Komentara: 0
Pregleda: 2268

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu

11.06.2019. u 12:12h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu

Okupljanjem na Gradskom stadionu u Subotici Spartak Ždrepčeva krv počeo je pripreme za novu sezonu. Predsednik kluba Nikola Simović, sportski direktor Ljubiša Dunđerski i šef struke Vladimir Gaćinović sa saradnicima pozdravili su igrače i i istakli šta su ciljevi za predstojeću sezonu.

TORBICA NA PROZIVCI - Dugogodišnji kapiten Spartaka, Vladimir Torbica, okončao je svoju igračku karijeru pre par nedelja, ali nije propustio početak priprema za novu. Vivši vođa „golubova“ došao je da pozdravi svoje doskorašnje saigrače i poželi im mnogo uspeha u predstojećem šampionatu.

- Okupili smo se posle tri nedelje pauze i počinjemo pripreme za novu sezonu u kojoj su nam ambicije da ostvarimo plasman u plejof. Ukoliko se ukaže prilika možda uključimo i u borbu za međunarodnu scenu – jasan je predsednik subotičkog superligaša

Šef štručnog štaba ukratko je izneo plan priprema koji očekuje "plave golubove”.

- Prve dve nedelje ćemo raditi u Subotici, gde ćemo trenirati dva puta dnevno, a potom 24. juna putujemo na Zlatibor i ostajemo do 8. jula. Pre odlaska ćemo odigrati dve prijateljske utakmice. U subotu 15. Juna odmerićemo snage sa TSC-om iz Bačke Topole, a nedelju dana kasnije sa drugim novajlijom u superligaškom društvu Inđijom. Na Zlatiboru ćemo provesti 14 dana i u tom periodu ćemo odigrati šest kontrolnih utakmca. Neke mečeve smo već dogovorili, a za preostale tražimo protivnike. - rekao je Gaćinović - Cilj je da se što bolje uigra ekipa. Završni deo priprema ćemo odraditi na Gradskom stadionu. Želja nam je da budemo konkurentni svim timovima i da ostvarimo zacrtane ciljeve.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu

OSTOJIĆ U REPREZENTACIJI - Miloš Ostojić, prvi čuvar Spartakove mreže, jedini je izostao na početku priprema jer se nalazi sa mladom reprezentacijom Srbije koju čeka Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu od 16. do 30. juna. Srbija igra u grupi "B" sa Nemačkom, Austrijom i Danskom. Plasman u polufinale doneće reprezentacijama i odlazak na Olimpijske igre koje se 2020. održavaju u Tokiju.

Na okupljanju su se pojavila 34 igrača. Tri golmana i 31 igrač. Osim Dejana Đenića koji je otišao iz kluba po isteku ugovora, kompletan tim iz prethodne sezone je došao na prozivku, a priključili su se i mladi igrači koji su bili na pozajmici u Bačkoj 1901 i nekoliko novajlija.

- Kao i svake sezne, naše ambicije su da se borimo za plejof. Prioritet je i dalje baziran na stavranju i afirmaciji mladih igrača. Što se tiče prelaznog roka i pojačanja sve zavisi od odlazaka. Za sada je otišao samo Dejan Đenić kome je istekao ugovor i mi mu se zahvaljujemo na izuzetnoj saradnji. Za naše prvotimce su zainteresovani mnogobrojni klubovi i u slučaju odlazaka tako ćemo i dovoditi igrače, jer nam nije u interesu da gomilamo igrački kadar. – istakao je Ljubiša Dunđerski, sportski direktor Spartaka - Pripreme su počeli i mladi igrači Spartaka koji su bili na pozajmici i sada imaju priliku da se bore za svoj status. Imamo igrače na probi i svi oni koji su tu nisu slučajno došli u Suboticu, već to znači da su zanimljivi za Spartak, a videćemo posle pripremnog perioda šta će biti.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu

Na početku priprema pojavili su se: Golmani: Ivan Lučić, Mišo Dubljanić, Ivan Dokić. Igrači: Nemanja tekijaški, David Dunđerski, Slavko Radovanović, Dejan Kerkez, Vladimir Otašević, Filip Damjanović, Draško Đorđević, Filip Milićević, Andrija Vukčević, Stefan Miloševi, Filip Jović, Ranko Jokić, Branimir Jočić, Milan Marčić, Nemanja Glavčić, Đorđe Radovanović, Slađan rakić, Nemanja Obradović, Stefan Denković, Luka Pavlović, Lazar Tufegdžić, Jovan Lazić, Andrija Milić, Stefan Šormaz, Nikola Tripković, Luka Bijelović, Milan Lučić, Miloš Vukašinović, Kristian Arifović i Nikola Živanović.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2268
Povezane teme

fudbalski klub spartak

ljubiša dunđerski

vladimir gaćinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.