Komentara: 5
Pregleda: 3359

Fudbal: Spartak propustio šansu protiv Partizana u prvenstvu, sada će navijati za njega u Kupu

17.05.2018. u 23:19h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak propustio šansu protiv Partizana u prvenstvu, sada će navijati za njega u Kupu

U poslednjoj utakmici sezone i završne faze takmičenja koja je odlučivala o plasmanu na treću poziciju i sigurnu vizu za međunarodnu scenu, Spartak Ždrepčeva krv je snage odmerio sa Partizanom u Beogradu. Bolji je bio domaćin i pobedio sa 2:0.

Golubovi su šampionat okončali na četvrtoj poziciji koja ih vodi u Evropu, ali još treba da se sačeka odigravanje finala kupa Srbije između Partizana i Mladosti iz Lučana. Ukoliko Partizan osvoji pehar najmasovnijeg klupskog takmičenja, a nadamo se da hoće,  Spartak će sa četvrte pozicije na evropsku scenu.

Trener Vladimir Gaćinović je na teren izveo kombinovanu ekipu jer se nekolicina igrača koji su izneli najveći teret ove sezone požalila na povrede. Priliku protiv vicešampiona dobili su igrači sa manjom minutažom i nekoliko iz omladinske ekipe. Beograđani su se suprotstavili u najjačem sastavu, a rezultat to i potvrđuje.

Partizan je veoma brzo došao do vođstva. Pantić je već u 4' minutu lucidno nadmudrio odbranu Spartaka i matirao Lučića. Pokušavali su mladi igrači subotičkog superligaša da se revanširaju protivniku i izjednače, međutim nisu uspeli u tome. Iskusniji tim crno – belih  udvostručio je prednost. Đorđe Ivanović je odlično proigrao Tavambu, a on povisio na 2:0. Do kraja prvog dela nije se ništa menjalo, niti je bilo nekih konkretnih situacija vrednih pomena.

U nastavku je Partizan i dalje dominirao. Stvorili su domaći igrači nekoliko dobrih šansi, ali se istakao Lučić svojim intervencijama posle pokušaja Đerleka, Jovanovića i Pantića. Igralo se otvoreno. Subotičani nisu imali rešenja da ugroze gol Partizana i bodovi su zasluženo ostalu u Beogradu.

Partizan – Spartak ŽK 2:0 (2:0)
Pantić 4', Tavamba 28'

Partizan: Stojković, Vulićević, Miletić, Marković, Antonov, Jevtić, Pantić, Đerlek (Janković), Zdjelar, Ivanović (Kosović), Tavamba (Jovanović).

Spartak: I. Lučić, Stojković, Ćalasan, Kerkez, Tekijaški,  Šimura, Glavčić,  Dunđerski, Đuričić,  Vukčević (Milošević), M. Lučić (Torbica)

Ostali rezultati poslednjeg kola plejofa

Radnički Niš – Napredak 4:1
Vojvodina – Čukarički 5:1
Crvena zvezda – Voždovac (subota, 19. maja)

Trenutna tabela

  1. Crvena zvezda 57
  2. Partizan 43
  3. Radnički 37
  4. Spartak ŽK 37
  5. Voždovac 33
  6. Čukarički 32
  7.  Napredak 30
  8.  Vojvodina 28

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3359
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.