Komentara: 4
Pregleda: 969

Fudbal: Spartak osvojio bod protiv Čukaričkog

13.03.2024. u 08:21h
Izvor: Subotica.com
Spartak je osvojio bod odigravši nerešeno 2:2 sa Čukaričkim u 25. kolu Superlige. Iako su gubili 2:0, Subotičani su uspeli da izjednače, a prevagu je doneo upravo Voja Ubiparip koji se posle nekoliko sekundi provedenih na terenu posle Martinovića upisao u strelce, a malo je falilo i da svom timu donese pobedu u samom finišu utakmice gde ga je sprečio golman Filipović odličnom odbranom. Osvojen bod na Banovom brdu melem je na rane iz prošlog kola kada su „golubovi“ poraženi od Novopazaraca.
Fudbal: Spartak osvojio bod protiv Čukaričkog

Već na samom startu utakmice domaći timje zapretio. Đorđe Ivanović je prošao po levoj strani, probio de so šesnaesterca uputio udarac, ali se istakao golman Aleksandar  Vulić odličnom odbranom.

Imao je i Spartak svoju priliku. Miloš Rošević je pokušao, ali je njegov udarac izblokirao Stanković. Igrao se 21. minut kada su Subotičani imali novu šansu. Rošević je umakao odbrani Čukaričkog i posle odličnog pasa Ognjena Mudrinskog uputio šut, uspeo je Filipović na kratko da odbrani, ali je na kraju Tošić u poslednjem trenutku loptu izbacio sa gol linije i sprečio „golubove“ da povedu.

Usledila je kazna za propušteno u 29. minutu. Luka Adžić je izveo korner i pogodio direktno u gol za radost svog tima. Mogli su „brđani“ da povećaju vođstvo, ali Ivanović nije iskoristio povoljnu priliku u finišu prvog dela kada ga je Vulić zaustavio.

U nastavku vrlo brzo su viđena dva gola, na svakoj strani po jedan. Luka Adžić je prvo pokušao iz slobodnog udarca, Vulić je uz krajnji napor odbranio i loptu izbacio u korner. Ponovo je u ugao stao Adžić i još jednom iznenadio Subotičane direktnim pogotkom za 2:0.

Ubrzo su Subotičani smanjili i to nakon prekida. Korner je izveo Jug Stanojev, a najbolje se snašao Martinović i loptu smestio u mrežu Čukaričkog za 2:1. Trgli su se Subotičani i u 78. minutu stigli do nove prilike. Todoroski je bio sam u prodoru, ali je Filipović uspeo da odbrani i spreči ga da izjednači. Ono što nije iskoristio Todoroski, jeste Voja Ubiparip.

Samo što je ušao na teren, posle centaršuta Todoroskog, iskusni Ubiparip je pogodio za izjednačenje 2:2. Kraj je pripao Spartaku, a pobeda za mali izmakla. Imao je Ubiparip još jednu šansu kada je posle centaršuta Tomovića pokušao glavom, ali je na zadovoljstvo „brđana“ Filipović odbranio i sačuvao bod.

Čukarički – Spartak (1:0)
Adžić  29', 51' – Martinović - 55', Ubiparip 80'

Čukarički: Filipović,  Adžić (Nikčević), Ivanović (Ergelaš), Jovanović, Miladinović, Milojević, Pavkov, Sisoko (Cvetković), Stanković, Tošić, Vranješ.

Spartak: Vulić, Mijailović, Bogićević, Martinović, Prijović, M.Kerkez (Tomović), Lukić, A.S. Đurasović (Babić), Mijić (Todoroski), Rošević (Stanojev), Mudrinski (Ubiparip).

Nakon odigrane utakmice, gde je svakoj od ekipa pripalo po jedno poluvreme, Nenad Lalatović, šef struke Spartaka, kratko je prokomentarisao meč  i istakao da ostaje žal jer je malo nedostajalo da se u Suboticu vrate sa tri boda.

- S obzirom da smo gubili 2:0 i na kraju odigrali 2:2 mogu da budem zadovoljan, ali i ne. Kako smo dobro odigrali drugo poluvreme, kakve smo dve šanse imali mogli smo i da pobedimo. Promenio sam formaciju u nastavku iz 3-5-2 u 4-3-3, napravio tri izmene i napravio  prevagu. Odigali smo dobro drugo poluvreme, ali kakva smo dva gola primili, mislim da se to nikad nije desilo u Srpskom fudbalu da iz kornera primite dva gola na jednoj utakmici. Drugo poluvreme je modul kako treba da igramo. Čestitam igračima na tom na prikazanom u nastavku gde smo zaslužili da prokrenemo, pa i da pobedimo – rekao je Lalatović.

Spartak u narednom kolu igra sa TSC-om, a meč je na programu u subotu od 18h.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 969
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.