Komentara: 0
Pregleda: 1329

Fudbal: Spartak odigrao nerešeno sa Proleterom u Novom Sadu (2:2)

02.12.2018. u 11:21h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv osvojio je bod u Novom Sadu. Odigrali su Subotičani nerešeno 2:2 sa Proleterom u 18. kolu Superlige Srbije. Poveli su „golubovi“, ali su Novosađani uspeli da preokrenu. Tačku na meč i osvajanje boda stavio je Obradović.
Fudbal: Spartak odigrao nerešeno sa Proleterom u Novom Sadu (2:2)

Fudbaleri Spartaka odigrali su nerešeno 2:2 sa Proleterom na „Karađorđu“. Imali su "golubovi" prednost, ali je domaći tim uspeo da preokrene, međutim Subotičani su ipak uspeli da dođu do izjednačenja i boda.

Spartak je prvi zapretio, ali se Milošević nije najbolje snašao u šesnaestercu. Uzvratili su domaći igrači, stvorila se velika gužva pred golom Ostojića. Pokušao je Čolović, ali je Ostojić intervenisao. Na isteku 13. minuta posle prelepe dijagonale Čečariča, loptu je prihvatio Milošević izbio sam sa dvojicom protivničkih igrača na drugu polovinu terena, ali nije imao s kim da odigra i šansa je ostala neiskorištena.   

Poveo je Spartak posle odlične kombinacije Glavčića, Čečarića i Vukčevića. Mladi reprezentativac Crne gore poslao je loptu iskosa sa leve strane u dalji ugao za prednost svog tima. Vodila se igra na sredini terena, a Proleter je mogao do izjednačenja u 27.minutu, pred golom je bio raspoloženi Ostojić i osujetio napad domaćina svojom odbranom. Nakon vođstva Spartak kao da je usporio atakovanje ka golu protivnika. Domaći tim je sve češće napadao. U 35. minutu  Čolović je propustio priliku da iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora poravna rezultat, šutirao je u prečku, lopta je završila iza gola.

Nastavak utakmice počeo je ispitivanjem snaga, a onda je Proleter  stigao do izjednačenja. Bivši Spartakov igrač Nemanja Čović glavom je loptu plasirao u mrežu  za 1:1. Nešto kasnije mogli su domaći igrači do preokreta, ali je šut Mićića zaustavio Ostojić. Preuzeli su igrači Proletera inicijativu i nakon greške spartakove odbrane Vujaklija je postigao gol iz nemoguće pozicije između Kerkeza i Ćalasana, loptu je plasirao u mrežu 1:2. Brzo je Spartak stigao do izjednačenja. Naredni napad Obradović je iskoristio. Lobovao je golmana Vesića za 2:2.

Novosađani su imali još jednu dobru priliku. Vujaklija je šutirao, a Ostojić  izvanredno intervenisao. Spartak je zapretio u 87. minutu. Čečarić je umakao odbrani, pretrčao pola terena, ali nije uspeo da nadmudri golmana domaćina i rezultat je ostao nepromenjen.

Proleter - Spartak ŽK (0:1)
Čović 60', Vujaklija 71' - Vukčević 14', Obradović 75'

Proleter: Vesić, Andrejević, Lambulić, Čović, Šćepanović (Novaković), Mirosavljev (Plavšić), Čolović, Ćuković, Bukorac (Vujaklija), Tanasin, Mićić.

Spartak: Ostojić, Šimura, Kerkez, Tekijaški (Đenić), Milošević (Dunđerski), Glavčić, Denković (Rakić), Vukčević, Obradović, Čečarić, Ćalasan.

Posle osamanaest odigranih kola Spartak ima tek tri pobede, sedam nerešenih ishoda i čak osam poraza, te sa 16 osvojenih bodova zauzima dvanaesto mesto na tabeli Superlige. U vanrednom kolu, u sredu, 5. decembra, na Gradski stadion u Subotici dolazi Crvena zvezda, aktuelni šampion i lider elitnog ranga Srbije. Meč se igra od 16 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1329
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.