Komentara: 3
Pregleda: 4484

Fudbal: Spartak predstavio petoricu stipendista

21.10.2018. u 11:40h
Izvor: Subotica.com
Koordinator Omladinske škole Spartak Ždrepčeve krvi, Ivica Francišković, predstavio je u petak petoricu mladih fudbalera koji su potpisali stipendijske ugovore sa subotičkim superligašem.
Fudbal: Spartak predstavio petoricu stipendista

Uprava Spartaka još jednom je potvrdila kakvom politikom se vodi klub i dala podsticaj dečacima iz svoje škole da još bolje rade kako bi jednog dana zauzeli mesto u seniorskoj ekipi.

- Nastavljamo lepu tradiciju. Za ove dve godine koliko sam u školi već nekoliko stipendista smo predstavili u prethodnom periodu, a ovih pet momaka treba da započnu dvoipogodišnji ciklus do seniorskog pogona. Potpis stipendijskog ugovora je samo jedan stepenik za njih, a videćemo u budućnosti kako će se oni razvijati i da li su zaslužili neko naše poverenje. Neki od njih su duže u klubu, neki su se malo kasnije priključili. Nadam se da će svi ostati do seniorskog uzrasta i dobiti priliku da pokažu u dresu Spartaka da smo izabrali najtalentovanije po fudbalskom umeću, a i po karakteru – rekao je Francišković

Među pet odabranih našli su se: Aleksa Đurasović, Ognjen Mažić, Luka Jančić, Srđan Krstić i Matej Pastva.

Fudbal: Spartak predstavio petoricu stipendista

Đurasović igra na poziciji ofanzivnog veznog i član je Spartakove škole već sedam godina.

- Ovaj stipendijski ugovor mi mnogo znači jer je to potvrda da klub veruje u mene, a moje je da opravdam ta očekivanja. Ambicije su da sledeće godine izborim mesto u omladinskoj ekipi, da napreduje i da igram što bolje i jednog dana obučem dres prvog tima – -poručio je Aleksa Đurasović

Iz CFK Vrbas u Spartak pre pre godinu i po dana stigao je i perspektivni Ognjen Mažić.

- Igram na poziciji štopera u kadetskoj ekipi Spartaka. Ugovor koji sam potpisao svakako će mi biti veliki podsticaj i dodatni motiv za naredni period. Zahvaljujem se rukovodstvu Omladinske škole na ukazanom poverenju. Trudiću se da što više fudbalski napredujem i da jednog dana zaigram za seniorski tim Spartaka – jasan je Mažić.

Luka Jančić u plavo–belu familiju je prešao iz somborskog  Radničkog, a njegova pozicija je zadnji vezni.

- Potpisivanje ovog ugovora mi znači kao podsticaj za dalje napredovanje i pokazuje da rukovodstvo kluba veruje u mene i moje sposobnosti. Predstoji mi da to poverenje i opravdam. Moje ambicije su da u skorije vreme zaigram za prvi tim i debitujem u superligaškom rangu – kaže Jančić.

Navalni igrač, Srđan Hrstić, je došao u Spartak iz Kljajićeva gde je igrao za Kordun.

- U Spartaku sam duže od godinu dana, a ambicije su mi da jednog dana obučem dres seniorske ekipe ovog kluba. Igram na poziciji centarfora i verujem da ću svojim zalaganjem i igrama opravdati očekivanja svih u klubu. - ističe Hristić

Posle tri godine u kadetskom timu Spartaka krilni napadač Matej Pastva dobio je jasan signal da Klub i dalje računa na njega.

- U Spartaku sam oko tri godine. Ovaj stipendijski ugovor mi mnogo znači za moj dalji napredak. Želim da se zahvalim ljudima u klubu na ukazanom poverenju. Potrudiću se da ga opravdam dobrim treniranjem i igrama. Svaki napor i zalaganje se isplati, a ja se nadam da će me rad dovesti do prvog tima Spartaka – rekao je Pastva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4484
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.