Komentara: 8
Pregleda: 2830

Fudbal: Spartak predstavio trojicu novajlija

23.01.2022. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak predstavio trojicu novajlija

Posle mnogobrojnih odlazaka u redove Spartaka su konačno stigle i prve novajlije, a pred polazak u Tursku gde će „golubovi“ odradit drugi deo priprema za nastavak sezone i zvanično su predstavljeni novi igrači. 

Pojačali su Subotičani konkurenciju pred golom, u zadnjoj liniji, ali i u napadu. Filip Tomašković, učenik Dinamove škole i član svih  mlađih selekcija Hrvatske, pojačao je konkurenciju na desnom krilu. Za mesto pred golom sa Dubljanićem boriće se iskusni Milan Jelovac, a u poslednjoj liniji Marko Žulj.

Direktor omladinske škole, Vladimir Torbica, zvanično je predstavio novajlije u redovima subotičkog superligaša i poželeo im dobrodošlicu u plavo – belo jato.

Marko Žulj je rođen 1996. godine. Igra na poziciji štopera, a u Suboticu stiže iz slovenačkog Radomlja. Sa Spartakom je potpisao ugovor na dve i po godine.

Fudbal: Spartak predstavio trojicu novajlija

- Prvi deo sezone sam proveo u slovenačkom  prvoligašu Radomlje, a na poziv Spartaka sam se odlučio doći jer klub ima visoke ambicije i želi jaku ulogu među najboljima u prvenstvu, a sama Superliga Srbije je veliki iskorak za moju karijeru – rekao je Žulj.

Filip Tomašković (22) u redove "golubova" dolazi iz Varteksa, a sa Subotičanima je dogovorio trogodišnju saradnju. Igra na poziciji desnog krila, a po potrebi može da odgovri i na levoj strani.

Fudbal: Spartak predstavio trojicu novajlija

- Zahvaljujem se klubu na ukazanom poverenju. Nadam se da ćemo ostavriti odlične rezultate i obezbediti plej- of. Pokušaću se iszboriti za mesto u timu i verujem da ćemo zajedničkim snagama doći do glavnog cilja i mesta među najboljima – jasan je Tomašković.

Milan Jelovac (28), najiskusniji novajlija u timu Vladimira Gaćinovića došao je iz prvoligaša Loznice čiji dres je nosio u prvom delo sezone. Sa Spartakom je dogovorio šestomesečnu saradnju, a za mesto prvog čuvara mreže će se boriti sa Mišom Dubljanićem. Jelovac je karijeru započeo u Pljevljima, nosio je dres Rudara, Ibra, Grblja, Metalca, Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Fudbal: Spartak predstavio trojicu novajlija

- Na poziv uprave Spartaka nisam se mnogo dvoumio, a u proteklih nekoliko dana od dolaska sam se i uverio da je jedan od najboljih i najstabilnijih klubova u Srbiji. Za mene je dolazak i saradnja sa Subotičanima veliki iskorak u karijeri, a ja ću se potruditi svojim radom i zalaganje da opravdam očekivanje uprave kluba i stručnog štaba – kaže Jelovac – U ekipi je atmosfera sjajna, odlično se radi, a saigrači su me od prvog dan dobro prihvatili. Konkurencija je jaka na svim pozicijama, pa i na mojoj što je još veći izazov za mene.

Pored trojice igrača koji su i zvanično predstavljeni ovog prelaznog roka u redove „golubova“ vratio se i Andrija Rajović koji je proteklih šest meseci nosio dres prijedorskog Rudara.

Spartakova ekspedicija se u dansa seli u Tursku gde će odraditi dvonedeljne priprema za prolećni deo prvenstva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 2830

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.