavilo da je neko od domaćih igrača bio u nedozvoljenoj poziciji i gol Kerkeza je poništen.

Na kraju meča dominacija domaćeg tima je ipak krunisana golom Noboru Šimure. Čečarić je prvo pogodijo prečku u sudijskoj nadoknadi vremena, a onda je Japanac odlično prihvatio odbijenu loptu u zatresao mrežu Rada za konačnih 2:0.

Spartak - Rad 2:0 (1:0)
Đuričin 2', Šimura 90+2'

Spartak: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Kerkez, Vukčević, Jočić (Torbica), Šimura, Čečarić, Glavčić (Dieng), Đuričin (Dunđerski), Nikolić.

Rad: Stevanović, Vico, Perendija, Ze Markos, Volkov, Petrović, Denić, Lutocav, Marinković, (Mladenović), Birmančević (Bjedov), Veselinović (Ajković)

Subotičani su tako posle četiri poraza u prolećnom delu vezali dve sigurne pobede, a mladi Đuričin se još jednom pokazao kao odlična akvizicija. 22-godišnjak koji je za sezonu i po u Bačkoj (četvrtoj), a potom i Srpskoj (trećoj) ligi, postigao 66 golova na 50 utakmica, golgeterski je nastavio tamo gde je stao u dresu Bečeja.

Pobedom protiv "građevinara" Spartak se ponovo prišunjao zoni koja vodi u Evropu. Dva kola do kraja Superlige Spartak ima bod manje od Čukaričkog, tri manje od Radničkog iz Niša koji drži poziciju broj 3.

Sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija, u poslednja dva kola Spartak gostuje Čukaričkom, a za pred plejof dočekuje Radnik iz Surdulice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 2313
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.