Komentara: 8
Pregleda: 2166

Fudbal: Spartak poražen od Čukaričkog (1:2)

03.03.2019. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv i pored dobre igre ostao je bez bodova u prvoj utakmici na domaćem terenu u prolećnom delu prvenstva. „Golubovi“ su, u 24. kolu Superlige Srbije, poraženi od Čukaričkog sa 2:1.
Fudbal: Spartak poražen od Čukaričkog (1:2)

Spartak je pretrpeo poraz od Čukaričkog. Iako je domaći tim bio bolji i imao mnogo šansi bodove su odneli "Brđani".

Čukarički je prvi zapretio. Luka Stojanović je prošao po levoj strani, uputio centaršut ka Mudrinskom, ali je Ostojić bio brži i otklonio opasnost. Usledila je inicijativa domaćih. Otašević je glavom pokušao da zatrese mrežu Brđana, međutim golman gostiju Stevanović uz veliki napor izbija loptu u korner. Denković je izveo udarac iz ugla, Otašević se ponovo našao u prilici, ali je mreža gostiju ostala netaknuta. Odvijala se borba između dva šesnaesterca, a onda je na isteku 18. minuta Tufegdžić propustio idealnu priliku da Spartak dovede u vođstvo. Usledila je kazna za propušteno i Čukarički je nakon prekida došao do prednosti. Docić je izveo korner iz levog ugla, a Ognjen Mudrinski glavom loptu sproveo u mrežu Spartaka za 0:1. Pokušavali su domaći igrači da izjednače. Glavčić je bio najbliži da poravna rezultat, ali je lopta posle njegovog šuta sa ivice kaznenog prostora završila iznad prečke. Uzvratili su gosti brzim napadom, Kajević je silovito šutirao , Ostojić je sačuvao svoju mrežu. U 41. minutu gosti su imali idealnu priliku da udvostruče prednost. Luka Stojanović je prošao po levoj strani odlično šutirao, a Ostojić još bolje intervenisao. Iako su domaći igrači imali bolju igru i veći posed lopte gosti su povećali vođstvo. Ovusu je nadmudrio kompletnu odbranu Subotičana i doneo prednost Čukaričkom od 2:0 u 44. minutu.

Nastavak meča pripao je Spartaku. U želji da što pre smanje vođstvo Čukaričkog, pa i izjednače Subotičani su sve češće bili pred golom Stevanovića. Prvo je Đenić pokušao, na kratko je odbranio golman Brđana. Odbijenu loptu prihvatio je Tufegdžić, njegov pokušaj osujetio Kopitović izbacivši loptu sa same gol linije. U 58. minutu pokušao je Denković iz slobodnog udarca, lopta je završila preko prečke. Igra se odvijala samo na jednom delu terena, pred golom Brđana. Pokušaji su se nizali, ali lopta u mrežu nije htela. Posle šuta Miloševića, Nemanja Stevanović je loptu izbacio u korner. Kapiten Torbica je izveo udarac iz ugla, gužva je bila u petercu, a potom su igrači Spartaka tražili kazneni udarac signalizirajući da je neko od protivničkih igrača igrao rukom. I dalje je trajao pritisak domaćina. Odbrana Brđana je odolevala sve do 85. minuta kada je Dejan Đenić smanjio vođstvo na 1:2 i ujedno postavio konačan rezultat.

Spartak ŽK Čukarički 1:2 (0:2)
Ćenić u 85, Mudrinski u 25, Ovusu u 44,

Spartak: Ostojić , Tekijaški, Otašević, Kerkez, Milošević, Glavčić, Radovanović (Torbica), Mladenović (Đenić), Tufegdžić, Denković, Obradović ( Šormaz).

Čukarički: N. Stevanović , M. Stevanović, Šapić, Kopitović, Bogosavac (Veličković), Docić, Đorđević, Kajević ( Luković), Stojanović , Ovusu, Mudrinski ( Tedić).

Več u sredu, 6. marta, Spartak igra novu utakmicu. Subotičani gostuju u Novom Sadu gde će snage odmeriti sa Vojvodinom koja je, takođe, ostala u ovom kolu bez bodova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 2166
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.