Komentara: 40
Pregleda: 2733

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde u Beogradu (1:0)

25.10.2017. u 20:52h > 21:55
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka poraženi su u 9. kolu Superlige u duelu protiv Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitić. Domaći su poveli u 22' minutu iz penala, to je ujedno bio i jedini gol na meču.
Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde u Beogradu (1:0)

Zanimljiv meč sa puno tempa viđen je večeras na najvećem srpskom stadionu, obe ekipe su igrale otvoreno i bez kalkulacija. Ako se to očekivalo od domaćih, gosti su pokazali da žele da se nadmeću i igraju bez ustezanja, iako su došli u kuću lidera šampionata. Bio je ovo duel dve ekipe koje su do sada najefikasnije u Superligi.

Prvih 45 minuta proteklo je u terenskoj nadmoći crveno-belih, dok su se plavo-beli, večeras narandžasti, orjentisali na kontranapade i kvarenje igre domaćima na sredini terena. Beograđani su u prednost došli sa bele tačke, nakon neopreznog starta Radovanovića u petercu Spartaka. Spartakove ofanzivne akcije su se uglavnom završavale do ivice šesnaesterca Crvene zvezde. U prvom delu Crvena zvezda je šutnula 7 puta na gol, Spartak tri puta, uključujući i Nikolićev šut iz slobodnog udarca sa oko 20 metara. Subotičani su se organizovano branili, a brzom transformacijom pokušavali da otvore ofanzivnu akciju. U prvom poluvremenu bile su i dve sporne situacije, dva pogrešno dosuđena ofsajda, po jedan za svaku ekipu, u jednoj se našao Nikolić iz Spartaka, dok je u drugoj gol postigao Boaći, ali linijska sudija mu je isti, lošom procenom, poništio.

U sličnom tempu nastavljen je meč, Crvena zvezda je imala nešto veći posed lopte u nogama, dok je Spartak opasno pretio kontranapadima. U 57' minutu hitronogi Savković je probio po levoj strani, ustremio se ka golu Crvene zvezde, došao na desetak metara od golmana ali snažan šut nije imao tu neophodnu preciznost. Par minuta kasnije velika šansa za Crvenu zvezdu, oči u oči bili su Boaći i Ostojić, ali se u poslednjem trenutku s leđa tamnoputom napadaču isprečio odlični Radovanović i izbio loptu u korner.

Kako je vreme odmicalo šef struke Spartaka naredio je svojim igračima da izađu malo više, da izvrše presing na igrače Crvene zvezde, što je bila rizična aktivnost, ali s obzirom da njegov tim gubi 1:0 nije imalo smisla više čekati. U 83' minutu još jedna vrlo sporna situacija, dosuđen ofsajd protiv Nikolića, koji je praktično izbio sam pred golmana Crvene zvezde, ali zastavica pomoćnika je otišla gore. U poslednjih desetak minuta nije bilo većih uzbuđenja i Crvena zvezda je sačuvala tri boda.

Dobar meč je imao i golman Spartaka Miloš Ostojić koji je u više navrata odlično intervenisao i čuvao svoj tim u igri.

Crvena zvezda - Spartak Ždrepčeva krv 1:0 (1:0)
Boaći 22' (p)

Spartak ŽK: Shimura, Jočić, Nikolić, Ivanović, Ostojić, Hajdin, Savković, Čečarić (Šormaz), Stojković, Ćalasan (Kerkez), Radovanović.

Posle gostovanja Crvenoj zvezdi, fudbalere Spartaka očekuje put u Surdulicu na duel sa Radnikom. Meč 15. kola igra se u nedelju od 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 40
Pregleda: 2733

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.