Komentara: 20
Pregleda: 9240

Fudbal: Spartak sa 5:0 savladao Vojvodinu u Novom Sadu

27.08.2017. u 00:15h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi ostvarili su večeras istorijsku pobedu u duelima sa Vojvodinom. U Novom Sadu Spartakovi "klinci" su čak pet puta izigrali odbranu domaćih i zabeležili ubedljiv trijumf.
Fudbal: Spartak sa 5:0 savladao Vojvodinu u Novom Sadu

Od prvog minuta videlo se Subotičani žele da se nadigravaju sa Novosađanima, da su došli da se snažno bore za svaki pedalj terena i pokušaju da ostvare povoljan rezultat, ali pobeda od 5:0 svakako nije nešto što je bilo ko mogao da očekuje, pa ni oni najoptimističniji. Poslednji put "golubovi" su ovako deklasirali Vojvodinu 2012. godine u Subotici, tada je bilo 5:1, ali ovo ih je sigurno još više zabolelo.

Odlično je Spartak ušao u meč, stvarao puno prilika i imao visok procenat realizacije pri izglednim šansama. Novosađani su prvi pogodak primili u 33. minutu nakon neobične greške njihove odbrane, a što je Ivanović znalački kaznio za načinjanje Vojvodine. Pre ovog šuta odličnu šansu imao je Savković koji je u 10. minutu pogodio stativu.

Prvo poluvremene završeno je Spartakovim "minimalcem", u nastavku se očekivala angažovanija Vojvodina, koja je imala čitavih 45 minuta da eventualno preokrene rezultat, a o namerama se jasno izjasnio šef struke "lala" koji je u pauzi izbacio defanzivca koji je u prvom delu napravio dve kardinalne greške i zamenio ga ni manje ni više izrazitim napadačem, što je naravno značilo da Spartak može da računa na kontranapade.

Orjenatacija Vojvodine i insistiranje na što ranijem poravnavanju nije uopšte poremetilo planove igrača Spartaka, koji su svojom igrom postepeno seckali Vojvodinu na sitne komadiće. Naredni šok za domaće bio je u 53' minutu, nakon što je Nikolić realizovao penal za Spartak, posle još jedne greške odbrane novosadskih crveno-belih.

Sa 2:0 u džepu Spartak je dobio krila, "golubovi" su se na momente poigravali sa indisponiranom Vojvodinom koja je većim delom drugog poluvremena delovala kao "razbijena banda", nemoćna da parira večeras odlično raspoloženom subotičkom timu.

U 69. minutu meča Ivanović je postigao svoj drugi pogodak, na asistenciju Nikolića koji je probio po levoj strani i idealno centrirao na glavu Ivanovića, koji se u petercu domaćih samo "poklonio" i doveo svoj tim u prednost od 3:0.

Dvadesetak minuta do kraja, nije se očekivalo da će Vojvodina toliko pasti, ali nije se očekivalo ni da će Spartak biti toliko konstantan, neumoljiv, željan gola više. U 81. minutu Nikolić se po drugi put upisuje u strelce, uz jednu asistenciju, za neverovatnih 4:0. Nakon nepunih 10 minuta na terenu Čečarić je fantastičnim šutem sa 20 metara, iskosa sa leve strane, stavio "tačku na i" i veliku, najubedljiviju pobedu u dugoj istoriji duela ova dva kluba, u svim takmičenjima,

Nije ni Vojvodina bila bez šansi na ovom meču, ali golman Spartaka Ostojić je dobro odradio svoj deo posla i nije dozvolio nijednoj lopti da ga zaobiđe. Kada pričamo o šansama, treba pomenuti i Nikolićevu u poslednjoj četvrtini meča kada je samo zahvaljujući volšebnoj intervenciji golmana crveno-belih sprečeno da 24-godišnji Kraljevčanin postigne het trik.

Treba istaći da je Vojvodina od 72' minuta zbog nepromišljenog i grubog starta Mihajlovića ostala sa igračem manje, što je dodatno zakomplikovalo situaciju Novosađanima, ali činilo se i da su imali igrača više da im to večeras ne bi značilo protiv izuzetno raspoloženog Spartaka.

Vojvodina - Spartak Ždrepčeva krv 0:5 (0:1)

Vojvodina: Rockov, Lakićević, Alveš (od 46. Jovanović), Babić, Bureković, Jovančić, Vukasović, Bempah (od 60. Živković), Mesarović (od 66. Nešković), Subotić, Mihajlović.

Spartak ŽK: Ostojić, Šimura, Jočić (od 61. Glavčić), Kerkez, Nikolić, Ivanović, Hajdin, Savković (od 78. Čečarić), Abaz (od 82. Dunđerski), Stojković, Radovanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 9240
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.