Komentara: 10
Pregleda: 3630
Video
Foto

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:3)

01.08.2021. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen od Crvene zvezde u okviru trećeg kola Linglong Superlige Srbije. Gosti su slavili sa 3:1. Tri pogotka su viđena u prvom delu, dok je u samom finišu Krstović posle mnogo pokušaja uspeo da savlada Dujmovića za konačnih 3:1.
Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:3)

Spartak je na samom početku zapretio preko Šimure, ali je Gordić, mladi golman Crvene zvezde, otklonio opasnost. Nije mnogo trebalo gostima koji su preuzeli terensku inicijtivu i stigli do prednosti. Aleksandar Katai je odlično uposlio Mirka Ivanića na ivici kaznenog prostora, a on loptu plasirao u donji ugao za 0:1. Nije vođstvo pokolebalo „golubove“. Trgli su se i krenuli ka golu Gordića.

Smenjivali su se napadi, a onda se su Subotičani konačno uputili šut ka golu. Srećković je uposlio Miloševića, a on centrirao pred gol, za malo je zakasnio  Hrstić i propustio priliku da izjednači. Igrao se 26. minut, Nikola Srećković izuzetno raspoložen za igru brzo je prošao uz levu aut liniju, uputio centaršut ka Tufegdžiću na drugoj strani. Na putu se isprečio Radovan Pankov i u želji da otkloni opasnost plasirao loptu u sopstvenu mrežu za 1:1 i radost „golubova“. Lazar Tufegdžić je mogao doneti preokret, ali je loptu plasirao iznad prečke.

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:3)U 27. minutu Luka Bijelović je umakao odbrani protivnika, ali ga je požrtvovani Milan Rodić ipak sustigao i omeo da uputi jači šut, te je Gordić imao lak posao. Uzvratila je Zvzeda preko Kataija, novajlija Spartaka Mihailo Bogićević je izblokirao pokušaj napadača gostiju. U 39. minutu pritisak crveno - belih se isplatio. Ben je glavom plasirao loptu u mrežu Spartaka. Sudija je pokazao da je postignut pogodak iz nedozvoljene pozicije, ali je posle konsultacija i provere VARA gol priznat i gosti su ponovo poveli – 1:2.

Drugo poluvreme samo što je počelo, priliku da savlada Dujmovića posle odličnog pasa Aleksandra Katajia propustio je Nikola Krstović. Odvijala se igra između dva šesnaesterca, a onda je Lazar Tufegdžić svojim pokušajem izazvao ovacije na stadionu. Uputio je  šut sa ivice šesnaesterca, Gordić je odlično reagovao. Imali su gosti još nekoliko prilika, ali nemirni Krstović nije bio precizan.

U samoj završnici Aleksandar Katai odradio je gotovo sav posao, nesebično loptu dodao Krstoviću, a on je plasirao u mrežu Spartaka za konačnih 1:3.

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:3)

Spartak  – Crvena zvezda 1:3 (1:2)
Ivanić 5', Ben 39’, Krstović 90’ - Pankov 26' (ag)

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Ivančević, Bogićević, Milošević, Marčić (Đurasović), Šimura, Bijelović (Todoroski),Tufegdžić, Srećković (Rakić), Hrstić (Furtula).

Crvena zvezda: Gordić, Gajić, Pnkov, Babić (Dragović), Rodić (Gobeljić), Kanga (Srnić), Krstičić, Ben (Falko), Ivanić, Katai, Dioni (Krstović).

ŠIMURA UPISAO STOTI NASTUP

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:3)

Noboru Šimura u Suboticu je stigao leta 2017. godine i ustalio se u jato "golubova". Spartakov Japanac brzo je postao miljenik publike, ali i saigrača. Na terenu ostavlja srce do poslednjeg trenutka, a protiv Crvene zvezde je upisao i svoj stoti nastup za subotičkog superligaša, što je bio povod da mu predsednik kluba, Nikola Simović, pre početka meča uruči uramljen dres sa brojem koji simbolizuje broj utakmica odigranih za Spartak.

Sažetak meča (snimatelj i montaža: Grozdana Spajić)

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3630
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.