Komentara: 1
Pregleda: 2506

Fudbal: "Spartak" počeo pripreme za nastavak sezone

09.01.2020. u 15:33h > 21:24
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi počeli su pripreme za nastavak sezone. Prvi deo će odraditi na Gradskom stadionu, a potom sledi selidba u Antaliju. Pripreme je počelo četrdesetak fudbalera, a spisak će se u narednih nekoliko sedmica svesti na trideset.
Fudbal: "Spartak" počeo pripreme za nastavak sezone

Nakon jednomesečne pauze na Gradskom stadionu ponovo se zakotrljala lopta. Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi počeli su pripreme za nastavak prvenstva. U gotovo nepromenjenom sastavu tim Vladimira Gaćinovića se okupio i s velikim optimizmom krenuo da se sprema i nastavi stazom uspeha kojom je stigli do mesta koje ih vodi ka cilju, plejofu.

Prisutnima se prvi obratio Nikola Simović, predsednik Spartaka i jasno poručio kakve su ambicije kluba sa severa Bačke u nastavku prvenstva.

Fudbal: "Spartak" počeo pripreme za nastavak sezone

- Plasmanom na osmo mseto u prvom delu prvenstva smo napravili dobra rezultat, posebno ako se u obzir uzme da smo imali najmlađi tim u ligi koje je ove godine izjednačena gde mnogi klubovi imaju cilj je okončaju u gornjem delu. Za nastavak šampionata naš cilj je isti. Sezonu želimo da okončamo u plej -ofu , a ako nastavimo igrati kao što smo završili prvi deo, gde smo ostvarili dobre rezultate verujem da ćemo ostvariti zacrtano – istakao je prvi čovek Spartaka - Razišli smo se sa Mladenovićem, a potom je Obradović prešao u Mađarsku. Njegov odlazak je pokazatelj da se u Spartaku dobro radi i da iskusniji igrači posle odličnih partija u našem klubu mogu pronaći inostrani angažman. Imamo još ponuda za nekoliko naših prvotimaca što znači da bi do kraja prelaznog roka moglo biti još odlazaka, ali ne po svaku cenu. Kada su dolasci u pitanju, sportski sektor na čelu sa direktorom Ljubišom Dunđerski je uradio letos dobar posao i napravio ekiupu koja na svakoj poziciji ima po dva igrača, tako da nemamo neku preveliku potrebu za dovođenjem novih. Možda na poziciji desnog krila gde su otišli Mladenović i Obradović, ali ćemo to u hodu rešavati. Šimura se vratio s pozajmice i sigurno da će pojačati konkurenciju u veznom redu. Imamo ekipu koja može da nastavi nizati dobre rezultate i to ne treba menjati.

Na prvo okupljanje nakon pauze došlo je 38 igrača, među kojima su prvotimci Spartaka, igrači koji su bili na pozajmici u drugim klubovima, nekoliko iz omladinske škole.

Fudbal: "Spartak" počeo pripreme za nastavak sezone

- Spartak nastavlja svoju tradiciju dovođenja mladih perspektivnih igrača koji noseći ders ovog kluba zavređuju pažnju i otvaraju sebi vrata za odlazak u inostranstvo što je cilj i igračima i klubu – istakao je Ljubiša Dunđerski, sportski direktor Subotičana - Dva igrača su otišla, a biće i onih kojima ćemo se zahvaliti. Ukoliko se desi da neko od iskusnijih igrača ode, po tom pitanju ćemo brzo reagovati i dovesti pojačanje. Imamo dosta u omladinskoj školi. I danas su njih sedmorica počeli pripreme sa prvim timom što je dokaz da škola radi dobar posao.

Šef stručnog štaba izneo je plan rada u kratkim crtama, ali i poručio na koji način se dolazi do uspeha.

Fudbal: "Spartak" počeo pripreme za nastavak sezone

- Pripreme počinjemo s velikim brojem igrača, što je nesvakidašnje, ali do odlaska u Tursku moraćemo redukovati spisak i svesti na 30 igrača. Prvi deo priprema odradićemo u Subotici i u tom periodu ćemo odigrati dve kontrolne utakmice protiv TSC-a 18. i Vojvodine 22. januara. Nakon toga 25. januara sledi odlazak u Antaliju gde nastavljamo sa radom do 7. febrara. Tamo ćemo imati dobre provere sa ruskim i ukrajinskim prvoligašima. To su timovi koji igraju na visokom nivou i kroz odmeravanje snaga sa njima ćemo imati pravi uvid gde smo i šta možemo, na kom smo nivou i gde nam je mesto – jasan je šef struke, Vladimir Gaćinović - Naše je da radimo i nađemo rešenje sve ove zadatke, ciljeve i strategije koje je klub zacrtao da ispunimo. Na početku sezone jedan od ciljeva bio je da budemo među osam ekipa, mi smo tu na granici. U prolećnom delu je mnogo teže osvajati bodove nego u jesenjem, ali se nadam da ćemo uspeti.

Izvor: Subotica.com
Prozivka igrača FK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Prozivka igrača FK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Prozivka igrača FK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Prozivka igrača FK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Prozivka igrača FK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Prozivka igrača FK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Prozivka igrača FK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Prozivka igrača FK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2506
Povezane teme

fudbalski klub spartak

ljubiša dunđerski

vladimir gaćinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.