Komentara: 19
Pregleda: 5386

Fudbal: Spartak protiv niškog Radničkog za Evropu, bez Mažića na centru

11.05.2018. u 19:35h
Izvor: Subotica.com
Nedelja, Gradski stadion u Subotici, meč sezone za Spartak. Puno se pričalo uoči meča, uskoro će se pričati na terenu. Izvesno je da neće Mažić suditi, RTV će prenositi ovaj susret, ali domaći se ipak nadaju punim tribinama i snažnoj podršci!
Fudbal: Spartak protiv niškog Radničkog za Evropu, bez Mažića na centru

Pred fudbalerima Spartak Ždrepčeve krvi je utakmica sezone. U nedelju, 13. maja, od 19 časova na Gradskom stadionu, u okviru šestog kola završne faze takmičenja, Subotičani će odmeriti snage sa Radničkim iz Niša, direktnim konkurentom za treće mesto i evropsku vizu.

Derbi meč u Subotici odlučiće ko će se približiti izlasku na međunarodnu scenu. Svesni su u jatu „golubova” koliku važnost ima ova utakmica i tako je dočekuju.

- Pred nama je izuzetno bitna utakmica, koja nam određuje sudbinu i čast je što ćemo igrati takav meč koji odlučuje o plasmanu na treće mesto i izlazak u Evropu. Imamo obavezu prema klubu, navijačima i nama samima da pružimo maksimum protiv Radničkog koji je izuzetno kvalitetna ekipa. Čvrsto verujemo u svoje sposobnosti, puni smo samopouzdanja i  ono čime smo se bavili, osim priprema za utakmicu,  proteklih dana,  jeste,  želja da nam svi igrači budu na raspolaganju, zdravi i spremni. To nam je najvažnije ovog trenutka i nadam se da će tako biti. Znamo da meč nosi veliki ulog i zbog toga bih voleo da ova utakmica protekne u jednom ferpleju i viteškoj borbi, da opravda epitet derbija u svakom smislu – kaže Vladimir Gaćinović, šef stručnog štaba Spartaka.

Fudbal: Spartak protiv niškog Radničkog za Evropu, bez Mažića na centru

Sevale su varnice na relaciji Niš – Subotica u poslednjih pet dana oko predstjećeg derbija , a iz tabora subotičkog superligaša  poručuju da Golubovi mogu i treći put do pobede protiv Nišlija.

- Biće sigurno teška utakmica, ali mi očekujemo da bude kao i prethodna dva meča  protiv Radničkog koja smo rešili u našu korist. Biće teško,  jer je ovo najbitnija utakmica sezone. Znamo da nam ta pobeda 99 posto rešava plasman na međunarodnu scenu. Obećavam da ćemo uraditi sve što  je na nama da ostvarimo povoljan rezultat i siguran sam,  svako od nas ko izađe na teren daće svoj maksimum jer je ovog trenutka pobeda imperativ.  Imamo na čemu da gradimo optimizam. Pobedili smo oba puta u prvenstvu protivnika što  ne mora nišata da znači u ovom meču, ali smo do sada pokazali koji je odnos između naše i njihove ekipe. Pored naše želje za pobedom ono što je možda i nabitnije jeste da  sve bude  na nivou kakav zahteva jedna derbi utakmica kakva je ova pred nama, ali bukvalno sve. Nadam se da razumete o čemu pričamo i na šta mislim. Ukoliko sve bude tako  nemamo razloga da ne verujemo u uspeh – poručio je Vladimir Torbica, kapiten Spartaka.

BESPLATAN ULAZ NA MEČ SEZONE

Za utakmicu protiv Radničkog iz Niša koja je najvažnija za Spartak ove sezone i koja se igra u nedelju, 13. maja, od 19 časova na Gradskom stadionu, uprava Spartaka u saradnji sa JKP „Stadion” je obezbedila besplatan ulaz. Mladoj ekipi „golubova” potrebna je podrška da ostvari novi uspeh, a  njihov šef struke Vladimir Gaćinović je izrazio je posebno želju da u nedelju budu popunjene tribine .

- Nadam se da će publika doći u većem broju nego na dosadašnjim utakmicama i da će nam pružiti podršku u meču koji nam je od velikog značaja. Mi ćemo učiniti sve što je do nas da obradujemo naše navijače – poručio je Gaćinović.

POVREDE UTICALE NA NEŠTO SLABIJA IZDANJA

Najiskusniji u redovima Spartaka Vladimir Torbica osvrnuo se na kadrovske probleme koji su mučili "plave golubove" i  izgubljene bodove u prethodna dva kola.

- Pratili su nas pehovi poslednje dve utakmice gde smo zabeležili poraze. Nismo mogli da kompletiramo ekipu. Standardni tim koji je igrao veći deo sezone, nije mogao u istom sastavu da nastupi na tim mečevima i tu leži ključ lošijih igrara i izgubljenih bodova protiv Čukaričkog i Zvezde. Nadam se da će se do nedelje svi saigrači oporaviti i konkurisati za tim – rekao je Torbica.

BEZ MAŽIĆA NA CENTRU

Iako su oba kluba izrazila želju da, u cilju postizanja visokog standarda suđenja, glavni arbitar bude naš najbolji sudija, Milorad Mažić, a u tome ih podržaš i Fudbalski savez Srbije, nažalost on nije zvanično delegiran s obzirom da je UEFA uložila prigovor.

Glavni sudija ovog meča biće Srđan Obradović, njegovi pomoćnici Vladimir Jovanović i Ivica Stojanović, dok je delegat Vlado Glođović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 5386

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

vladimir torbica

vladimir gaćinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.