Komentara: 2
Pregleda: 1659
Video

Fudbal: Spartak posle preokreta do tri boda

04.03.2021. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Spartak je posle preokreta slavio protiv Mačve sa 3:2. Šapčani su u dva navrata imali prednost, Subotičani stizali i na kraju, preko Nikole Srećkovića, preokrenuli rezultat u svoju korist.
Fudbal: Spartak posle preokreta do tri boda

Fudbaleri Spartaka su, posle preokreta, protiv Mačve stigli do pobede od 3:2 u 25. kolu Linglong Superlige Srbije. Gosti su u dva navrata imali vođstvo, ali su Subotičani uspevali da anuliraju prednost Šapčana i na kraju zasluženo osvoje tri boda.

Gosti su već u trećem minutu bili u prilicida dođu do vođstva. Marković je umakoa odbrani, uputio udarac sa desetak meatara iskos s desne strane, ali je Dujmović odlično intervenisao. Igra se preselila na polovinu koja je pripadala Mačvi. Subotičani su pokušavali da dođu do pogotka, ali je završnica bila slaba. Posle pola sata igre najbliži da mugroze Gordića bili su „golubovi“. Vidović se probio po levoj strani, uposlio Tufegdžića na petercu, raspoloženi Gordić se nije dao iznenaditi.

U 33. minutu ponovo su zapretili domaći igrači, ali su gosti odoleli, a onda je usledila kazna. Posle brze kontre Mačva je stigla do vođstva. Aleksandar Ćirković je prošao uz desnu aut liniju, ušao ka kaznenom prostoru Spartaka, dok ga je na drugoj strani pratio Stefan Trimanović. Nesebićno je vezista Mačve loptu prosledio da Trimanovića, a on je plasirao u mrežu Subotičana za 0:1.

Nakon primljenog gola, domaći tim je krenuo još ofanzivnije, nizale su se prilike, a najbolji je u 43. minutu iskorsitio Nikola Furtula. Mile Savković je gotovo odradio sav posao, ubacio se u kazneni prostor Šapčana s desne strane, a onda iskusno uposlio Furtulu koji sa peterca, glavom loptu šalje iza leđa Gordića za 1:1.

Mogli su pre pauze „golubovi“ i da prokrenu rezultat, ali je posle solo prodora Tufegdžića golman Mačve još jednom bio uspešniji.

Odmah na startu drugog dela Lazar Tufegdžić se našao u dobroj prilici, u poslednjem trenutku mu je loptu s noge sninuo Dabić i poslao u korner. U 52. minutu Savković je nakon kornera pokušao, bio je to lak plen za Gordića. Odmah na drugoj strani posle prekida Mačva ponovo dolazi do prednosti. Izveli su gosti aut  s desne strane, neko od protivničkih igrača je prebacio loptu prd gol, najviši u skoku bio je Branislav Knežević i poslao loptu u mrežu – 1:2. Samo što je lopta krenula sa centra, Spartak je izjednačio. Milan Marčić ubacio je loptu sa ivice kaznenog pred gol Mačve, a Vidaković dobro reagovao  i poravnao rezultat -2:2. U 59. minutu gosti su mogli ponovo da zatresu mrežu Subotičana. Ćirković je prošao sam po levoj strani, uputio udarac sa ivice šesnaesterca, ali je lopta završila pored stative.

Do preokreta su stigli "golubovi" golom Nikole Srećkovića u 71. minutu. Spartakov vezista je centrirao sa leve strane, lopta je pala pred gol i lagano prešla gol liniju – 3:2. Iako su gosti od 82. minuta igrali sa devet igrača uspeli su u kratkom periodu dva puta da zaprete, ali je Filip Dujmović intervenisao. U 84. minutu Marko Mijailović se osmelio i uputio silovit šut sa dvaesetak metara, golman Spartaka je loptu izbacio u korner. Samo minut kasnije jedan od najboljih iz redova Šapčana Aleksandar Ćirković nadmudrio je svoje čuvari, ušao u kazneni prostor, međutim Dujmović je i ovog puta bio dobro postavljen i sačuvao mrežu.

Mogao je Spartak i do ubedljivije pobede da je u sudijskoj nadoknadi Tufegdžić iskoristio aistenciju Srećkovića, ali se isprečila stativa i ostalo je 3:2.

Spartak - Mačva 3:2 (1:1)
Furtula 44’, Vidaković 54’, Srećković 71’ – Trimanović 34’, Knežević 53

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Vidović, Marčić, Vidaković, Savković (Branković), Tufegdžić, Srećković, Furtula (Bijelović).

Mačva: Gordić, Dabić, M. Mijailović, Pešić, Nikolić (Kočar), Obrovac, Marković (Trimanović), O. Mijailović (Kremenović), Knežević, Ćirković, Ortiz, L. Marković.

Sažetak meča (snimatelj i montaža Grozdana Spajić)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 1659
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.